Bu haber kez okundu.

Fikirtepe'de Tapuya şerh korkutması, gerçekler ve adaletin tecellisi ..!
Tapuda şerhler kaldırılabiliyor ..!

Hiç bir şekilde iş yapmamış, yapma olanağı olmamış veya olmayacak bazı kişilerin kurdukları çakma firmalar veya mali gücü yetersiz farmaları ile hasbel kader bir şekilde Fikirtepe'de kat karşılığı sözleşme imzalatarak müteahhit ve büyük iş adamı ünvanı kazananlar var.
Bunların akıbeti eninde sonunda ortaya çıkınca vatandaşa dayattıkları sözleşmeler ve tuzaklarla dolu tek taraflı dayatma maddelerin haricinde işgüzar bakanlık çalışanlarının yönlendirmesi ile vatandaşın tapularına koydukları şerhler vatandaşa karşı birer tehdit silahına büründü !

Çantacı firmaların sarıldığı tapu şerhi hikayesi ve gerçekler !!!

Kat karşılığı sözleşme imzaladıkları bazı firmaların mali gücünün yetersiz, bazılarının çantacı,bazılarının ne idüğü belirsiz bir hal alması sonucu vatandaşlar düştükleri tuzağı fark etse bile elleri kolları bağlı oldukları düşüncesi ile hareket edemez gözlerini ışık almış tavşan misali kamyonun gelip çarpmasına kadar bekler durumda kalmak zorunda hissetti kendisini.

Evet bunlar doğrumuydu, normalmiydi, gerçek mi yoksa birer hayal mi tartışmasına girmeden Fikirtepe gerçeklerinden olan tapuya konulan şerh ve tapu kadastro müdürlüğü'nün uygulamalarına yönelik vatandaşa yol gösterecek resmi bir belgeyi Fikirtepe Haber'in yoğun çalışmaları ve araştırmaları sonucu elde ettiğimizi belirtmek hatta müjde olarak duyurmak isteriz.

ÇOĞUNLUK NE DERSE O OLUR !

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aslında hiç te uyanık firmalar gibi değil tamamen çoğulcu demokratik yapıya yakışır ve ticari etik doğrultusunda çalıştıklarını ispat ederek vatandaştan tarafa görüş belirtmektedir. Bundan dolayı biz Fikirtepe Haber ailesi olarak tebrik ve teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

Tapu kadastro genel müdürlüğünden aldığımız bu belgede istediğimiz bilginin sonucu kısaca, vatandaşlar çoğunluk sağlayıp başkaca her hangi bir firma ile istedikleri teminat ve güvenceyi imzalamış oasalar bile daha öncesinden konulmuş bulunan şerhler hiç bir şekilde tapunun tevhidine engel değil doğrultusunda.


''Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna!''

Sonuç olarak Ey firmalar, nasıl olsa vatandaşa imza attırdım,  cezai müeyyideleri da karbonatladım ve üstüne de bir de şerh koydum kolaycılığına kaçmayınız.

36 Aayda inşaatı bitiririm maddesinin göz boyamacılığı ile 48 ay bir çivi bile çakmadan nasıl olsa imzalar ve tapu şerhleri elimde kolaycılığı ve iş güzarlığı ile yan gelip yatma zamanı çoktan geçti.

Ya 
gerekli düzenlemeleri ve iyileştirmeleri de yaparak iş yapacak, vatandaşı mağdur etmeden işi vaktinde bitirip teslim edeceksiniz , ya da ''tak sepeti koluna herkes kendi yoluna!'' düsturu gereği hakkınızda hasıl olana razı olacaksınız ..!

Sözleşmede ve dağıtımda yapılan veya yapılabilecek her türlü hile ve kurnazlığınıza karşı devletin ve hukukun içinde adil çalışan insanların varlığı ve iradeleri sizlerin bu oyunlarınızı bozmaya yetiyor. Yeter ki, vatandaş biraz hak ve hukuk aramaya karşı az biraz gayret göstersin, birlik ve beraberlik oluştursun ..! 

En tabi burada hukuki bir boyutta olacak ve diğer firma davasını açabilecektir. 
Biz aslında hukuki boyutuna çok ta girmeden işin erbabına yani hukukçulara bırakıyor elimize geçen belgeyi aynen sizler için yayınlıyoruz.

Belgelere geçmeden önce Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği ve Fikirtepe Haber olarak bir Avukatlık Hukuk bürosu ile anlaştığımızı ve gerekli her türlü danışmanlık dahil tüm hukuki işlemlerinizde yardımcı olunacağını hem sayfa üzerinden, hem de dernek yolu ile gerekli destek ve yardımın isteyen vatandaşlara danışmanlık boyutu ile ücretsiz olarak verileceğini müjdelemek isteriz.
Hukuk birimimizle ilgili yapılan girişimler ve çalışmalar hakkında sizlere daha teferruatlı bilgiyi de en kısa süre içerisinde tekrar Fikirtepe Haber aracılığı ile duyuracağımızı belirtmek isteriz.

İşte bahse konu Şerhler ve Tevhidle ilgili bilgi talep dilekçesi



Bahse konu Şerhler ve Tevhidle ilgili bilgi talep dilekçesine tapu dairesinin verdiği cevap metni




ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber


banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamit 9 yıl önce

Tevhid yapılmışsa ne olacak yasin bey

Avatar
4.ada 9 yıl önce

Sayın 4.ada ortakları bizim tapudada şerh korkutmasını bizde yıkılım ve sözleşmeleri iptal edelim

Avatar
cemal Sen 9 yıl önce

Eger Tehvıt yapılmamıssa ! Fırmaya verılen vekalet ıptal edılınce Anlasma tarıhınden 5 yıl gectıgınde Tapu Serhı otomatık Dusuyor dıye bılıyorum

Avatar
Ahmet Saribaş 9 yıl önce

Sayın büyük ada sakinleri gelin birlik olalım Anka yi adamızdan atalım çünkü büyük adayı yapma gücünün olmadıgı ortada iflas etmiş bir firmayla daha nekadar bu is yapılabilir artık herkes şapkasını önüne koysun ve kararını versin.
Saygılarımla

Avatar
Misafir 9 yıl önce

anka daha kartaldaki inşaatı bitiremedi büyük adayı nasıl bitirecek

Avatar
Mehmet 9 yıl önce

onu bunu boşverinde aklıma geldi, bizim süper zengin milyar dolarlık şirkete ne oldu... :)

Avatar
3 ada 9 yıl önce

Mehmet geldi bir çay içip gitti hocam hep hikaye insanları oyalama taktigi ne yapsada seçime bir bahaneyle bir gazla devam etsek diyorlardi bu oldu daha bizim kurbaglıdereden çok sular gecer

Avatar
FİKİRTEPE YALANLARİ 9 yıl önce

ahmet saribaşin dileklerine aynen kadiliyorum anka sen ve yalakalarini algit