Bu haber kez okundu.

Yeniden Refah Partisi İBB Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Fikirtepe Platformu’nu ziyaret etti.

YENİDEN Refah Partisi'nden Fikirtepe Halkı'na Tam Destek

YENİDEN Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz ve Kadıköy Belediye Başkan adayı Levent Metin, Fikirtepe Platformu’nu ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz ve Kadıköy Belediye Başkan adayı Levent Metin seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy’de bulunan Fikirtepe Platformu’nu ziyaret etti. Altınöz, Fikirtepe Platformu Başkanı Yasin Bektaş ile görüştü.

FİKİRTEPE PLATFORM BAŞKANI YASİN BEKTAŞ ''VATANDAŞ KAALE ALINMIYOR, SÜREÇ ŞEFFAF İLERLEMİYOR''

Eski Bakan Murat Kurum paylaşım sözü vermişti. Buna rağmen inşaatı yapan bakanlık, mahalle müteahhiti mantığıyla. Bakanlık payına düşen tüm gayrımenküller satılmadan Fikirtepeli Vatandaşların hakkını vermemekte kararlı gözüküyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşümüne Cumhurbaşkanımız müdahil olduğun da tüm bölgenin etap etap yapılmasını talimatlandırmıştı. Ama yaşanan süreçte ikinci ve üçüncü etaplara hala bakanlık müdahil olmadı.

Fikirtepe'de yaşanan sorunları gündeme getiren ve İBB Başkan adayı Mehmet Altınöz'e Bektaş *Herhangi bir Resmi Sözleşme, Protokol Yok. Vatandaşlara Paylaşım Yapılmadı. Ne Verileceği? Nasıl ve Ne Zaman Verileceği ? Belirsiz. *Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı rezerv alan kararı sonrası, herhangi bir sözleşme yada protokol yapmadan Fikirtepe Birinci Etap kapsamında bölgenin tüm tapusunu hazine adına tescilledi.  *Birinci Etapta vatandaşlara herhangi bir yer gösterme yada paylaşım yapılmadığı halde, Emlak Konut çatısı altında projeler ilerlerken, yaklaşık iki yıldır satışlar devam etmektedir. Buna rağmen, ne kadar proje ürettiği ve ne kadarının satıldığı kamuoyu tarafından bilinmemektedir. *Pilot Bölge Fikirtepe'de Uygulanan Rezerv Alan Uygulaması Tüm Türkiye'ye Emsal *Rezerv alan kararıyla tapusu elinden alınan , kendisine herhangi bir bilgi verilmeyen Fikirtepe Halkı bakanlığın şeffaf olmayan bu tutumundan dolayı muzdarip. *Fikirtepe'de Pilot uygulaması yapılarak herhangi bir sözleşme yapılmadan rezerv alan uygulaması kapsamında, tüm bölgenin tapularının hazineye geçirilmesi sonrası, gözler yeni hazırlanan Rezerv Alan Kanununa Çevrildi.  *Fikirtepe Birinci Etapta Emlak Konut satışlara devam etmesine rağmen, neden Fikirtepelilerin alacakları bağımsız bölümler ve haklarına düşen paylar şeffaf bir şekilde açıklanmıyor? *Mayıs 2023 Genel Seçimler öncesi Kamuoyunun baskısıyla seçim öncesi herkesin hakkının ve ne alacağının bir hafta içinde açıklanacağı Eski Bakan Murat Kurum tarafından basın ve kamuoyu önünde söz verilmesine rağmen, seçim sonrası verilen bu sözler de daha önceden "resmi yazı verilecek, sözleşme yapılacak" sözleri gibi havada kaldı. Fikirtepe'ye yatırım yapan tüketiciler de mağdur oldu açılacak davalar ve tapu iptali sonrası bundan sonrakilerde mağdur olmakla karşı karşıya, dedi.

FİKİRTEPE HALKI ADINA FİKİRTEPE PLATFORMU'NUN TALEPLERİ NELER?

1- Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesi Birinci Etapta yaşanan keyfiyetin son bulması. Şeffaf ve adil bir şekilde herkesin şerefiyesine göre paylaşımların hızla yapılarak tapuların geri verilmesi. 2- Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesi Birinci Etapta yapılacak şeffaf ve adil paylaşımlar baz alınarak. İkinci ve Üçüncü Etaplarda sözleşme yapılması.Devamın da vakit kaybetmeksizin seçim öncesi "Boşalt Tebligatlarının" gönderilmesi. 3- Fikirtepe de keyfi hareket eden.İş yapmayan.Yada ağır ilerleyen. Hak Sahiplerinin Kiralarını kural tanımıyarak ödemeyen. Ve böylece vatandaşların mağduriyetine sebep olan firmalara, bakanlığın müdahale ederek süreci hızlandırması gereklidir. 4- Günümüz de yaşanan enflasyon ortamın da kira yardımı sembolik mizahi bir hale dönüştü.İhtiyaçları karşılamayan kira destek paylarının güncel koşullara göre yeniden ayarlanarak vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılarına son verilmesi gereklidir. 5- Fikirtepe'de yatırım yapan tüketicilerin haklarının korunması ve yeni mağduriyetliklerin yaşanmaması için arsa sahiplerinin halarının ve tapularının dağıtılarak satışlara devam edilmesi ve var olan mağduriyetliklerin giderilmesi gerekmektedir.



Görüşmenin ardından Altınöz, Fikirtepe'de yaşanan belirsizlik ve oluşan mağduriyete ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BİZİM SLOGANIMIZ ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM, ADİL BÖLÜŞÜM, YERİNDE DÖNÜŞÜM’”

Kadıköy’de seçim çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Altınöz, “Sabah Şişlide bir takım görüşmelerimiz oldu. STK ziyaretlerimiz oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonunu ziyaret ettik. Orada da çok verimli bir görüşme yaptık. Burada da Fikirtepe Platformunu ziyaret ettik. Hak sahiplerinin mağduriyetini tekrar müşahede etmiş olduk. Burada yaşayan vatandaşlarımızın Fikirtepede doğmuş büyümüş, uzun yıllar yaşamış olan hemşehrilerimizin mağduriyetini fiilen görmüş olduk. Başta Fikirtepe Platformu Başkanı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine de bizleri ağırladıkları için teşekkür ederiz.

TAPU SAHİBİ OLMAK ANAYASAL BİR HAK

Tapu sahibi olmak bir anayasal hak. Bu hakkın korunması da devletin en önemli görevi. Hak sahipleri, tapu sahipleri yapılacak inşaatlardan sonra ne alacakları bile belli olmayan bir durumda. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Hukuk tabiriyle hayatın olağan akışına da aykırı bir durum. Biz belediye başkanı olduğumuz takdirde bu işi KİPTAŞ olarak ele alacağız. KİPTAŞ bünyesinde sonraki etaplarda özellikle Fikirtepenin tekrar mahalle şartlarına kavuşabilmesi adına çeşitli çalışmalarımız olacak. Tapu sahibinin metrekaresi, rayiç bedeli, bulunduğu yer, yıkılan evin nerede yapılacağına ilişkin hepsinin şartlarını oluşturacağız. Bizim sloganımız ‘kentsel dönüşüm, adil bölüşüm, yerinde dönüşüm’. Yani kentsel dönüşümün olması lazım. Ama adil bölüşümün olması lazım” ifadelerini kullandı.

“ADİL BİR BÖLÜŞÜM OLMALI”

Altınöz, “100 metrekare bir daireniz varsa yine 100 metrekare bir daire almalısınız. Bir dükkanınız varsa o dükkanı aynı cephede aynı yerde en az daha önceki metrekaresinde almalısınız. Adil bir bölüşüm olmalı. Yani sizi alıp da binanın arka tarafına veremezler, vermemeliler. Baktığınız zaman Fikirtepe şu anda İstanbulun en değerli yeri. Fiyatlar açısından dikkate alındığında ve bu yeni yapılan binaları da dikkate aldığınız zaman şu anda İstanbulun en pahalı bölgesi. Avrasya Tünelinin de yapılmasıyla birlikte buradaki fiyatlar çok yükseldi. Burada bir hak mahrumiyeti var. Bu mahrumiyetin ortadan kalkmasını inşallah 1 Nisan itibariyle belediye başkanı olarak seçildiğimiz takdirde yapacağımız toplantılarda ortaya koyacağız” dedi.

''BİZİM SEÇİMLERDE ÇEKİLMEMİZ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL”

Altınöz, “Özellikle son günlerde gerek bizim partimizde olan bir kısım insanların gerekse bizim partimizde olmayan ve partimizin yükselişinden rahatsız olan birtakım insanların adaylıktan çekileceğime ilişkin bazı iddialar ortaya attığını görüyoruz. Bu kesinlikle doğru değil. Ben şuan da burada Yeniden Refah Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak konuşuyorum. Bizim seçimlerde çekilmemiz kesinlikle söz konusu değil. Biz aktif bir şekilde teşkilatımızla seçim kampanyamızı devam ettiriyoruz. Bugün Kadıköy ilçemizde de 500 bin üye hedefine ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“94 RUHUNU HEP BİRLİKTE HEM YAŞAYACAĞIZ, HEM DE YAŞATACAĞIZ”

Altınöz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin reklam ajansıyla seçim kampanyamızı yaptığımıza ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaları ortaya atanları şiddetle kınıyorum. Ve bu iddia sahiplerini de ispata davet ediyorum. İddia sahibi ispatını ortaya koymak durumunda. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Biz kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz. Bizim üyelerimizin aidatlarıyla, bizim belediye başkan adaylarımızın kendi imkanlarıyla, ilçe teşkilatımızın, il teşkilatımızın tamamen kendi uhdesinde yürüyen bir kampanya yapıyoruz. Bu bakımdan bizim bu yapmış olduğumuz kampanyada kiraladığımız billboardlar, pankartlar, afişler, bayraklar bunların hepsinin nereden alındığı, hangi parayla alındığı açık net bir şekilde ortada. Bu bakımdan bu iddia sahiplerinin kesinlikle bunu ispat etmelerini istiyoruz. Ve şiddetle kınıyoruz. İnşallah ahlaklı belediyeciliğe 9 gün kaldı. Biz 1 Nisan itibariyle şu anda bulunduğumuz Kadıköy ilçemizde de kazanacağız. Diğer 38 ilçemizde de kazanacağız. İstanbulda, büyükşehirde de kazanacağız. 94 ruhunu hep birlikte hem yaşayacağız, hem de yaşatacağız” diye konuştu.

Fikirtepehaber.com / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.