Bu haber kez okundu.

Bakanlık ''KİRADA'' Neden Fikirtepe'yi firmaların insafına bırakıyor !?

DEVLET DESTEĞİ BİLMECESİ

KENTSEL dönüşüm kapsamında vatandaşlara Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından sağlanan bir kira desteği var. Ancak bu destek Fikirtepe bölgesinde uygulanmıyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan projelerde hak sahiplerinin yıkım raporu ile il müdürlüğüne ya da ilçe belediyelerine  başvurmaları halinde kira yardımı alma hakkı var. Ancak Hürriyet'te yazan bir haberde, bakanlık yetkililerinin “Büyük yatırımcıların olduğu alanda kira yardımını müteahhit versin. Münferit dönüşüm projelerinde kiraya çıkacak durumu olmayan vatandaşlar var ve biz bu yardımı onlar için vermeyi doğru buluyoruz” dedikleri belirtilmekte. 

FİKENTDER DERNEĞİ ''Kira desteği Bağdat Caddelilerin olduğu kadar, Fikirtepelilerin de hakkıdır!''

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş tarafından yapılan açıklamaya göre, bakanlık yetkililerinin bu söylemi doğru değil! BEKTAŞ, yaptığı açıklamada, Bağdat caddesinde ki vatandaşlar bile müteahitlerden yüksek kira rakamları almalarına rağmen, bakanlığın kira desteğini de almaktalar. Açıklamanın devamında ''Bağdat caddesindeki bir binanın kira külfetinin müteahite maliyeti neredeyse Fikirtepe'deki Bir yapı adasındaki kira ödemelerine eş değer oranda olmasına rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili Belediyeler aracılığıyla yapılan başvurular üzerinden ek kira desteğini vermeye devam etmekte. Bu Fikirtepe'ye ve Fikirtepelilere karşı yapılmış bir haksızlıktır. Fikentder Derneği olarak bakanlığın Kira desteği konusunda Fikirtepelileri Firmaların insafına bırakmadan kanunlar dahilinde ek kira ödemesini yapmasını istiyoruz'' dedi.

Fikirtepe'de 4-5 yıl önce başlayan imzaa ürecinde o zamanlar sözleşmede yazılan 900 - 1000 TL kira oranlarıyla her yerde kiralama yapılabildiğini ancak, bugün artan kira oranları karşısında sözleşmelerin güncellenmemesinden dolayı rakamların düşük oranlarda kalmasından dolayı vatandaşlar mağduriyet yaşamakta.

Firmalar Vatandaşları Mağdur Ediyor !

Süreç uzayınca kimi inşaat şirketleri ekonomik sorunlar yaşadı. Firmaların yaşadıkları maddi sorunlar nedeni ile vatandaşa taahhüt ettikleri kira yardımlarını yapmadıkları belirtiliyor. Bölge sakinleri, evlerinin yıkıldığını, yeni evlerini beklerken kiracı oldukları yerlerde müteahhit firmadan yardım kesildiği için zor duruma düştüklerini söylüyor. Fikirtepe’de hane başına yapılan ortalama kira yardımı bin lira. Müteahhit firma ile 3-4 yıl önce anlaşma yapan hak sahipleri evlerinden ayrıldı ve başka bölgelerde kiraya çıktı. Şirketlerin ilk yıllarda düzenli ödeme yaptığını ancak 8 aydır yardım alamadıklarını belirten Fikirtepeli hak sahibi, “Evimiz 2012’de yıkıldı. Firma 4 yıldır işe başlamadı. Maddi olarak zorda olduğu konuşuluyor. Son olarak bize kira yardımı için çek verdi ama onlar da karşılıksız çıktı” dedi. Farklı bir firma ile anlaşan başka bir hak sahibi ise firma yetkililerinden sağlıklı bilgi alamamaktan yakındı ve 1.5 yıldır kira yardımının kesildiğini dile getirdi.  ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kızıl cephe 58 7 yıl önce

yeri için direnmeyene ,yeri için mücadele vermeyenlere her şey müstahaktır .

Avatar
fikirtelim 7 yıl önce

şimdiye kadar nasıl dı şimdide aynı yoksa çıkmayız

Avatar
Halis.uyanik 7 yıl önce

Bu.miilet.bu.halki.niye.bu.kadar.kaldiriyurlar.bir.oran.dusuyu.kira.azaliyu.tek.bir.lafim.varsonunda.hepimisin.gidecegi.yer.topraktir.toprak.orayi.ne.yapacaksiniz.

Avatar
Bahtsız 7 yıl önce

Fikirtepede ne düzgünki kira ișide doğru olsun herșey komedi burada.........

Avatar
4.adalı 7 yıl önce

Yaw kardeşim firmalar daire başına 1500 tl kira veriyor daha ne istiyorsunuz ha desenki mal sahibi para kazanacak ki kazanacak 10 yıllık 5 yıllık kiracı'nın durumu bi yardım edilmesi lazım deseniz daha mantıklı olur

Avatar
murat 7 yıl önce

Kızılcephe rumuzlu arkadaş millete din kültürü ve ahlak bigisi dersi vermeyi bıraksan iyi edersin imza atan atmış sanane atmayanda kendi hesabı eninde sonunda bu iş olacakmı olacak öle yada böle laf turşusu olmaya gerek yok....

Avatar
TABYA 7 yıl önce

BİRİLERİ 48. ADAMI DEDİ (SVR-PANA)

Avatar
tepeli 7 yıl önce

bu vartaşı Allah bildiği gibi yapsın 12 aydır kira vermiyor bitirdiler bizi be