Fikirtepe'de ilk olarak Mist İnşaat adası olarak da bilinen 2207 - 2208 - 2209 - 2220 Numaralı adalarda % 93.86 oranında anlaşma sağlanarak tevhide engel olan diğer % 6.14 lük oranın resen tevhidiyle başlandı. FİKİRTEPEHABER.com olarak elde ettiğimiz bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı pilot bölge olan ve Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Fikirtepe bölgesinde yıllar önce imza atmış vatandaşların kalan bir kaç parselin anlaşmaya yanaşmamasıyla mağdur edilmelerine ve dönüşümü kilitleme girişimlerine karşılık kamu yararı adına radikal kararlar aldı ve bunu uygulamaya başladı.
6306 sayılı yasa içeriğinde mevcut olan ve parsel bazlı dönüşümlerde sıkıntısız bir şekilde uygulanan imza atmayan 1/3 lük kısmın anlaşma yapmış olan 2/3 lük kısma ihale usulü satışı gündemde.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad GÜRGEN imzasıyla, İstanbul Büyükşehir Bld. ve Kadıköy Tapu Müdürlüğüne gönderilen bilgi evrağında ;
'' ... proje adalarına ilişkin yapılması gerekn donatı terki, bedelsiz yola terk işlemleri, yol birleştirme, tevhid, ifrazen taksim işlemlerinin re'sen yapılmasıve tevhid sonrası oluşacak yeni parsellerde kamulaştırma işlemleri devam eden parsel maliklerinin hissesi üzerinde kamulaştırmaya ilişkin şerhin devam ettirilmesi hususunda ... '' denilen belgenin devamında şöyle denilmektedir.
6306 sayılı kanunun 6. maddesinin birinci fıkrasında; '' ... Bu şekilde belirlenen uygulama alanında cins değişikliği, tevhit ve ifraz işlemleri Bakanlık, TOKİ veya idare tarafından resen yapılır veya yaptırılır. ...'' hükmü yer almakta olup, zikredilen hüküm uyarınca, yukarıda belirtilen proje adalarında donatı terk, yola terk, ifraz, tevhid ve ifrazen taksim işlemlerinin res'en yapılması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. '' denilmekte.
İşte Mist İnşaata gönderilen res'en tevhid işleminin yapılmasına ilişkin belge...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni uygulamasına ilişkin hukukçuların yorumlarını sizlerle paylaşıyoruz... Mist İnşaat Av. Mehmet Cihat SARI' nın FİKİRTEPEHABER.com'a özel konuya ilişkin analizinde ne dedi !? Hukuki analizi okumak için buraya tıklayınız ..!
ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com







milletin yerini zorbalıkla kimse alamaz .korkutma yazıları bunlar ,kamulaştırmadada gördük bu yazıları .