Bu haber kez okundu.

26 milyon Zarara Rağmen Teminatsız Acele Kamulaştırma !
26 Milyon zarar açıklayan Fikirtepe firması lehine bakanlık tarafından kamulaştırma girişimi ..!

Fikirtepe 12'ler Camisi'nin de bulunduğu ada ve mevcuttaki camiyi yıkıp yerine ticarethane yapma düşüncesi bulunan Ortadoğu - Yeşil ortak girişimi 50 Bin TL sermayeli Haytek firması adına bakanlık firmanın reel imza oranlarını da zorlayarak acele kamulaştırma tebligatları gönderdi.

12'ler Camisi Yıkılıp yerine ticaret hane veya avm yapılmasına Diyanet ve vatandaşlar ne der ?

Henüz ada halkının tamamı ile anlaşamamış bulunan firma daha değerli olan cami arsasına ticari alan yapmak istemekte ve projesini buna göre hazırlamaktadır. Vatandaşların çağrısına rağmen sözleşme iyileştirmesine ve teminat vermeye yanaşmayan firma camiyi caddeye cephesi olmayan daha iç parsellerde ama değeri daha düşük bir alanda yeniden yapma vaadinde bulunmakta.

12'ler Camisi'nin yıkılıp yerine ticarethane veya avm yapılmasına diyanet ne der bilmiyoruz ama Fikirtepe Haber'e konuşan, başta ada içinden olmak üzere Fikirtepe ve çevre semtlerdeki bir çok vatandaş Cami'nin bölge ve geçmişi hakkında değerinin olduğunu , tüm Kadıköy'ün ortak değeri olmasından dolayı da firma keyfiyetine bırakılıp yıkılamayacağı görüşünü belirtmekte.

Firma % 68 oran derken, Bakanlık % 83 oran göstererek vatandaşı yanıltıcı suç işlemektedir.

Firmanın almış olduğu ve birçok vatandaşın da verdiği imzalardan caymayı düşündüğü bir hengamede bakanlık İstanbul Alt yapı ve kentsel Müdiresi Hande Yalçıntaş imzası ile bir skandala imza attı..

Hande Yalçıntaş imzası ile gönderilen tebligatta firmanın imza oranı nasıl oldu ise % 68 'den  % 83,04 gibi bir orana yükselmiş birde vatandaşların imza atmak istemesine rağmen bazı fırsatçılar ile yaptığı işbirliği ve imzaladığı sözleşme haricinde her hangi bir sözleşme teklifine açık olmayan firma lehine acele kamulaştırma uygulama amacı ile tebligatlar gönderdi. 


İmza atmayan vatandaş hakkında yalan ve iftira kampanyası ..

Ada içinde firma ile gizli anlaşma yapan bazı sözüm ona temsilciler imza atmayan vatandaşlar hakkında Firmadan para istendiği yönünde yalan ve iftiralarda bulunarak mahalle baskısı kurmaya ve vatandaşları sindirme girişiminde bulunmaktalar. Bu tarz yaklaşımlarda bulunan insanlar ile firmanın gizli anlaşması ve ayan beyan işbirliği vatandaşların firmanın dürüstlüğüne karşı tereddütlerini artırmaktadır. Bu iftiralara muhatap kalan vatandaşlar sözüm ona firma çalışanı temsilciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular ...

Vatandaşlardan yanlış yönlendirme ve kamulaştırma baskısına karşı toplu dava girişimi

Bakanlıktan gelen oranın firmanın aldığı ve gönderdiği tebligatlardaki imza oranlarından % 15 daha fazla olmasının sebebini bakanlık personeli veremedi. Vatandaşlar toplu olarak bu skandala imza atan ve göz yumanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya ve bakanlığa dava açmaya hazırlanıyor ...

Resmiyette 50 Bin TL sermayeli, her hangi bir iş bitirişi ve mal varlığı olmayan Haytek İnşaat reklamlarda Ortadoğu İnşaat

Bakanlıkta Haytek inşaat olarak kayıtlı olan firma aslında ilk imzaları Ortadoğu & Yeşil Konsorsiyumu olarak aldı ve asıl yüklenici Yeşil İnşaat olmasına rağmen firma ile ada içerisinde gizli ilk anlaşmaları yapanlar tarafından Ortadoğu İnşaat' ın ismi ön plana çıkartılmaktadır.

Bakanlık firma batsada sorumluluk almayacağını söylüyor ...

Serbest piyasa koşulları gereği firmalara her hangi bir yaptırım veya düzeltme konusunda baskı uygulamayan bakanlığın vatandaşa uyguladığı acele kamulaştırma baskısı sonucu imza atması ile yarın firmanın uğrayacağı zarar ve ziyanda tarafsızlığı ile her hangi bir sorumluluk alamaması vatandaşların sağlam ve güvenilir teminat ve güvence istemelerine sebep olmaktadır.

Yeşil İnşaat 2014 'te 26 Milyon zarar açıkladı 

Yeşil İnşaat ile ilgili özellikle inşaat aşamasında olan İnnovia Siteleri ile ilgili sıkıntılar gündemden düşmez iken en son Yeşil İnşaat'ın 2014 bilançosunda açıklamış olduğu 26 Milyon zarar açıklamış olması işin tuzu biberi oldu.

Böyle zarar içerisinde olan bir bilançoya sahip bir firma ve kendisinin kurduğu 50 Bin TL sermayeli şirket aracılığı ile her hangi bir teminat vermeden , peşin arsa devri başta olmak üzere vatandaşı yarın zorda bırakacak bir çok maddeyi de içeren tek taraflı bir sözleşmeyi vatandaşlara dayatması işin vehametini gözler önüne sermektedir.

Böyle mali yapısı bozuk bir firmanın ortaklığında bakanlığın mevcut düşük oranları şişirerek vatandaşlara baskı amacı taşıyan acele kamulaştırma girşimi vatandaşlarca kabul edilemez bulunmmakta.




12'ler adasında tebligat gelen vatandaşlar 10.03.2015 salı günü noter aracılığı ile daha önceden firma yetkililerine iletmiş oldukları talep ve beklentilerini de içeren ihtrnamelerini firmaya ve bakanlığa gönderdiler.

Zarar ziyanda bile her hangi bir teminatı olmayan firmaya ve sözleşmeye karşı vatandaşı kim koruyacak !?

Bakanlık işlerin hızlanması adına kamulaştırmayı yaptığını söylemesine rağmen şartları ve sözleşmeleri düzeltmeden firmalar lehine karar vermesi vatandaşların mağduriyetini daha da artıracaktır.

12'ler adasında mevcutta 4 dönüm civarında imza atmamış yaklaşık 40 kişilik bir mülk sahibi imza atmamış bulunmakta. Vatandaşlar dan yapılan açıklamada kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını  ama böyle bilançolar başta olmak üzere bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirebilecek tarzda hazırlanmış bir sözleşmeye imza atma imkanlarının olmadığını söyleyerek kendilerinin kanuni tüm haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve plan notlarından kaynaklanan şartlar doğrultusunda da gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 11 yıl önce

arkadaşlar buldunuz bulandırmayın Bahsettiğiniz Ortadoğu firmasının Gücünü araştırın lütfen iftira atmayın bu firma kira getirisiyle yapar bu Ada'yı şükür edin ya benim gibi vartaşta olsaydı yeriniz gidin imzanızı atım birde teşekkür edinki sizin gibilerin kahrını çekiyorlar

Avatar
abdullah @Hasan 11 yıl önce

desene adamın parası varsa sizin için yeterlidir. yeri geldimi önüne bile yatılır , sözleşme, şartlar , çalıp çırpmak hepsi boş anlaşılan size göre . durun bir söz vardı '' denize düşen yılana sarılır gibi bir şey olsa gerek '' ;)

Avatar
ahmet @Hasan 11 yıl önce

ya taş yapı, emay gibi dev firmalara vermişler birde kiramızı vermiyor diye ağlıyor insanlar ,bunlarda nankör ...

Avatar
fahri atak 11 yıl önce

Sayin site sahibibi
Adil olmayan sozlesmeleri orneklerle inceleseniz bizde gorsek
Adil olmayan sozlesme neymis anlayalim

Avatar
ZENCİİ @ahmet 11 yıl önce

ahmet kardeşi̇m sen fi̇ki̇rtepeli̇ deği̇lsi̇n
fi̇rma ki̇rani vermesi̇n hal etti̇ği̇n metrekareyi̇ vermesi̇n
üste parada vereli̇mmi̇ ne dersi̇n

Avatar
78.186.175.196 11 yıl önce

bir kerede insanları imzaya teşvik için haber yapın hep şu firma böyle şu firma şöyle imzaları atmadan hiçbirşey olmaz öncelikle imzaların bitmesi lazım her adada %10 imza atmayan var imza atan cogunluga yazık valla

Avatar
fikirtepeli 11 yıl önce

gerçekler ne kadar korkutur olmuş bu halkı yazılanlara rağmen konuşuyorsunuz hala yazık sizlere

Avatar
ajansFİKİRTEPE 11 yıl önce

Fikirtepe Haber olarak haklarını koruma altına almış olan vatandaşların sağlam ve güvenilir firmalar karşısında imza atarak hem süreci hızlandırmalarını hem de diğer komşularını mağdur etmemelerini teşvik ediyoruz. Var olan haberlerde vatandaşların dikkat etmelerini istemenin ve vatandaşları imza atacakları firma dahil haklarının güvence altına alınması yönünde verilen bilgiler neden birilerini rahatsız ediyor onu da iyi niyet ve safiyetin haricinde gerçekten manalı bulduğumuzu belirtmek isteriz.. Tüm vatandaşların mevcut iyi koşullarda haklarını korumak için sözleşmelerini gözden geçirmeleri ve yapılmış olan yanlışlıklarda düzeltmelere gitmesinden daha güzel ne olabilir. Firmaların buna yanaşmaması gayet doğal anlaşılabilirken vatandaş konumunda mağdur olmuş veya olma potansiyeli taşıyan vatandaşların buna karşı çıkmaları ve haklarını sağlama almaya çalışan vatandaşları suçlamaları ne kadar adil olabilir sizlerin takdirine bırakıyoruz. Sonuçta vatandaşın hak kaybı başta olmak üzere, firma batarsa devlet bile kefil olmaz iken hangi vatandaş kime karşı bu kefalet zorunluluğunu üstlenmek isteyebilir .!? Her ne kadar birileri adaleti atalet , hakkı salkım gibi anlasa ve bizleri de muhalif göstermeye çalışsa bile doğru tektir. O doğruyu da hiç kimse gizleyemez, eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Sözümüz adil olan ve ciddi çalışan firmaların haricinde olup menfaat peşinde koşan vatandaşları elbetteki kapsamamaktadır. En nihayetinde yaşadığımız toprağımız olan Fikirtepe'de bizlerde sağlam ve güçlü temellerde sürecin hızlandırılmasını ve vatandaşların yeni yerleşim yerlerini kısa sürede adil olarak almalarını istiyor ve bu yönde gayret gösteriyoruz.Değerli ve yapıcı yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber