Bu haber kez okundu.

Kat irtifakı kurulmayan tapularda şerh süresi 5 yıl ...
 Kentsel dönüşümle beraber bir çok vatandaşın canını yakan ve çantacıların elindeki en büyük koz olan, Tapulardaki kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi şerhi artık kaldırılabiliyor. 

Bir vatandaşın yaptığı başvuru sonrası Tapu Müdürlüğünden verilen cevabı Fikirtepehaber.com'a özel olarak yorumlayan hukukçu ve konunun uzmanlarının yaptıkları açıklamalara göre, kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi imzalanması ve bu sözleşmenin tapuya şerh edilmesinden ibaren, aradan geçen 5 yıl süresince firma tarafından herhangi bir satışa konu kat irtifakı kurulmamış ise tapudaki şerh vatandaşın başvurusu üzerine tek taraflı kaldırılabiliyor...

Aşağıda, şerhin kaldırılması için yapılan başvuru üzerine, tapu müdürlüğünün vatandaşa gönderdiği ve ''kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi ve şerhinin koyulması üzerinden kanuni 5 yıllık sürenin dolmadığı için işlemin gerçekleştirilemeyeceğini'' ifade eden belgeyi yayınlıyoruz.

İşte 5 yıllık şerh kaldırabilmenin ispat belgesi ...



Yetkililer tarafından Fikirtepehaber.com'a yapılan özel açıklamada, Burada asıl önemli olanın kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi ile beraber tapuya şerh koyma tarihinin baz alındığı belirtilmekte. Yapılan açıklamanın devamında özellikle, sözleşmeye dayalı olarak kat irtifakı kurulmamış olmasının şerhi kaldırmaya yeterli bir gerekçe olarak görüldüğü belirtilmekte. Ancak, eğer şerh koyulan parsel üzerinde kat irtifakı kurulmuş ve satış yapılmış ise 5 yıllık süreci burada işletmek mümkün görünmemekte..

Fikirtepe'de firmaların iş başı yapmamalarından dolayı,  mağdur duruma düşen vatandaşlar ülke çapında ses getiren eylemler yapmışlardı.



Artık vatandaşın canına tak ederek gerçekleştirdiği o eylemlerden bazı kareler...



ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com


banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikirtepe Lee 6 yıl önce

Güzel haber, demek ki insanlar çantacılara mahkum kalmak zorunda değiller. yeter ki kafalarını kulansınlar :))

Avatar
Oktay Koç 6 yıl önce

Benimde başıma geldi. Aynı olay. Noterden iptal etmek gerekiyor ve birde özel madde koydurmak lazım. Sıkı durun maddeyi söylüyorum. Taraflar birbirlerini Türkiye sınırları içersinde mahkemeye veremez bu maddeyi yazdırmak gerekiyor. Çünkü tapudaki şerh kalkabilir ama karşı taraf ertesi gün tekrar mahkemeden kayıt yaptırıp ertesi gün tekrar şerh koyabilir. Şerh onyıl süre için geçerlidir. Ben bu şekilde hallettim. Sorunuz olursa tel yazacam ararsınız. 0532 615 11 85.

Avatar
Mahmut 6 yıl önce

Bundan sonra çantacılar düşünsün