Bu haber kez okundu.

KAÇINILMAZ GERÇEK DEPREM ..! Frank Hoogerbeets'den Türkiye uyarısı

Türkiye deprem bilimcisi Frank Hoogerbeets'in açıklamaları sonrası tedirgin

Ünlü deprem bilimci Frank Hoogerbeets'in iddiasına göre yakın zamanda 8 şiddetinde deprem olacak. Günler öncesinden Çanakkale depreminin de sinyallerini veren deprem kahini Hoogerbeets'in Türkiye deprem iddiası dünyada büyük yer buldu.

Türkiye'de deprem ne zaman olacak? 21 Şubat deprem bilimcisi Frank Hoogerbeets'in deprem açıklaması doğru mu araştırması vatandaşların gündeminde. 

Hoogerbeets'in tedirgin eden bir diğer iddiası ise depremin büyüklüğünün en az 8 olacağı yönünde...

Yeni videosunda 2019 yılında 6 ve üzeri büyüklüğündeki depremleri inceleyen Hoogerbeets, neredeyse her iki günde bir 6 ve daha büyük deprem meydana geldiğini söylüyor.

Fakat Posta'da yazan bir habere göre, Hoogerbeets, 4-14 Haziran arasındaki 10 günlük süreçte 6 ve daha büyük bir depremin oluşmadığını fakat Dünya'nın, Satürn ve Mars ile hizalandığı 14 Haziran tarihi itibariyle 6 şiddetinden daha büyük 18 deprem yaşandığına dikkat çekiyor.



Hoogerbeets'e göre bu kadar kısa süre içerisinde meydana gelen 6 ve üzeri büyüklüğündeki deprem faaliyetleri son derece sıra dışı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde dün yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki 4 ve üzeri şiddetindeki artçı depremleri inceleyen Hoogerbeets, kısa süre içerisinde bu bölge civarında 7 ila 8 büyüklüğünde deprem beklediğini söylüyor.

Deprem tahmini saatler içinde doğru çıkan Hoogerbeets yine gözlerin çevrildiği isim oldu.

8-11 Temmuz arasında yaşanacak gezegen hizalanmasına dikkat çeken Hoogerbeets, bu tarihte meydana gelecek olan gök olayları sebebiyle 8 büyüklüğünde bir depremin oluşabileceğinden bahsediyor.

Sismik faaliyetlerin yoğun olarak gözlemlendiği bölgeleri mercek altına alan Hoogerbeets, Pasifik Ateş Çemberi'nde bir süredir şiddetli bir deprem meydana gelmediğini ve bu bölgelerin dikkatle incelenmesi gerektiğini belirtiyor.

Akdeniz bölgesini yakından inceleyen Hoogerbeets, geçtiğimiz günlerde Mısır'ın Akdeniz kıyısı açıklarında meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem için, bu bölgede pek de görülen bir durum olmadığı yorumunda bulunuyor.

Türkiye Risk sınırı içinde

4.5 büyüklüğündeki depremin Akdeniz'de son zamanlarda yaşanan en büyük sarsıntı olduğunu ifade eden Hoogerbeets Türkiye'nin Ege kıyıları, Yunanistan ve İtalya'nın yakından takip edilmesi gerektiğini çünkü deprem faaliyetleri açısından bu üç ülkenin daha büyük riskler taşıdığını anlatıyor.

Hoogerbeets kısa bir süre içerisinde aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bu üç ülkede şiddetli bir depremin görülebileceği uyarısında bulunuyor.



Hoogerbeets ayrıca oldukça uzun zamandır Portekiz, İspanya ve Fas açıklarında yer alan fay hattı üzerinde şiddetli bir deprem yaşanmadığını ve bu bölgede her an büyük çaplı bir sarsıntının meydana gelebileceğini ifade ediyor.

Michigan Teknoloji Üniversitesi, 8 büyüklüğündeki bir depremin, merkez üssüne yakın bölgelerde yıkıcı sonuçlara yol açabileceği bilgisini veriyor.



Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'daki 7 ve üzeri depremleri değerlendiren Frank Hoogerbeets, Türkiye'de merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.4'lük depremi hatırlatmıştı.

Hoogerbeets 26 Kasım 1943 tarihinde Samsun, Ladik'te yaşanan 7.2, 27 Aralık 1939'da Erzurum'da meydana gelen 7.2 ve 1 Şubat 1944 tarihinde merkezi üssü Bolu, Gerede olan 7.2'lik depremlere dikkat çekmişti.



1930 ve 1940'lı yıllardaki depremlerin ardından bölgede şiddetli depremlerin görülmediğini söyleyen Hoogerbeets, bu bölgede yakın bir tarihte 7 ve üzeri bir depremin meydana gelmesinin şaşırtıcı olmayacağı yorumunda bulunmuştu.



Amerika'da meydana gelen depremlerle ilgili Linkedin üzerinden bir açıklama yapan Haluk Eyidoğan,

ABD Kaliforniya, Ridgecrest bölgesinde 1 Temmuz 2019’da başlayan küçük deprem etkinliğinin ardından, 4 Temmuz 2019’da saat 17:33:49’da Mw: 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 1 Temmuz'dan sonra, ana deprem meydana gelene kadar 0,5 ila 4,0 arasında değişen 11 deprem bildirildi. Bu öncü depremler arasında Mw: 4.0 büyüklüğündeki deprem, ana depremden 30.5 dakika önce gerçekleşti. Bu kuvvetli öncü deprem ve ana deprem aynı coğrafi koordinatta ve aynı mekanizma özelliklerinde meydana geldi. Bir büyük deprem öncesi olan bu öncü deprem etkinliği ayrıntılarıyla incelenmesi gereken değerli bilgiler sunuyor. Büyük deprem olmadan genellikle öncü deprem etkinliğini tanımlayamıyoruz.


Şimdilik, bunlar öncü depremlerdir arkasından daha büyük bir deprem gelecektir diyemiyoruz. Sismolojik açıdan ilginç olan şey, biri BBK yönünde diğeri GGD yönünde iki eşlenik deprem diziliminin olmasıdır. Öncü depremleri incelediğimizde, çoğunlukla BBK yönünde hizalandıklarını gözlemliyoruz. Artçı depremler her iki yönde de diziliyorlar. Sismolojik ve sismotektonik olarak sorgulanması gereken nokta şudur: Ana deprem ve artçı depremlerin hangi yönde faylanma ile ilgili olduğu? Kısaca; hangisi hangisi?


ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET 5 yıl önce

Kadıköy belediyesi'nin büyük şehir belediyesiyle birlikte FİKİRTEPE ile ilgili bugünlerde bir çalışma başlatacaklarmi yoksa yine hayal kırıklığı mı yaşayacağız...

Avatar
fikirtelim 5 yıl önce

bizler size baskı yapıyorsak sizde onlara yapın deprem olursa bunun hesabını nasıl vereceksiniz

Avatar
NEYZEN 5 yıl önce

Depremmi o da nedir. Kimine göre kader. Kimine göre bedel. Bu kez kim öder bu bedeli kimbilir.

Avatar
Orhan Çankaya 5 yıl önce

Bu durumu ülke yönetiminde olan iktidarında haberi, çalışması, önlemi, tedbirli politika üretmek için ne yapıyor? saygı selamlar memleketime milletimize

Avatar
Fikirtepeli 5 yıl önce

Fikirtepe de belirlenmiş 1 tane bile deprem toplanma alanı yok