Bu haber kez okundu.

İnşaat şirketlerinin markalaşmasında emlak haber sitelerinin rolü
Türkiye’de inşaat sektörüne dair haberlerin yer aldığı emlak haber siteleri dünyada başka hiçbir ülkede olmayan bir hizmeti veriyor. Konut alıcılarının ilgiyle takip ettiği ve faydalı bulduğu emlak sitelerinde vatandaş, istenilen bölgelerdeki gayrimenkuller hakkında ilk ağızdan detaylı bilgiye ulaşıp birçok inşaat şirketinin yöneticilerinin röportajlarını izleme imkânı buluyor.

Ayrıca, emlak haber sitelerinde yer alan olumlu haberler markaya güveni oluşturuyor. Markayı konut alıcısı ile buluşturup pozitif algı yaratıyor.

Satın alma sürecinde konut alıcısına her yönden mesajlar geliyor. TV, gazete outdoor, internet…. Kişinin hafızasında bu mesajlar birleşip satın alma olgusunu oluşturuyor. Sadece TV ve gazete veya  sadece internet ya da sadece outdoor tek başına etkili değil. Mesajlar her yerden gelecek ki satın almayı tetiklesin. Tüketiciler artık çok bilinçli.

Türkiye ortalamasına göre insanların ömürlerinde bir defa alabilecekleri konutlarını satın almadan önce yapımcı inşaat şirketini internette araştırıyor. Haberlerini okuyor, videolarını seyrediyorlar. İlgilendikleri projeleri kıyaslıyor, karşılaştırıyor ondan sonra satış ofislerine geliyor.

İnternette haberi yer almayan bir konut projesine şüpheyle bakıyorlar. Ne kadar çok olumlu haberiniz varsa o kadar etkiniz büyüyor. Bunun tersi olumsuz haberler ve şikayetler alıcıların markaya olan güvenini olumsuz etkiliyor.

Emlak haber siteleri lead “Müşteri adayı” form toplama mecrası değildir. Branding yani “markalaşma”da firmaya önemli katkı sağlayan mecradır. Bunu doğru algılamak ve beklentileri buna göre belirlemek gerekir.

Sosyal medya inşaat sektörü için de önemli ancak tek başına markayı oluşturmaz. Olsa olsa sabun köpüğü bir kitleye ulaşılabilir. Ayrıca kısa vadeli çözümlerdir bunlar.

Dolayısıyla, sürdürülebilir bir marka olmak için markaya yatırım yapmak, markaya yatırım yapmanın yolu da alıcıyı doğru hedef kitleyle buluşturan mecraları tercih etmekten geçer.

Ayla Özer/emlakdream.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.