Bu haber kez okundu.

İnder Başkanı Durbakayım ''Bakanlıktan Kentsel Dönüşüme Bir Destek Daha''
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği kararı Fikirtepehaber.com'a değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım;

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’a bağlı olarak “plan tadili yapmadan ve emsal artışı zorlaması olmadan” yerinde dönüşüme imkan veren 1 Haziran 2013 tarihli yönetmelik şartlarının 30 Haziran 2017’ye kadar uzatılmasının stresli günler geçiren birçok inşaat firması için sevindirici ve rahatlatıcı bir haber olduğunu söyledi.

Nazmi Durbakayım, Riskli Bina Sahipleri ile Yapı Müteahhitlerinin aralarında yaptıkları  ‘Arsa Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmeleri’nin çoğunlukla 01.06.2013 tarihinde yürürlükte olan ve “Haziran %25 Yönetmeliği” olarak adlandırılan “Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” olduğunu hatırlattı.

Mevcut riskli binaların imar haklarının tamamı kullanılmış olmasından dolayı Büyükşehir/Belediye İmar Yönetmeliği’ne göre yapılan söz konusu yönetmelik devreye girmiş ve özellikle yoğun yerleşim bölgelerinde uygulanmaya başlamıştı.

Birçok Yapı Müteahhidi, bu yönetmeliğe göre sözleşme imzalayarak maddi ve manevi taahhütte bulundu.  Ancak yönetmelik kapsamında imzalanan sözleşmelerin ruhsat alma süresi 1 Ocak 2017 tarihinde sona eriyordu.

Farklı yorumlama ve prosedürler

 Sözleşme imzalayan firmaların her türlü hazırlığı yaparak ruhsat için başvurduklarını ifade eden Başkan Durbakayım belediyelerdeki uygulama farklılıklarından dolayı son noktayı koyamayan yüzlerce firma olduğunu belirtti. Belediyelerdeki farklı uygulamaların sona ermesi ve geciken ruhsatların yetişebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat ettiklerini ifade eden Durbakayım

“Sektörden gelen talepleri dikkate alarak Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 30 Haziran 2017 tarihine kadar yürürlükte kalmasını uygun gören Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, halen neticelenmemiş projelerde riskli bina sahipleri ile yapımcı firmaların uğrayacakları ciddi mağduriyetlerin önüne geçmiştir. Son günü beklemeden böyle bir kararın alınması ilgili tüm tarafları memnun etmiştir. Deprem riskinin her gün daha fazla yaklaştığı gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde; plan tadili yapmadan, inşaat emsal katsayısını artırmadan, devletimize yük olmadan riskli binaların dönüşmesine olanak sağlayan bu yönetmelik maddesinin geliştirilerek sürekli olması temennimizdir. Mevcut imar planlarındaki emsal artışıyla sürekli devam etmek mümkün değildir. Bölgesel master planlarla sosyal donatısı ve alt yapısı çözümlenmiş kentsel dönüşüme olanak tanıyan çalışmalara bütün paydaşların destek vermesini arzu ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İNDER İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı
Nazmi DURBAKAYIM
____________________________________
ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tülay 7 yıl önce

Slm iyi yazdınız tamam uyan nerde müthiş dediniz çoğu kendini bilmez mi desem yoksa Fikirtepeilleri beğenmeyen onların tlfnuna bakmayan işlerin nasıl ilerlediğini bilmeyen başarırın bu tutumu hide hoş diil temsilciler le işini yürütmeye çalışıyo ben mutahite sizin bildirimi gibi yazı yazmasını bekliyom zormuş benim gibi düşünen tüm ada var temsilciler ortadan kalksın madem para verecek bunu mutahite ik yaptı hak sahiplerine paylaşabilir dağlarda var saygılarımla

Avatar
Bulent 7 yıl önce

İyi güzelde...48 nolu ada baykal ve selimoğlu ortak adası ne oldu.dün konuştum eve firması ile mahalleye astıkları 01.02.2017 boşaltım yazısı yalanmış...bu konuyu araştırıp halkın bilgilendirilmesini istiyoruz...

Avatar
2. Ada 7 yıl önce

Fikirtepe de %25 ek imar hakkından faydalanıyor mu bilgimiz yok.Yoksa bu hakkı mütahitler mi kullanacak? Acil bilgisi olandan bilgi bekliyoruz.

Avatar
bahattin 7 yıl önce

bu zamana kadar 5senedir kazma dahi vurmayan ruhsat başvurusu dahi yapmayan beceriksiz firmalar sözüm size.haziran 2017 de bu insanların alması gereken haklar gidecek.nasıl ödeyeceksiniz b u kadar hakkı merak ediyorum.Allah bildiği gibi yapsın sizleri ahlaksızlar.