Bu haber kez okundu.

Fikirtepe Taşyapı adasında Mağdur Vatandaşa Bakanlıktan Büyük Şok.!
TEMSİLCİLER EVRAKLAR TAM DİYORDU!
Taşyapı mağdurları evleri yıkılmasına rağmen Altı(6) yıldır kiralarını alamıyorlar.. 


Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde sağlam olsun diyerek piyasa şartlarından yüzde 5 daha düşük oranla yani yüzde 50 ile Taşyapı ile kat karşılığı sözleşme imzalayan vatandaşlar, bakanlıktan gelen belgeler ve Taşyapı'nın aradan geçen (6) altı yıla rağmen, vurdumduymazlığı karşısında şok oldular...

Fikentder Derneği ''İddialara göre imzalar bahane asıl sorun Taşyapı'nın vatandaşlara imzalattığı sözleşmede yazılı olan ve vatandaşa vermesi gereken 75 Milyon $ teminat ve ek olarak vatandaşa sunduğu 3000 $ 'dan alım garantisi.. Olan vatandaşa oluyor!''



Taşyapı iş yapmak için bakanlığın Toki aracılığıyla duruma el koyup tüm sözleşmeleri değiştirip, oranları aşağı çekmesi için mi bekliyor?

Firma ile görüşen hemen hemen tüm vatandaşlara firma yetkilileri gidin bir firma bulun getirin bizim masraflarımızı versin biz çekilelim dediği ve bunun içinde piyasada 10 Milyon TL' den 5.5 (Beş Buçuk) Milyon Dolara kadar farklı rakam ve söylemlerin dolaştığı iddia ediliyor. Dudak uçuklatan tüm bu iddialara karşın Firmanın tarafından ortaya sunulmuş herhangi bir resmi beyan yada resmi bir maliyet içeren kesin rakam bulunmamakta. Ancak, iddialarda belirtilen rakamların, burada iş yapmak isteyen başka firmaların da gözünü korkuttuğu iddia edilmekte. Sonuç olarak, Fikirtepe'de Taşyapı başta olmak üzere tüm firmalar kendi ticaretlerine ve karlarına bakmakta, dediğimiz gibi imza atmayan vatandaşlar bugün imza atsa zaten yüzde yüz kar elde etmekte iken hala imza atmamakta neden direniyorlar anlamıyorz fakat olan yine Bakanlığa güvenrek 7 yedi yıl önce imza atıp evlerini boşaltan ve emekli maaşıyla kiracı durumuna düşen vatandaşa oluyor..

Fikentder Derneği ''Kentsel dönüşüm pilot bölgesi Fikirtepe'nin imajının düzelmesi için Bakanlığın, Fikirtepe'de vatandaşın rızası dışında yapılan bu tür kirli pazarlıklara dur diyerek bu tarz firmaları ya iş yapması noktasında cezai müeyyideler uygulaması ya da bir an önce bölgeden uzaklaştırması için gerekli mevzuat değişikliklerini yapması gerekiyor. 

BUNDAN TAM 4 YIL ÖNCE YAPILAN BİR EYLEMDE VATANDAŞLARIN KAMERALARIMIZA YANSIYAN FERYATLARI HALA HAFIZALARIMIZDA TAZELİĞİNİ VE GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR.. GÖRÜNTÜLER İÇİN BURAYA (VİDEOYA) TIKLAYIN...


Fikentder Derneği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, konunun bakanlığın sahada imza aşamasında denetim eksikliğini ortaya koyduğunu söyledi. Fikentder 
Dernek Başkanı Yasin Bektaş'ın açıklamasının devamında '' Firmaların ve bazı adalardaki temsilci heyetlerinin vatandaşları nasıl uyuttuğunun artık resmi belgelerle ortaya çıktığını daha net görebiliyoruz. Taşyapı sözleşmesinde imzalar yüzde yüz bitmiş olması durumunda 75 milyon $ ''Amerikan Doları''  Teminat , su basmanına kadar 2000 $ 'dan ve inşaat bitiminden itibaren 3000 $ dan Taşyapı'nın alım garantisi bulunmakta. Bu şartlarda firmanın işe başlaması çok da gerçekçi görünmüyor. Bunun haricinde devir iddiaları ve özellikle inşaat sektörünü daha çok etkileyen mevcut kriz ortamı durumu daha da içinden çıkılmaz kılmakta. Taşyapı'nın aslında burada iş yapma gücü olmasına ve imza atmayan vatandaşların da imza attığı andan itibaren sözleşme şartları gereği kazançlı çıkacakları net bir şekilde ortadayken imzaların atılmaması ve bu bahane arkasına saklanılması bize hiç te mantıklı gelmemekte..'' denildi. 



TAŞYAPI & TEMSİLCİLER '' Yönetmeliğin değişmesini bekliyoruz..'',

Aldığımız bir başka duyumlarda iseTaşyapı'nın evrakları vermeyerek sürecin başlamasını önlediği ortaya çıkarken aradan geçen 6 yıla ve yaşanılan onca mağduriyete rağmen bakanlığın yönetmelik değişikliği beklendiği ve mevcutta yönetmelik olmadığı için beklendiği yönünde söylemlerle vatandaşlar kandırılmaya çalışılmakta.

BAKANLIK YETKİLİLERİ ''Evraklar gelirse işleme başlamamızın önünde hiçbir engel yok..''

Ancak, Fikirtepehaber.com olarak yetkililerden aldığımız bilgilere göre, Taşyapının yada 2/3 çoğunluk imzası almış olan herhangi başka bir firmanın evraklarını bugün eksiksiz getirmesi durumunda bile hemen işlemlere başlayabileceklerini ve 6306 sayılı yasa ve mevcut yönetmeliklerin uygulanmasının önünde de hiçbir engel bulunmadığını ifade etmekte. 

Bakanlık tarafından sözlü ve üç kere yazılı olarak Taşyapı'dan istenilmesine rağmen, bir türlü Bakanlığa teslim edilmeyen eksik evraklar,

1- Vatandaşlara çekilen ihtarname, 


6306 sayılı yasa içeriği 15/2 madde gereği imza atmayan vatandaşlara kararın kabul edilmemesi durumunda bakanlıkça yerlerinin ihaleye çıkılacağını bildirir bir ihtrname çekilmiş olması gerekmekte. Ancak bu ihtarnamelerin çekilip çekilmediği bile kesinlik kazanmazken bakanlığın talebine rağmen verilmediği ortaya çktı..

2- Sözleşme ve vekaletnameler
3- Tapu Taşınmaz kaydı
4- Raporlama Kaydı
5- Karar Tutanağı ( veya karar defteri)

  

Bakanlık ''Bu adada sorun var diyorsun, Diğer adada hiç sorun yokken niye işe başlamıyorsun?''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Taşyapı'yı 287 Pafta 2281- 2282- 2283- 2284- 2292- 2305- 2307- 2313 numaralı yapı adaları için 6306 sayılı kanun gereği uygulanabilmesi için firmanın eksik evrakları tamamlayıp bakanlığa suması konusunda uyarmasına rağmen, Taşyapı eksik evrakları tamamlayıp bakanlığa sunmadı. Taşyapı firmasının imza atmayanların ve açılan davaları bahane etmesi karşılığında bakanlık il müdürlüğü aynı firmanın, Fikirtepe Kentsel Dönüşü Bölgesinde riskli alan içerisinde bulunan 1379 - 1380 - 1381- 1382 - 1383 - 1384- 1385 numaralı adalarda da kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmış olmasına ve bu adada her hangi bir sorun bulunmamasına rağmen neden faaliyette bulunmadığını sorgulamakta..

 


Bakanlık Evraklarından 6 Yıllık Deprem Etkisi

Neredeyse 6 yıldır evlerinin yıkılıp yapılasını ve o günden beri kiralarının ödenmesini bekleyen vatandaşlar, Firmanın ve temsilcilerin imza atmayanların paylarının satılması için tüm evrakları vererek başvuru yaptıklarını ve bakanlığın gerekli işlemleri yapmasını beklediklerini söylemesinin içeriği boş çıktı. Bakanlığın üç kere yazılı talepte bulunmasına rağmen Taşyapı'nın gerekli evrakları tamamlayarak bakanlığa bir türlü vermediği ve bakanlığında 6306 sayılı yasa ğereğini yerine getiremediği aradan geçen 6 yıl sonra vatandaşlarda soğuk duş etkisi yaptı..

  

Taşyapı firması yüzde yüz imzalar tamamlanmamasına rağmen, 27 Ocak 2013 tarihinde temsilciler üzerinden çektiği bir tebligatla imza atan ve 2/3 çoğunluğu geçen vatandaşların 30 04.2013 tarihine kadar evlerini boşaltarak teslim etmelerini aksi takdirde cezai müeyyide uygulanacağını bildirmişti. Taşyapı çektiği ihtarname ile sözleşmede de var olan ve diğer imzaları da alarak 4 .14 emsal üzerinden olmazsa yine plan notlarında var olan 3.72 ile yapılaşmayı başlatacağını tahhüt etmesine ve vatandaşlarında buna rıza göstermelerine ve önünde herhangi bir engel gözükmemesine rağmen, her hangi bir faaliyete başlamadı. ilk boşaltım zamanı bazı maliklere ödenen altı aylık kira ödemelerinin haricinde de aradan geçen 6 yıla yakın zamanda hiç bir vatandaşa tek kuruş kira ödemesi yapmayarak vatandaşların evsiz ve kiracı olarak kalmalarına, bu sebeple de ciddi mağduriyet yaşamalarına sebep olmuştur.

Taşyapı Mağdurlarından Bircan Aladağ yaşadıkları süreç ve oluşan mağduriyetle ilgili Fikirtepehaber.com'a yaptığı açıklamada, '' 
22.01.2013 tarihinde taş yapı nın bize gönderdiği tebligat a istinaden evlerimizi boşalttık. Hafriyat alıyoruz sebebi ile evlerimizin kapı ve pencereleri söküldü,kullanılamayacak hale geldi. Maksimum 6 ay olmak üzere kira yardımı adına bazı maliklere ücret ödendi. Sonrasında ne inşaat adına,ne kira ödemesi adına hiç bir ilerleme sağlanmadı. Sözleşmemizde inşaatın %100 imza katılımıyla başlayacağı na ilişkin bir madde var. Maalesef bu imzalar tamamlanmadan ve tüm adanın rıza sı alınmadan gelen mülk boşaltma tebligat ındaki geç terk ile ilgili tazminat ödeme hükmüne istinaden evlerin çoğu boşaltıldı. İmza atmayan 23 kişi 1 yıl sonra kira yardımlarını garantileyen 2.bir sözleşme yapmak koşulu ile imza attı.fakat 4 kişi atmadı. 3/2 yasasının çıkması için çileli bekleyiş başladı. Çıktı. Sonrasında itiraz,sonrasında mahkeme,durdurma ve bugün tekrar yürürlüğe girdi. Fakat bakanlıkta tekrar takılmış durumda. Sebebi ise imza atamayan 4 parsel in kamulaştırma kararının çıkması için taş yapının ilgili evrakları bakanlığa 7 yıl boyunca eksik,alakasız,düzensiz,ve natamam vermesi. Bakanlığın sayısız kere telefon ile uyarması ve 4 kere resmi ihtarname göndermesine rağmen bu belgeleri teslim etmedi. Bu süreçte bakanlıktaki muhattapların değişmesi ve yeni kanunların yürürlüğe girmesi süreci başa sardı ve taş yapı nın ekmeğine bal kaymak sürdü'' dedi.

Taşyapı ve Ada Temsilcilerinin, 6306 sayılı yasa gereği imza atmayan mülklerinin kamulaştırma işlemlerini yapmadığı için bakanlığı suçladığı iddialarına karşılık, yazılı talebine rağmen istenen ve eksik evrakları Taşyapı'nın Bakanlığa vermediği ortaya çıktı..

Taşyapı Fikirtepe'de neden imza aldı?

Fikirtepehaber.com'a konuşan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bazı arsa sahiplerinin iddialarına göre, firma Fikirtepe'de toplamda üç ada ile anlaşma yapmasına rağmen bunlardan bir tanesini İki Milyon 250 Bin Dolara (2.250.000 $) Sunja - Tita - Tepe - Sera İnşaat ortaklığına devrettiği iddia edilmekte.



Yaşanan krizle artık devir de hikaye!

Taşyapı Firmasının diğer her iki ada içinde ilk başlarda aynı ancak daha sonrasında daha yüksek rakamlar isttediği için bir türlü devir için alıcı bulamadığı iddia edilmekte. Firma inşaata bir türlü başlamazken evini boşaltarak yıktığı yüzlerce ailenin kiralarını da neredeyse 7 yedii yıldır ödemeyerek vatandaşların mağdur olmasına sebep olmakta. Firma İmzalar yüzde yüz tamamlanmadığı ve kensinin temsilciler tarafından kandırıldığı ve asıl kendisinin mağdur olduğunu iddia etmekte.



Pratik Türk Müteahit Zekası!
Normal şartlarda sözleşmede devir hakkı bulunmamasına rağmen, geçmişte Fikirtepe'de birçok firma ortaklık yada gizli anlaşmalarla ada devirleri gerçekleştirerek herhangi bir iş yapmadan haksız kazanç elde ettiler.

 
Mahkemelere gitmekle yollar aşınmaz,

Firmalar ve bakanlık, yaşanılan mağduriyetliklerle ilgili yapılan şikayetlere karşı bir çok kez mağdur vatandaşlara mahkemeleri adres adres göstermişti.


Taşyapı adasında ufak çaplı açılan bazı kira davaları bulunmakta. Ancak, ortaya çıkan bu son durum ve boşa geçen 6 yıl sonrası mağdur olan bir çok vatandaş ödenmeyen kiralar için Taşyapıya ve evlerin yapılmamasından dolayı uğranılan zararlar için Taşyapı, Bakanlık ve varsa ihmali temsilciler de dahil olmak üzere tüm sorumlulara dava açmaya hazırlanıyorlar..

BUNDAN TAM 4 YIL ÖNCE YAPILAN BİR EYLEMDE VATANDAŞLARIN KAMERALARIMIZA YANSIYAN FERYATLARI HALA HAFIZALARIMIZDA TAZELİĞİNİ VE GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR.. GÖRÜNTÜLER İÇİN VİDEOYA TIKLAYIN...


Yasin Bektaş - 05498413716
_________________________________
ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fikirtelim 5 yıl önce

bune terbiyesizlik devlet bunun hesabını sorssun taş kafalıya

Avatar
DOGRU TEKTİR . 5 yıl önce

Benim anlamadıgım herkes birbirini suçluyor ..Arsa sahibi temsilciyi suçluyor müteahhiti suçluyor çşb suçluyor .Temsilci çşb suçluyor müteahhiti suçluyor .ARSA SAHİBİ ÖNCE SEN KENDİNİ SUÇLA .Ben temsilci degilim arsa sahibiyim .Şu hususu da belirtim Temsilcilerin yüzde doksan dokuzu istisnalar hariç deniliyor ya bazen o istisnalarda dahil olmak üzere hayatı yalan ,talan çalan çalan üzere kurulu olana inandınız .Bu tercih senin .Arsa sahipleri çok güzel eleştiri yapmasını biliyorlarda 6 yıldır il müdürlügüne iki satır yazı yazıpta konu hakkında resmi bilgi talebinde niye bulunmuyorlar .Bunlar parasız yapılan işler .Bu zamana kadar arsa sahipleri her şeye göz yumdu .İgne yi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım .Bu yorumum tüm adalar için geçerli .

Avatar
do-re-mi-fa 5 yıl önce

zirve rumuzlu firma uşağı ben o adada arsa sahibiyim. geçen hafta sadık denen temsilci tüm arsa sahiplerine evraklar tamam bakanlık işlem yapmıyor diyordu. 6 yıldır milleti oyaladınızda bugün mü aklına geldi evrakların 5-6 aydır eksik olduğu. ne oldu adayı pazarlayamadınız mı hala . ayıp ayıp kuldan utanmıyorsunuz bari Allah'tan korkun tüü sizin temsilciliğinize, kalıbınıza, izminiz bile yazma cesareti gösteremiyorsunuz bide buradan millete tehdit mi savuruyorsunuz :)) FİKİRTEPEHABERE BİZİ AYDINLATTIĞI İÇİN TEŞEKÜÜLE

Avatar
atilla 5 yıl önce

Bunların hesabı sorulsun yeter bu milletin bu müteahhitlerden çektiği ne.

Avatar
fikirtepe magduru 5 yıl önce

Taş yapıya arsa sahipleri gitsin suç duyurusunda bulunsun .Balıklama atladı herkes imza için .önünü arkasını hiç kimse düşünmedi

Avatar
Brooklyn city mağduru 5 yıl önce

Pana bakanlık el koyacak derken gerekli evrakları bakanlığa gönderdi mi bir araştırır mısınız lütfen yasin bey

Avatar
007,5 5 yıl önce

Devletin kravatlı müteahhitleri bu işler milletin hazine arazilerinde müteahhitlik yapmaya benzemez. Milletin alın yerine çarpacak Allah tarafından çarpılacaksınız az kaldı az.

Avatar
fikirtepeli 5 yıl önce

ya bu taş yapı emruhlahturanlı nasıl bir surat var sende maşAllah tuh tuh yüzüne tükürüm nazar degmesin mahşAllah