Bu haber kez okundu.

Fikirtepe Platin -Panaroma adasında son durum!
Bakana rağmen, Platin - Panaroma Adasında yerine oturmayan taşlar...

Hızırbey caddesi üzerindeki büyük adanın kaderi......700 bağımsız bölümü bulunan ada şimdiye kadar bir çok firmaya pazarlanmış fakat şu ana kadar kentsel dönüşümüne başlayabilmiş değil ,hatta uzun bir zaman da başlayamayacak durumda gibi ..! Adaya 4 sene önce teklif veren ÖZTÜRK HOLDİNG imza aşamasına geçmiş hatta 30 kadar da imza toplamış. Fakat adada bulunan bazı maliklerin girişimi sonrası zorlama yoluyla firmayı kovdurdukları ve PLATİN GROUP firmasını bu adaya soktukları iddia edilmekte..



Fikirtepehaber.com'a özel açıklamada bulunan vatandaşların iddialarına göre, Olaylar bu şekilde gelişirken, Firma sahi
binin feto soruşturmasına muhatap olarak gözaltına alındığı. İş yapma vaadiyle % 50 ye yakın imza toplayan Platin İnşaat'ın adayı kar payı karşılığı Panaroma grubuna devrettiği belirtilmekte. Tabi, Platin İnşaat'ın bu devir sayesinde herhangi bir icraat yapmadan da adada yapılması düşünülen proje üzerinden %16 hak sahibi olduğu iddia edilmekte .

Paraya rağmen, komisyoncular yüzünden Çözülemeyen ada

Vatandaşlardan gelen iddialara göre, Platin firmasını adaya sokan grup nedense hala kendileri imza atmamış durum da ! Panaroma sahibi olan Murat Harman'ın Fetö soruşturması geçirmesi sonrası, Panorama patronu Murat Harman'ın ve adaya ilk girip imza toplayan ve iş yapmak yerine
 kar payı karşılığı devir yaparak, komisyonculukla suçlanan Platin İnşaat'ın dışarıda bırakılarak ACAR LİFE isminde yeni bir firma kurulduğu belirtiliyor.

Bakan Özhaseki'nin, Platin -Panaroma adasını gezerek yetkililerden bilgi alması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanarak ümitlerin artmasına sebep olmuştu.


Bakan olunca İlk ziyaretini 
25.08.2016 Tarihinde Fikirtepe'ye gerçekleştiren Mehmet Özhaseki  

Vatandaşlara göre gelişen olaylar sonrası bu firmaların hiç birisine karşı güven kalmamış durumda ve inşaat yapmalarına şüpheyle yaklaşılmakta. Asıl para sahibi olan ACAR firmasının sahibine yaptırılan masraflar da cabası ..



Ortada proje olmadan oluşan karlar kimin cebine gidiyor?

Sonuç olarak toplanılan % 60 oranında ki imzaya rağmen ada yerinde duruyor ama iş yapacak firma yok. İddialara göre, Herkes hesabını yaparak alacakları paraların peşine düştü. tüm bu gelişmelerden haberi olan veya olmayan vatandaşların çoğunluğu ise hala nasıl kiraları yüksek alırım ,nasıl daha fazla para alırım peşinde ama gelişen konjoktür ve mevcut piyasanın ekonomik koşulları karşısında ne kira verecek ne de avanta verecek firma artık kalmadı ... Piyasada yaşanan satış sıkıntısı ve ada içerisindeki sıkıntılı durumlardan dolayı yeni firmaların da bu adayla ilgilenmekten kaçındığı belirtiliyor. 

Bakanlığın icraat amacıyla halkı dinlemeden müteahhitleri dinlemesi çözümü hızlandırmak yerine kördüğüm haline getirmekte. ,
Netice itibariyle Tüm adalarda sorunlar var ama bu adadaki vatandaşların iddialarına göre,  burada halen hem firma yok hem de iş yapma vaadiyle gelip çöken ama hiç bir icraat yapmayan firmalar trilyonlar istemekteler ..

Vatandaşlardan yoğun bir şekilde, Fikentder Derneği'ne soruna çözüm amacıyla gelen şikayet ve talepler mevcut.! Fikirtepehaber.com olarak sorunları deşifre edip gerçek çözüme ulaşılabilmesi için katkıda bulunmak amacıyla, kentsel dönüşümü tıkayan ve reel olmayan ticari menfaatleri deşifre ederek bakanlığı göreve çağırıyoruz ..!

Para yok, imza atmayanlar dahil bahane çok!
FİRMALAR ARASI İHTİLAF VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR!

Yetkililerin herşey yolunda, problemleri çözeceğiz söylemlerine karşılık,vatandaşlardan gelen şikayetlere ve firmaların iş yapmadan kendi aralarında yüksek rakamlı vatandaşın malını devirlerine karşı daha fazla sessiz kalamadık.

Bakanlığın Fikirtepe çözüldü diyerek yaptığı açıklamaların kendi adalarını bağlamadığını belirten vatandaşların reel ve gerçek çözüm taleplerini yineleyerek, bakanlığın mevcut sıkıntıların çoğunun bazı vatandaşlardan ziyade, maddi imkanı olmayan ve/veya komisyoncu firmalar odaklı olduğunu görmesini bekliyoruz ..!

Fikentder Derneği ve Fikirtepehaber.com'a gelen şikayetler haricinde sosyal medya üzerinden de vatandaşlar yoğun bir şekilde durumu kamuoyu ile paylaşmaya ve çözüm amacıyla yetkililere duyurmaya çalışmaktalar.
İ
şte bunlardan bazılarını okumak için buraya tıklayınız ..

Fikirtepehaber.com olarak Çözüme katkı olmak ve gerçek sorunlara neşter atılması için, Platin - Panaroma adası başta olmak üzere Fikirtepe genelindeki tüm adalardaki gelişmeleri güncel, şeffaf ve tarafsız olarak aktarmaya devam edeceğiz..

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir celebi 7 yıl önce

Bakanlık el koymadan bu is yürümez bizde başaran insaat magduruyuz

Avatar
İrfan TOKEL 7 yıl önce

Devlet el atmadan yapılmayacak tek yer platin’in olduğu adadır.Devlet müteahhitleri çağıracak ya yapın yada çekin gidin demedikten sonra burada birşey olmaz.Ta ki deprem yakın zamanda olacak diyen devlet buralar depremde yıkılıp insanlar ölünce mi gelecekler...Hiç gelmesinler daha iyiydi huzur vardı insanlar sıcak yuvalarında daha mutluydular.Ölünce kıymetli olacaklarını bilmelerine rağmen...

Avatar
Fikirtepeli 5 yıl önce

Adanın kaybedeni oturan vatandasi, kazanani bitane temsilcidir. iyi firmalari kovarak Kötusünu bulup avanta alarak kentsel donusumu bitiremezsiniz. Mutahidin araciyla gezip imza basina 1-2 bin tl alarak kendini maasa baglatarak vatandasin temsilcisi olamazsin. Olsan olsan o firmanin ..... olursun.

Avatar
4.ada 7 yıl önce

Fikittepe haberin mütahidine yandaşına verin o yapar çok biliyorya

Avatar
gizli 6 yıl önce

adada temsilci olarak bilinen mevlut abi konuyla ilgili neden biseyler soylemiyor?

Avatar
Ağa 6 yıl önce

33.adayı ağaoğluna devretsinler adam kendi yaptığı yerleri kısa sürede yapıyor ama devletle ortak yaparsa % 75 daha yavaştan alıyor.Buradaki halkın şikayet etmeye hakkı yok doğru dürüst okur yazar olmayan inşaat nedir bilmeyen yeni parayla onbin lirayı bir arada görmemiş kümes gibi küçük evlerde oturan paranın nasıl kazanıldığını bilmeye insanları sokak temsilcisi kabul edip firmalarla görüştürürlerse 33.adanın böyle kalması normaldir.Kümes gibi küçük yerde oturan üç daire isterim derse , sokaktan çalıp caddeden çalıp 60 metrelik tapulu yer üzerine 100 metre beş kat ve üzeri bina yapıp mütahitten en az beş daire vereceksin diyen bir halk olursa , babasının malını ile kardeşleriyle paylaşmak yerine dalavere ile anlaşmalı olarak baldızının oğluna satan insanlar bu adada yaşıyorsa ve seçilen sokak temsilcileri inşaat firmasından bu günün parası ile beş kişi beş milyon komisyon istiyorsa 33.adada bu durumun olması normaldir.Babasının mallarını kız kardeşlerine vermemek için şeytanın aklına gelmeyen yollar deneyen kendini insan sayan böyle bir yapıda insanlar bu adada yaşıyorsa 33.adada bu durum normaldir.Bu nedenle 33.adaya bakan gelir bakan gider bakar gider sokak temsilcileri yüzünüze güler inşaat firmasından istediğini alamazsa gezer gider.Bütün bunların olmaması için insanın insan olması , empati kurması ve geleceğini düşünmesi gerekir.Yarın buraya kamu el atarsa özel mütahitten alacağın kadar alabilecek misin? Düşündünüz mü ? Hiç kimse yanlış anlamasın bu yazı ne bir hakaret , nede bir küfürdür.Sadece gördüğüm duyduğum ve yaşadığım olayların kısa bir ayrıntısıdır.

Avatar
Ender A. 5 yıl önce

Değerli okuyucular,
Murat Harman ile iş yapacaksanız muhakkak hukuki yazılı destek alın. Verdiği sözlerin hiçbir önemi yok onun için. Rabbim iki cihanda da evladımın ve bizlerin hakkını burunlarından fitil fitil getirsin ailesinden. Başına gelenlerin bile ilahi bir adalet olduğunu anlamaktan yoksun. Kesinlikle güvenmeyin,

Avatar
Erkan 7 yıl önce

5 6 senedir engame olan platin adasinin kaderi devlet taşeronundan başkası care olamaz.ki onlarda verilen imzalar dahilinde gelmeleri zor.bizim degil onlarin sartlarina gore ilerleyecegi artik aşikar oldu.islerin aksamasinda emegi gecen herkes komusunun hakkini yedi sayilir.ve kimsenin helal etmiyecegini dusunuyorum.heleki bi deprem durumunda o adada ölenler olursa katilleride onlar olacaktir.buda olesine vahim ki kelimeler yetmez