Fikirtepe Plan Notları askıdan indi. Bundan sonra işleyiş ve hukuki süreç nasıl olacak? Plan notlarına itiraz etme yada kafasındaki şüpheleri resmi yolla lanse edemeyenler. Düştükleri bataklıktan dolayı zaten itiraz etme imkanı hiç olmayanlar.. Çaktırmadan plan notlarına muhalefet eliyle mecliste dosya vermekten yani arkadan gizli is cevirmekten cekinmezken, vatandaşa şirin gözükmek adına biz plan notlarına itiraz etmiyoruz ha.. diyerek tatlı su balığı kurnazlığı yapmaktalar :)) Bir de babayiğit firma borazını pano ile tandem içerisinde ''Körler sağırlar birbirini ağırlar'' sözü ne güzel de cuk diye oturmakta bunlara :)) Yasin BEKTAŞ / www.fikirtepehaber.com

Fikentder Derneği olarak başlattığımız süreçte en temel noktamız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iken, ilerleyen süreçte olası her sıkıntı ve pürüz durumunda da şikayet ve beklenti noktamız -kanunların el verdiği ölçüde- yine sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dur.

Cumhurbaşkanımızın emri ve Bakan Murat Kurum'un talimatlarıyla 23 Kasım'da başlayan Yeni Fikirtepe Projesi sürecinde, dün biz Fikirtepeliler adına FİKENTDER Derneği olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza medya üzerinden teşekkür ederken, dereyi görmeden paçayı sıvama diyenler, bugün ne oldu da son gün itiraz ettin diyerek kendince karalama yolunu seçmekteler.. Aklın yolu birdir ve o da her zaman yazılı olandır.. Kısaca ''Evvela tedbir sonra tevekkül'' dür..

Plan Notları askıdan indi Pardon ! .. Ama tereddülerimiz var  :))

Elindeki imkanı zamanında kullanamayan, evi yıkılmış, firma tarafından arsası parca pincik edilmiş ve üzerinde tedbirler, hacizler bulunan birisi hangi cesarey ve hakla neye itiraz edecek yada resmi talepte bulunabilecek? 

Plan notlarına itiraz etmeyen yada kafasındaki şüpheleri resmi yolla lanse edemeyenler.  Çaktırmadan plan notlarına muhalefet eliyle mecliste dosya vermekten yani, arkadan gizli is cevirmekten cekinmemekteler.

Açık ve şeffaf olmakdan bahsederken, Hem muhalefete hem vatandasa şirinlik gözü kırparak nereye varılmak ve ne elde edilmek istenmekte? Amaç nedir? Bilmiyoruz ama "Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz!" sözünden de anlasılacağı gibi çok da kaale de almıyor, tarafımıza çamur atılmadıkça ilgilenmiyoruz!!.

Plan notları ve kanuni sürecten haberi olmadan ilk gün - son gün muhabbeti yaparak çamur atmaya calışmak belkide kişinin karakteri geregidir.!

Borazanlik yapma noktasinda malum firmaları babayigit diye lanse eden bir pano yada tahtanın şakşakçılığına rağmen, vatandasları magdur etmeye devam eden firmalarin mevcut durumu zaten malumunuz !!

EVVELA TEDBİR SONRA TEVEKKÜL

Bugünlük yada bir günlük değil, FİKENTDER Derneği ve Fikirtepehaber.com olarak Devletimize güvenimiz tam... 11 yıldır sizin sesiniz olduk ve olmaya da devam edieceğiz..
Bize karşı yapılan nankörlüklere , sahsi hırs ve çıkarlardan dolayı yapılan saldırı ve karalamalara ragmen, geçmişte olduğu gibi yine aynı bildiğimiz doğru çizgiden sapmadan devam etmekteyiz..

Söz uçar Yazı kalır..

Malum olacağı gibi geçmişte verilen ama çeşitli sebeplerle yerine getirilemeyen bir çok vaat ve sözler son anda doların bir gecede geldigi durum ve üzerimizde var olan mesuliyet, bize güvenen insanları doğru seffaf ve tarafsız bilgilendirmeye itmektedir.

Kimlerle görüştüğümüz yada ne bilgiler aldığımız bizi ilgilendirir ve özel görüşmelerde ki gizlilikte anayasal güvence altında kalarak tamamen karşılıklı hukuka bağlıdır kimseyi ilgilendirmez!

Ancak, her zaman dile getirerek vatandasları da yönlendirdiğimiz ve bizim de asıl kaynağımız olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili ve yetkili birimleridir..

Yapilan haber, paylasilan bilgilerin dogruluğu vakti geldiğinde ortaya çıkmasıyla bizleri teyit etmekte ve insanların güvenini kazanmamızda da en belirgin etken olarak her zaman öne cıkmasina sebep olmaktadır.

Netice itibariyle Fikirtepehaber.com üzerine düşeni yapmıs çeşitli süpekülasyonları engellemek ve kafa karışıklığını önlemek adına yetkili ve etkili merciler ağzından en doğru bilgileri kaynağından birebir şifahen almıs ve olabilfdiğince haberleştirerek tüm kamuoyu ile şeffaf bir şekilde bilgilendirme amaçlı paylaşmıştır. Haber yaptığımız herseyin geçmişte olduğu gibi bugün de vakti geldiğinde gerceklestiğine şahit olmaktayız..

Fikentder ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Dernegi de yine yılların deneyimi ile üzerine düşeni yerine getirerek vaatlerin ve beklentilerin yazılı olarak sunulmasına yönelik vatandasların tereddüt ve şüphelerini , haklarını koruyacak sekilde sağlama alması yönünde katkı sunması için maddeler halinde resmi bir dilekce haline getirmiş ve kamuoyunun bilgisine sunmustur. İsteyen vatandaslar da gün ve imkan varken bu kanuni haklarını kullanmışlardır.

Tren geçerken bakanlar, imkan ve fırsat bittikten sonra ağlasa ne yazar? Bundan sonra tünelin ucunu bekleme zamanı! 

Biz devletimize güveniyoruz ve itimatımız tam.. Kanuni prosedürler ve sürecin belirsizliği açısından, kanunlar çerçevesinde, doğru yapılan işleri engellemeden resmi yollara başvurmak ve bilgi talep ederek kendisini sağlama almak her vatandaşın en temel ve doğal hakkıdır. 

Medeni cesaret gösteremeyip bu hakkını kullanamayanların yada kullanmak istemeyenlere söyleyecek bir sözümüz olamaz. Ama bu saatten sonra tünelin sonunu beklemekten baska yapabilecegi herhangi birşeyin olmadığını da bilmesi gerekir!

Medeni cesaret gösterip kanuni haklarını kullanan vatandasların da aynı tünelin sonunu beklemekten başka çaresi yok! Ancak, ufak ama etkili bir farkla ki o da, kullanılan kanuni hak her ne kadar devlet yada politika uygulayıcılar için cok önemli yada kayda değer olmasa da kullananlar için yeri geldiğinde bir sigorta mahiyetinde destek olma pozisyonu yaratacaktır.. 

Bundan sonra hepimiz aynı gemideyiz!

Dün firmadan aldiklarınin imzasi kurumayanlar ve arsasının üzerindeki ipotek ve hacizlerden dolayı yarın başına ne geleceğinden bi haber olanlar, bugün bizim şüphe ve tereddütlerimiz var derken ne ummaktalar? Halkın sesiyiz temsilcisiyiz donkişotluğuna soyunurak vatandaşın en temel hakkının kullanılmasının önüne set çekerken ne düşündüler ki bugün bu şüphelerini açığa vurmaktalar?

Bunun haricinde is yapmayarak ve kiralarını ödemeyerek vatandasları magdur etmeye devam eden ama babayiğit firma şakşakçısının da bunların borazanlığına soyunması ise ayrı bir komedi :))

Atalarımız ne güzel demişler ''Körler sağırlar birbirini ağırlar ..''
Atasözümüz ne kadar da güzel ifade etmekte bu tencere kapak ilişkisinin bütünleşmesini!?

Değerli dostlar ve komşularım, bir dahaki sefere plan notlarının işleyişi ve kanuni sürece ilişkin göürşlerimizi sizler için kaleme alacağız..

Netice itibariyle Fikirtepeli dost ve komşularımız müsterih olsunlar, Cumhurbaşkanımızın da ilgi ve alakası Fikirtepe'nin üstündedir. Onun talimatı ve Bakan Kurumun'da  gayreti ve emriyle bakanlığın tüm personeli ve hatta Emlak Konut kurumsal olarak kendisine yukarıdan gelen yazılı emirle işin tam göbeğinde yani mutfağında Yeni Fikirtepe Projesini vaktinde halkımıza yaraşır bir şekilde bitirmek için azimle çalışmaktalar.

Sorular ve merak edilenler var elbette ama artık onlar zamana yayılacak teferruatlardır. Hepimiz bekleyip göreceğiz..  Saygılarımla

Bizi izlemeye devam edin ;)

Yasin Bektaş  - 0549 8413716

FİKENTDER ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Dernek Başkanı

_____________________________________________

ajansFİKİRTEPE / www.fikirtepehaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikirtepeli 3 yıl önce

pardon asya bey siz daireyi kimden satın aldinız :))

Avatar
Aziz Serin 3 yıl önce

Ben bakanlik ofisine evraklari verdim parayi odedim pana yapidan aldim yerim yapilmadi bana oyle birsey denmedi biz ayni yere projeyi yapip teslim edecegiz dediler

Avatar
Hüseyin yumakli bizim haklarimizi kim ariyacak şimdi ne olacak 3 yıl önce

Devletimiz var gücüyle calisiyor hala yerinde sayılıyor biyerde okudum imar prosesleri belediyelere bırakacakmış komisyonlara diyorlarki daha cabuk bitermiş beyler belediyeler sütten çıkmış ak kaşımışız ciğeri kediye teslim adadınız dürüst çalışana sözüm yok artı nerde kiralarımız tam düzeldi derken iyice sarpa sardı yani devletimiz ağır yükü kaldıramadı belediyeye teslim etti simdi soruyorum 7 yıldır bukadar üzüldüm kira gelecek daireler yapılacak derken mafyanın eline dustuk burada devletimiz göz yumdu her seferde dilekçelerimizde hukuk yolu gösterdi ya simdi nereye gidecegiz hukukum kaldi bundan sonra bi yedi yıl gecer iste ozaman seçimlerde kimse yanımıza gelmesin oy istemesin bakin arsalar hazineye gitti yani kim kime peşkeş çekecek hazine herkesin mali benim 30 arsamı nasil verirsin hazineye sormadan bi gece yarısı tm arsalarla ilgili işlem başlatıldı diyorlar biz ne yapa biliriz egerki kimsenin hakkı yenmeden hem kiramızı hem dairemizi verirlerse sıkıntı yok ama belediyelere devredilmesi benim midemi bulandırdı yaklaştı 400 hak sahibi var ve madur olan 1500 kisi kimi güreşiyle geçiniyor kimi kendi imkanlarıyla ve bu fikirtepe yüzünden ortamlarımızdan intihar bile eden oldu cok yazik cok temennim bir an evvel yapılsın bitsin hayirli ramazanlar

Avatar
Asya 3 yıl önce

Yazık bakanlık ev satın alanların hakkını yok saydı. toprak sahipleri öyle böyle ev alacak daha neyin itirazı. Asıl biz ev satın alıpta tüm hakları sıfırlananlar paraları uçup gidenler olarak burayı teslim edilmemesi hak paylaşımı için hem toprak sahiplerine hem müteahite dava açması gerekiyor yakında açılır

Avatar
Mehmet 3 yıl önce

Asya bu tip durumlarda hukukta öncelik arsa sahiplerinde emsal teskil edecek davalardan tecrubeliyim

Avatar
fikirtepeli mağdur 3 yıl önce

ASYA toprak sahibiylemi anlaşmayı yaptın toprak sahibine dava açıyorum diyorsun

Avatar
asya 3 yıl önce

bey :) nuhoğlundan 1+1 almıştık teslim oldu tapu verildi. fakat brookly dream den alınan 1+1 hakkı yok sayılıyor haktan sadece toprak sahipleri faydalanıyor

Avatar
Çiçek 3 yıl önce

Ben Muğla'da yaşıyorum. Dilekçemi yeğenim götürdü, almamışlar. Herkes kendisi teslim edecek demişler.