Bu haber kez okundu.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneğinden Yazılı Basın Açıklaması ,

Sayın Fikirtepeli vatandaşlar sizlerden gelen yoğun istek ve talepler doğrultusunda yaşanan dıram ve mağduriyetliklere karşı sesimizi yetkililere ve tüm Türkiye kamuoyuna daha gür bir sesle duyurmak amacı ile almış olduğumuz toplantı ve yürüyüş kararımız mevcuttur.

Bu kararımızda ana hedefimiz Fikirtepe'nin daha sağlıklı ve hızlı dönüşümünün sağlanması yanında Fikirtepelilerin mağdur edilmemesidir. 

Almış olduğumuz kararlarımızda ve uygulamalarımızda en büyük destek ve moral gücümüz her hangi bir kurum , firma veya temsilcilerden ziyade tamamen mağdur ve mazlum Fikirtepeli vatandaşlarımızdır.

Derneğimizle ve yönetimimizle ilgili aslı astarı olmayan yalan beyanlar ile karalanma çalışmalarını tessürle öğrenmiş bulunuyor ve takdiri siz değerli Fikirtepelilere bırakıyoruz.

Kaale alınmayacak bu tür fevri beyan ve karalamaların vatandaşlarımızda menfi etki ve kafa karışıklığı oluşturmaması adına açıklama yapma ihtiyacı hissetmiş bulunuyoruz.



Bu yalan ve karalamalar ile ilgili olarak kanuni tüm haklarımızın da saklı olduğunu özellikle belirterek amacımızın Fikirtepe ve Fikirtepelilere hizmet ederek sağlıklı ve hızlı bir dönüşümün gerçekleşmesinin sağlanması olduğunu tekraren ve özellikle vurgulayarak belirtmek istiyoruz ...

Bize isnat edilen karalayıcı ve suçlayıcı açıklamada geçen Derneğimiz veya yönetimimizden hiç bir üyemiz, hiç bir zaman, her hangi bir radyo kanalında kamulaştırmaya kesinlikle karşıyız cümlesi bir tarafa, her hangi bir radyo yayınına hiç bir şekilde beyanat vermemiştir.

Aksine her türlü teminatla beraber güvenceyi verebilen, mali gücü yerinde ve teknik olarak yapabilme kabileyeti olan firmalar ile beraber vatandaşların haklarını koruyan maddelerin yazılı olduğu sözleşme metinleri ile sağlama alınması şartı en temel hedef ve beklentimiz olmakla beraber her ada içerisinde rantsal ve aşırı menfaat beklentisi içerisinde olup kendi yerini kendisi yenilemek bile istemeyerek toplumun geneline engel olan vatandaşların yerleri, Fikirtepe plan notlarında geçen kademeli imar hakkı dahilinde tanınan emsal ile projenin uygulanabilirliğine engel teşkil ediyor ise ve vatandaş tüm kazanımlarına rağmen inatla anlaşmaya yanaşmıyorsa bu kişilerin bu tarz alanları için reel piyasa bedeli ödenmek sureti ile kamulaştırılmasını elbetteki toplum ve gelecek adına desteklemekteyiz.

Dernek Yönetimimize isnat edilen kendileri imza atmadıkları gibi insanların da imza atmalarını engelliyorlar ve sadece imza atmayan Fikirtepelileri savunuyorlar tarzı bir yaklaşım da kesinlikle yalan ve esef verici bir suçlamadır. tamamen yalan olan bu karalamanın aksine Dernek yönetimimizde imza atan atmayan ayrımı yapmaksızın bay/bayan değerli üyelerimiz mevcuttur ve tamamen Fikirtepelilerin mağdur olmamaları için canla başla çalışmaktadırlar ...

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hiç kimse, dernek, kurum veya kuruluş kendisini kanunların üsünde tutamaz ...

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği olarak Yürüyüş ve Öncesinde Tüm halkımıza açık toplantı kararı almamıza etken olan sebepler sırası önem sırası ile aşağıda yazılmıştır , Dikkatlerinize sunarız...

1 - Firmaların başvurusu beklenmeden bakanlık baskısı ile Firmalardan evraklar istenerek aynı anda tüm imzası bitenlerin ruhsatları verilsin. Yapamayacak, mali yönden yetersiz firmalar hiç bekletilmeden elensin ...

2 - Fikirtepe'de % 100 imzası bitmiş 13 ve geçen hafta itibarı ile 14 olan firma sayısına rağmen ruhsat alan firma sayısı geçen ay ruhsat alan Emay kent Plus firması ile beraber dönüşümün Fikirtepe'de başlamasının üzerinden geçen 4 yıl sonra toplam 3 adettir.
Firmalar  bu 13 adanın imzalarının tamamını olmasa bile büyük çoğunluğunun imzalarını 2-3 sene öncesinden bitirmiş olmalarına rağmen neden hala ruhsat alamamışlardır veya verilmemiştir !? Bunun geçen 4 yılı da içine alacak şekilde ciddi manada irdelenmesini hataların tekrar edilmemesini talep ediyoruz.

3 - Biz Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği olarak 61 adaya girmiş bulunan tüm firmaların mali yapılarının ve vatandaşlara dayattıkları tek taraflı sözleşmelerin , vekaletnamelerin tekrar iki taraflı adilane olacak şekilde gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Bugün maalesef sözleşme kurnazlıklarına sığınarak ruhsat almış veya almamış büyük firma , küçük firma demeden vatandaşların kiralarını dahi ödememe kurnazlığına kaçarak vatandaşları mağdur edenler, hak kaybına uğratanlar ve aldıkları geniş ucu açık vekaletler sayesinde vatandaştan habersiz inşaat yapacağım diyerek anlaştığı adaları başka firmalara pazarlamaya çalışarak haksız kazanç elde eden ve zaman kaybına sebep olan firmalar dikkatlerden kaçmamakta, artarak devam etmektedirler...

4 - Çevre ve Şehircilik Baknlığı ruhsat aşamasında değil imza aşamasında dentlemeye yoğunlaşsın. Bu bağlamda Ç.Ş. Bakanlığının gücü etkisinde olan ve kentsel dönüşüm alanında faaliyette bulunacak inşaat firmalarının Bakanlığın kendi belirleyeceği ve vatandaşı koruyucu kriterler ile sertifikalandırmasını, bu şekilde mali gücü yeterli olmayan firmaların sertifika aşamasında elenmesini talep ediyoruz.

5 - Dernek olarak bakanlık aracılığı ile ortak hak ve menfaatler doğrultusunda eşit sözleşme metinlerinin düzenlenmesini ve gerekli teminatların alınması yolu ile vatandaşların haklarının korunmasını talep ediyoruz. Zira her hangi bir teminat verilmeksizin yapılmış veya yapılacak sözleşmelerde ilerde yaşanabilecek iflas ve batma gibi durumlarda vatandaş çaresi kalabilmekte ve mahkemelerde sürecek yıllarını heba etmek zorunda kalacaktır.

6 - Fikirtepede imza atmış bulunan bir ada ( Teknik Yapı Concord ) haricinde hiç bir adada vatandaş aradan geçen 4 yıllık kayıp zamana rağmen ne alacağını net olarak bilmemektedir. 
Tüm Türkiye'de ve Dünyada olduğu gibi bakanlık tarafından imza almış firmalara yapılacak baskı ile  avan projelerin yıkımdan önce çizdirilmesi ve bir an önce vatandaşların ileride kötü bir süprizle karşılaşıp mağdur olmaması için şimdiden gerekli önlemlerin yıkımdan önce alınmasını istiyoruz. 
Bunun Türkiye'de kentsel dönüşüm sürecinde yapılaşan diğer çevre binalardaki vatandaşların hakkı olduğu kadar tüm Fikirtepelilerin de hakkı olduğunu düşünüyor ve bu doğrultuda taleplerimizi tekrarlıyoruz ...

7 -
Yerel Belediyelere de İ.B.B. ye tanınan bazı yetkiler verilerek ruhsatlandırma ve evrak takibi noktasında hem işlemlerin hızlandırılması sağlansın ve vatandaş tarafından hesap sorulabilirlik artırılsın 
_____________________________________

Tüm Fikirtepelileri derneğimize üye olarak destek olmalarını, aldığımız ve alacağımız kararlarda hedefe varmamız için aktif görev almalarını bekliyoruz ...

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetim Kurulu şu şekilde oluşmaktadır ...

1 - Yasin Bektaş     ( Bşk.)
2 - Bahri Erol          ( Bşk. Yrd. )
3 - Sabire Tosun     ( Dernek Sekreteri )
4 - Hayriye Çolak    ( Muhasip )
5 - Cumhur İspirli   ( Asil Üye)

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği İrtibat ,
__________________________________
Adres: Mandıra Cad. Teker Sok. No:2

Tel    : 0551 239 88 98 

www.fikirtepekentseldonusum.com
e-mail : fikirtepedernegi@hotmail.com
___________________________________
ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
irfan dagistan 10 yıl önce

Sonuna kadar destekliyoruz talepleriniz talebimiz sesiniz sesimizdir.

Avatar
adasakini 10 yıl önce

inşallah hayırlısı ile adamızı işgal eden çantacı sevgili yapı danda sizlerin sayesinde kurtuluruz

Avatar
Münir Günel 10 yıl önce

azimle ve sabırla fikirtepe'de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı şahsım adıma teşekkür ederim.

Avatar
Mehmet 10 yıl önce

yürümek iyidir, sağlıklıdır. herkes yürümeli.

Avatar
adam 10 yıl önce

A gardaslarım canım mahalleden uyduruk mahallelere gideceniz, bence devleten kooperatif kredisiyle birleşip kendiniz daireler yapsanızhem zemin sağlam hemde kendi mahalleniz olurdu, para herşey değil.

Avatar
adAsakini 10 yıl önce

Sevgili yapi her adadan 3 veya 5 imza almis milleti sikintiya sokmus 3052 3053 bir kac imza ne yapmak istiyor anlamiş değiliz

Avatar
FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİ 10 yıl önce

Sayın Fikirtepeli komşularımız ve Fikirtepenin geçmişte olduğu gibi hala kahrını çeken dönüşümzede mağdurları... Hepimiz gibi mağdur tüm Fikirtepelilerin seslerini ve mağduriyetliklerini duyurmak için 28.09.2014 tarihinde ve Merdivenköy Halis Kurtça Kültür Merkezinde saat 13:30 da çeşitli partilerden milletvekillerinin ve çevre ve şehircilik bakanlığından da yetkililerin katılacağı bir toplantı düzenledik. bu toplantıya katılımlarınızı ve öncesinde şikayetleriniz ile ilgili derneğimiz yönetimi ile irtibata geçmenizi bekliyoruz. saygılar ...

Fi̇ki̇rtepe ve Çevresi̇ Kentsel Dönüşüm Derneği̇

ADRES: Merdivenköy Mah. Mandıra Cad. Teker Sok. No:2 Kadıköy / İst.
e-mail : fikirtepedernegi@hotmail.com / tel: 0551 2398898