Bu haber kez okundu.

Fikirtepe'de Flaş Gelişme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Yeni Fikirtepe'ye adım adım

"3 YIL İÇERİSİNDE YENİ YUVALARINIZI SİZLERE TESLİM EDECEĞİZ"

İzmir Depremi sonrası Fikirtepelilerin twitter üzerinden cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ithafen depremde ölmek istemiyoruz, Fikirtepe İzmir olmasın, sesimizi duyun, Fikirtepe’de analar ağlamasın, Mazlumların babası Recep Tayyip Erdoğan vb. hastaglerle yaptığı samimi haykırış sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın nezdinde kabul gördü ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma verdiği talimatla Fikirtepe’de müjdeli bir habere dönüştü.

Peki Fikirtepe ile ilgili Dün Neler oldu?

Fikentder Derneği olarak Fikirtepe geneli başlattığımız Twitter da toplu hastag sonrası oluşan birlik ve beraberliği bozmadan, siyasi kanattaki görüşme girişimlerimiz de sonuç verdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın çalışma arkadaşı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski bakanlardan Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile saat 12:00 de İstanbul’da görüşme gerçekleşti.

Pandemi sürecinden dolayı kalabalık olmasa da; Fikentder ‘’Fikirtepe Kentsel Dönüşüm’’ Dernek Başkanı olarak Yasin Bektaş , Keleşoğlu adasından Hasan Bakıcı, Pana City adasından Hamdi Bıçakcı, Güral adasından Orhan Çetinkaya, Başaran Adasından Mustafa Uğur ile toplamda 5 kişi olarak Hayati Yazıcı ile bir görüşme gerçekleştirildi. Bakan Murat Kurum ile yapılacak toplantı öncesi Fikentder Derneğinin hazırladığı Kasım 2020 Fikirtepe son durum raporu, yaşanan sıkıntılar ve önerilen çözüm önerilerini de içeren 8 sayfalık bir dosya Hayati Yazıcı'ya verildi. Görüşmede raporda yazılı Fikirtepe'ye ait sorun ve çözüm önerileri Şifaen de iletildi ve kendisinden problemlerin çözümü adına cumhurbaşkanına aktarılması için destek talebinde bulunuldu.. Bakan Yazıcı, konuyu Murat Kurum’a ileteceğini ve eğer çözüm olmazsa Cumhurbaşkanına aktaracağını söyleyerek, sunulan raporu dijital ortamda whats app üzerinden bakan Murat Kurum’a iletti.

Hayati Yazıcı’ya Bakam Kurumla öğleden sonra yapılacak toplantıdan bahsedilmesi üzerine, kendisinin konun takipçisi olacağı ve Fikentder Derneği olarak tekrardan bakana da bu raporun sunulması tavsiyesinde bulundu. Heyette bulunan herkes proje adalarında yaşan problemleri tek tek aktardıktan sonra görüşme sonlandı.

Yapılan görüşme Fikirtepe üzerinde oluşan yanlış ve eksik algının tarafımızdan da teyit edilmesi ve doğrusunun aktarılması adına gerçekten isabetli ve verimli oldu.

Fikirtepe için bir günde iki toplantı

Öğlenden sonra saat 14:00 FİKENTDER DERNEĞİ olarak, Fikirtepe'de bulunan diğer STK'lar Fidem ve Yeni Fikirder Derneklerinden temsilcilerin ve önde gelenlerinin de katılımıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan Toplantıya gerçekleştirildi.

Fikirtepe STK’larıyla yapılan toplantı öncesi Murat Kurum Fikirtepe’deki firmalar ile ayrı bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Fikirtepe STK’larıyla gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Fikirtepe’de taşın altına elini sokmaya ve Fikirtepe’yi örnek ve modern bir kent yapmak için kolları sıvadıklarını söyleyerek söz alan Murat Kurumun toplantı esnasında yaptığı açıklamaların satırbaşları ise şöyle;

  • Bakanlık Fikirtepe’de artık Toki ve Emlak Konut çatısı altında Fikirtepe’de sahaya iniyor
  • Fikirtepe’de iş yapmak isteyen firmalardan teminat alıp bir ay süre tanıyacak
  • İş yapmak istemeyen firmaların adalarda yapımı Toki ve Emlak Konut üstlenecek
  • Bakanlık yapımını üstlendiği adalarda paylaşımı mevcut sözleşmeler üzerinden yapacak
  • Fikirtepe’de herhangi bir emsal ve yoğunluk kaybı olmayacak
  • Bakanlık sosyal donatı alanları, parklar, Cami , Okul ve kreşler olmak üzere komple Fikirtepe’yi örnek bir bölge olarak imar edecek
  • Bakanlık yarım kalan projelerinde yapımını üstlenerek tamamlayıp vatandaşlara teslim edecek
  • Bakanlık Fikirtepe’de her hangi bir kar gütmeden tamamen maliyetine yapım yürütecek
  • Bakanlık öncelikli olarak yıkılan adalar başta olmak üzere, ilk etapta Mandıra caddesinin üst kısmını
  • İkinci etapta Mandıra Caddesinin alt kısmı ve Eğitim Mahallesi
  • Üçüncü Etapta Mandıra Caddesinin bitiminde Metrobüs yolunun karşı tarafının yapımına başlanılacak
  • Bakanlık yapımına başladığı adalarda hak sahiplerine kentsel dönüşüm kira desteği verecek
  • Bakanlık Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 100. Yılında Fikirtepe’yi bitirmeyi planlıyor
  • Bakanlık tüm bu çalışmaların startını vermek için bir hafta sonra Fikirtepe’de iki iletişim ofisi kuracak
  • Bakanlık Fikirtepe’de park ve bahçeler için Kadıköy Belediyesi, Alt yapı ve Yollar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere  koordineli ve işbirliği içerisinde Fikirtepe’yi bitirecek

Toplantı sonrası Tüm Fikirtepe STK’ları, Mahalle Muhtarları öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a , Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan’a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’e Kentsel Dönüşüm Müdürü Vedat Gürgen’e, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Emin’e, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın’a, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Sezai Karakoç’a bakanlığın ilgili ve toplantıya katılan tüm personellerine ayrı ayrı teşekkür ederek, bakanlığın yeni girişiminden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Fikentder Derneği'nin Fikirtepeli vatandaşlarla yaptığı istişareler sonrası hazırladığı ve yazılı dosya olarak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'nın yakın çalışma arkadaşı ve Ak Parti Rize Milletvekili olan Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a verdiği Fikirtepe'de Çözüme yönelik talep ve beklentiler nelerdi?

ajansFİKİRTEPE / www.fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salim Bel 4 yıl önce

Özverili çalışma sergileyen başta Yasin BEKTAŞ olmak üzere,tüm görünmez Fikirtepeli kahramanları canı gönülden tebrik ediyorum.
Yıllardır FİKİRTEPE nin kanayan yarasına parmak basan,Sn.Cumhurbaşkanımıza da minnet ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Avatar
Ankazede 4 yıl önce

İnş buda önceki gibiler gibi namus sözü verip gidenlerden olmaz...

Avatar
Dr. Burak Özsöz 4 yıl önce

"Fikirtepe'nin önde gelenleri" tanımlaması hak arayan bir topluluk içinde haksızlık yaratır! Pana Brooklyn projesinde dairesini kaybeden veya bizim gibi tapusunu ipotekli ve hacizli alanlar için kendini bölgenin temsilcisi olarak lanse eden STK'ların söyleyecek sözü olmalı! Zira bakanlığın açıklaması bizim durumumuzdaki mağdurları kapsıyor gibi görünmüyor. Kıymetli Yasin bey, yıllardır emek verdiğiniz bir davada tüm mağdurların sesi olmanızı bekliyoruz. Zira az mağdur, çok mağdur yoktur!
Saygılarımla

Avatar
Asya 4 yıl önce

10 yıl önce aynı sözler aynı vaatler ile aynı hükümet , 10 yıl sonra aynı sözler aynı vaatler ile aynı hükümet.

MaaşAllah demiştik / İnşAllah diyelim bu kez

Avatar
Selcuk 4 yıl önce

Tesekkurler reis. Tam 9 yildir selimoglu as bekletyo adayi ama simdi kacacak delik kalmadi. Bass bos yapma...

Avatar
NHT 4 yıl önce

Emeği geçen herkeze teşekkürler.İnşAllah bu sefer de yolda kalmayız

Avatar
Orhan Yilmaz 4 yıl önce

Kaç ada yapılacak 10mu 11mi

Avatar
FİKİRTEPELİ 4 yıl önce

teşekkürler Yasin bey, sizde olmasanız