BAKANLIKTAN VATANDAŞA SÖZLEŞME OYUNU.
ESKİ MÜTEAHHİT BORÇLARI FİKİRTEPELİLERE KALIYOR
Fikirtepe Kentsel Dönüşümden önceki bütün sorunları vatandaşın üstüne yıkacak.
Bakanlığın vatandaşlara zorlamayla imzalatmaya çalıştığı sözleşmede ki özel maddeye göre.Tüm yasal sorumluluk vatandaşa yükleniyor.
Bu haksızlığa.Sözleşme zorlamasına itiraz etmek isteyen vatandaşlar engelleniyor.
YA SÖZLEŞMEYE İMZA AT DAİRENİ AL.YADA GİT BANKADAN ARSANIN BEDELİNİ AL.
Bakanlık yetkilileri sözleşme imzalama sırasında vatandaşların kendi yazısıyla
"Tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla" özetlenecek hak arayışı şerhini sözleşmeye not alınmasına engel oluyorlar.
FİKİRTEPE HALKI ALACAKLI DAVALARIYLA YILLARCA MAHKEMELERDE SÜRÜNEBİLİR !
Bugün ortaya çıkan sözleşmeye göre teslim edilen daireler eski haciz ve borçlarıyla Fikirtepelilere devredilmek isteniyor.Bakanlık ve hazine sorumluluk kabul etmiyor.
FİKİRTEPE PLATFORMU UYARIYOR !
BU SÖZLEŞME MADDELERİ VATANDAŞA ÇİLE ÇEKTİRMEYE DEVAM EDECEK..
İite Vatandaşların Aleyhine Olan O Maddeler :
1- Gayrimenkulün teslimi, hak sahiplerinin, Gayrimenkul Teslim Tutanağını ve Sözleşme imzalamasını takiben gerçekleştirilecektir
2- Bakanlık sözleşme maddelerini isterse tek taraflı olarak değiştirebilir.
3- Dairesini teslim alanların üçüncü taraflara/kişilere devir hakkı yok.
4- Hak sahibi, Gayrimenkul Teslim Tutanağında belirtilen hususlar çerçevesinde gayrimenkulü mevcut
durumuyla görmüș ve kabul etmiș sayılır; teslim edilen tașınmaza ilişkin herhangi bir değişiklik, tamirat, onarım, tadilat ve ilave imalat isteyemez veya hak ve alacak talebinde bulunamaz.
5- Dairesini teslim alanların dairelerinin üzerine hazineye geçmeden önceki tüm ipotek,şerh ve borçlar aynı şekilde işlenir.
6- Süresi içinde dairesini teslim almayanlar hazineye geçmeden önceki arsa paylarının değeri banka hesabına yatırılır.Ve hazineye geçmeden önceki arsa payı üzerinde bulunan tüm şerh, ipotek ve alacaklar bu hesaba işlenir.
7- Birinci etapta dairesini teslim alan vatandaşlara ilerleyen süreçte açılmış/açılacak davalar sonucunda yeni hissedarlar ve/veya borçlar eklenebilir.
Yasin BEKTAŞ
Fikirtepe Platform Başkanı
___________________________
İŞTE BAKANLIĞIN DAİRE TESLİMİNDE ZORUNLU KILDIĞI VE HİÇBİR ŞERHİN EKLENMESİNİ KABUL ETMEDİĞİ SÖZLEŞME ÖRNEĞİ
Bu resmen benim malimla para kazanıp.Kalanlara çökme ne haliniz varsa görün politikası