Bu haber kez okundu.

FİKİRTEPEDE SON DURUM VE FİRMA RAPORLARI - 1

 Fikirtepede 4 yıl önce başlayan kentsel dönüşememe sıkıntısı ve gelinen bu gün itibarı ile evlerimiz almış olmamız gerekirken vatandaş firmanın bırakınız inşaat bitirmiş teslim yapmasını , ruhsat bile almamış ama ancak tapu tevhidi yapıyor olmasına seviniyor duruma gelmiştir.

Nida Tahincioğlu 3 yıl önce Fikirtepeden çekildi ve kozyatağında başladığı 40 veya 50 katlı rezidansını 6 ay önce bitirip satışını yaptı ve hayat orda başladı bile ...

Fikirtepede gelinen son nokta itibarı ile her hangi bir faaliyet yapmadan imzaları bitirmiş bekleyen  firmalar nihayet harekete geçerek tapu tavhidini yapmış bulunuyorlar ..

işte tapu tevhidini yeni yapmış ancak ruhsata başvuracak ve her hangi bir satış yapma hakkı olmayan firmalar ...

Ekşioğlu İnşaat 

Ekşioğlu İnşaat bulunduğu 2213-2214-2236 nolu adalarda tapusunu aldığı bilgisi bize ulaştı, %100 imza sürecini 3 yıl önce tamamlayan ekşioğlu her hangi bir icraat yapmış değil.Tevhid işlemlerini yeni tamamlayarak tek tapuyu ancak alabilen Ekşioğlu firması, Son olarak ruhsat için bakanlığa müracaat etmesi gerekiyor. Ekşioğlu İnşaatın anlaşmış olduğu ada büyüklüğü alanı yaklaşık 4 veya 5 dönüm civarında olmasına rağmen her hangi bir boşaltım veya yıkım dahi yapmış değil. 



Ada sakini bazı vatandaşlardan aldığımız bilgiye göre Anka inşaat ile yan yana olan Ekşioğlu inşaat Ankadan önce Fikirtepede imzalarını ilk bitiren Firmalardan. Anka inşaat ruhsat alıp inşaata başlayalı 1 seneyi geçmiş olmasına rağmen neden bugüne kadar bekleyip kendilerini mağdur ettiğini acaba 4-5 dönüm gibi yapmak için bu kadar bekleten bir firmanın inşaatı ne zaman kadar bitireceği noktasında kafalarında soru işaretleri oluştuğunu söylediler ..

Selimoğlu - Pana Yapı Ortaklığı

 

Selimoğlu Group iki yıl önce 12'ler Camii arkasındaki ada içerisinde % 100 imzaları ilk tamamladığı ender adalardan birisi ve daha sonra Pana Yapı kar amaçlı ortaklık kurarak yaklaşık 6 ay önce tevhit ve ruhsat işlemleri için başvuruda bulundu. Terklerden kaynaklanan sorunlardan dolayı bu güne kadar beklemek zorunda kalan Selimoğlu & Pana Ortaklığı henüz ruhsatını almamış olmasına rağmen 3 ay önce lansmana çıkarak ön talep toplama adı altında satışa başlayan firmalardan. 

 
Selimoğlu ortaklığında pana yapı, yapılan satışlar sonrası Fikirtepedeki lokasyonun ve rantın farkına vararak yeni adalar ile anlaşmak için eğitim mahallesinde dirsek temasları yürütmektedir...

28 Mayısta kullanıma geçen yeni tüketici koruma kanununa rağmen maketten ve ruhsat almadan satış yapmak yasak ..

Tevhid işlemini yeni yapan Selimoğlu Firmasının proje onayında her hangi bir aksaklık çıkmaması durumunda ruhsat alma aşamasına geçecek ama bununla ilgili kesin bir tarih verilemiyor ...

Selimoğlu &
 Pana Ortaklığı şu an mevcut proje üreteceği ada içerisinde fore kazık ve hafriyat çalışmalarını büyük süratle gece - gündüz demeden çalışan ender firmalardan ...

Bölgede yaşayan vatandaşlardan gelen taleplere göre yeni çıkarılan gürültü önleme yasasına göre akşam saat 19:00 dan sonra bir dairede bir çivi bile çakılamaz ve yasak iken nasıl oluyorda şehrin göbeğinde ailelerin yaşadığı bir ortamda koca makinalar gece gündüz sabah saat 8:00 den gece saat 05:00 e kadar aralıksız çalışabiliyor ve çevreye verdiği rahatsızlığa dikkat etmiyor diye soruyorlar ve yetkililerden bu konu hakkında meseleye eğilerek çözüm bulmalarını istiyorlar.

Diğer taraftan Selimoğlu Pana Yapı Ortaklığı Çömlekçi çukurunda anlaşmış bulunduğu diğer bir adanın boşaltım tebligatlarını göndermiş bulunuyor. Gönderilen tebligatlarda '' Ayın 30' una kadar boşaltılması durumunda çömlekçi çukurundaki adada yıkıma başlanacağı '' duyurusu yapılmış bulunmaktadır. Gelişmeler oldukça Fikirtepe Haber farkı ile aktarılacaktır...

Nuhoğlu - Gülsa İnşaat Ortaklığı

 

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepede iki ada ile anlaşıp bir tanesinde yıkım işlemlerini gerçekleştirmiş bulunuyor. Yıkım işlemini yapalı bir yılı geçmesine rağmen terkler konusunda ve plan notlarındaki bazı belirsizlikler sonucu yıkım yaptığı birinci adasında tevhidini ancak yeni yaparak tek tapusunu almış oldu.



Nuhoğlu İnşaat ruhsat almak için başvuruda bulundu bakanlıkta projeler hakkında titiz bir inceleme yürüten bakanlık personelinin incelemesi sonucu ruhsat alım tarihi henüz belli olmamasına rağmen iki yıldır ön talep toplayarak Fikirtepe projesinde satışlarını devam ettiriyor.



Nuhoğlu İnşaat Gülsa  inşaat ile ortak olarak burada proje üretimini gerçekleştirecek.
Nuhoğlu geçen hafta yaptıkları açıklamada Ağustos başından itibaren ikinci ada içinde boşalt tebligatları göndererek eylül başından itibaren boşaltımlara başlayacağını duyurmuştu.



Nuhoğlu - Gülsa İnşaat ortaklığı şu an birinci adanın tevhidini gerçekleştirerek ruhsata başvurusunu yapmış bulunuyor. Nuhoğlu İnşaat birinci adada şu ana fore kazık ve hafriyat çalışmalarını yürütmektedir.

Emay - Kent Plus



Emay Kent Plus Firması ismi ilk ruhsat alan firmalar arasında geçse bile henüz ruhsat alıp almadığı noktasında belirsizlikler sürüyor. Emay Kent plus Firması şu an Fikirtepedeki proje alanı içerisinde fore kazık , hafriyat ve toprak eleme işlemlerini beraber yürütmekte.



Emay kent plus firması ruhsat almadan ön talep toplama adı altında bir sene önceden satışa başlayan firmalardan. Firma daha önceden vatandaşlar ile yaptığı nlaşmada her hangi bir ha almaz iken vatandaşlardan satış yapabilmesi adına rahat hareket edebilmek için topraklarının % 45 lik kendisine düşen payını devrettiğine dair vekaletname imzalamasını istiyor.

 

Emay Kent Plus Firması ile anlaşmış bulunan bazı vatandaşlar 4 aydır kira alamayarak mağdur duruma düştüklerini ve Firmanın talep ettiği vekaletnamelerin olmaması durumunda 4 aydır ödemesini yapmadığı kiraların ödemesinin durdurularak aksatılacağı yönünde kendilerine baskı uyguladığını söylediler. Vatndaşlar firmanın ada içerisinde bazı binaları bilerek yıkmadığını ve sözleşme şartlarındaki % 100 yıkım maddesini gerekçe gösterek kiraları aksattığını söylediler .

Vartaş Yapı



Vartaş Yapı kurduğunu söylediği alman ortaklığı ile Stern Fikirtepe adı altında 50 bin TL sermaye ile yeni bir firma kurarak daha önceden bir ortağı adına olan kefaletin ortadan kaldırılması yönünde yeni sözleşmelere imza atırma çalışmaları devam ediyor.

Vartaş yapı imzaları % 100 bitmemiş olan adasında Alman ortağı ile beraber proje üreteceği adanın ruhsatını almadan ön talep adı altında satış yapan firmalar arasında ve satışları halen devam ettiği bilinmektedir.



Fikirtepe İnatçısı olarak tüm Türkiyeye lanse edilen Aladdin Demirel' in evininde bulunduğu ada içeirisinde cami arsası dahil 4 parsel ile henüz anlaşmasını yapmamış bulunmakta.

Vartaş Yapı Selimoğlu ve Rochel ortaklığında yumurtacı abdi bey caddesi üzerindeki bir adasında boşaltım ve yıkım işlemlerini geçen sene sonunda yapmış şu andada VSR inşaat olarak hafriyat çalışmalarını yürütmektedir.

Vartaş - Selimoğlu Firması VSR İnşaat olarak bu adada ticari bir ofis satışını ruhsat almadan ön talep adı altında devam ettirmektedir.


Erkan İnşaat




Erkan İnşaat Fikirtepeden bir ada ile anlaşmış bulunmakta ve bu ada içerisinde % 100 imzaları bitirerek boşaltım işlemlerini gerçekleştirdiği binaların yıkımını devam ettirmektedir.

Güral İnşaat



Güral İnşaat ile ilgili isim benzerliği yönünde vatandaşlardan gelen şikayetler mevcut iken firmadan bu konu hakkında her hangi bir açıklama gelmemiş olması dikkatlerden kaçmıyor. 

Güral inşaatın anlaştığı ada içerisinde kendileri ile anlaşma yapmamış olan 25 hak sahibi Dumankaya inşaat ile sözleşme imzalayarak kendi rotalarını çizmiş bulunuyor.

Güral inşaatın çekileceği yönünde spekülasyonlar olmasına rağmen firma yaptığı reklamlar ile kendinden bahsettirmeye çalışıyor ...

Aytıntılar geldikçe paylaşılacaktır...

E-7 Firması



E-7 Firması mevcutta kendi bünyesinde bulunan 3 ortak arasında ciddi anlaşmazlıkların olduğu ama firma ortakları tarafından yapılan açıklamalar ile bu problemin aşıldığı yönünde bilgiler mevcut olsa bile ada içerisinde imza atmış veya atmamışbazı vatandaşlar tereddütlerinde haklılık payı oluşturan bu tür gelişmelre karşı nasıl her hangi bir teminat almadan bu firma ile sözleşme imzalayacaklarını söylediler...

E-7 Fikirtepede 3 adaya girmiş bulunmakta 3 ündede % 100 anlaşma sağlanamamış durumdadır. Vatandaşlar daha şimdiden kendi aralarında anlaşmazlığa düşen firma ortaklarının girdiği adamızda nasıl güvenipde imza atacağız diye düşünmektedirler ...

İslamoğlu Firması



İslamoğlu Firması Girmiş olduğu 3.60 emsal değerli adada iş yapmaktan vaz geçerek ceylan inşaata devir kararı almış durumdadır. İslamoğlu firmasını kendi adası içerisinde vatandaşlar ile imzalattığı farklı sözleşme ve oranlarının ortaya çıkmış olması ve firmanın devir yetkisinin sözleşmede bulunmaması dolayısı ile devir işlemini henüz gerçekleştirememiştir.

Dervişoğlu İnşaat



Dervişoğlu İnşaat bazı emlakçılar ile anlaşarak girdiği anlaşılan ve imzaları üzerinde iki yılı aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen her hangi bir iş yapmadan maaliyetinin üzerine kar elde ederek bu adayı Dumankaya inşaata devretmiş ve çekilmiştir.

Böyle bir ticaretten kar elde eden Dervişoğlunun küçük bir ada olması mukabilinde tekrar Fikirtepeye girebileceği yönünde söylentiler mevcuttur...

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber



banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAMZA GÜL 10 yıl önce

çok güzel bi̇lgi̇ler.teşekkür ederi̇m.di̇ğer fi̇rmalar ne durumda

Avatar
ajansFİKİRTEPE @HAMZA GÜL 10 yıl önce

Hamza Bey merhaba, yazi di̇zi̇mi̇ze yeni̇ başladik . Tüm fi̇ki̇rtepe ve fi̇rmalar i̇le i̇lgi̇li̇ eli̇mi̇ze ulaşmiş ve ulaşacak tüm bi̇lgi̇leri̇ en i̇nce detayina kadar i̇ki̇şer günlük araliklarla si̇zlerle paylaşacağiz.

Avatar
yıldız yücel @ajansFİKİRTEPE 10 yıl önce

mahkemelik yerlerin durumu ne olacak

Avatar
kemal teke 10 yıl önce

anka yapı iflasında haber varmı

Avatar
tzcn 10 yıl önce

haldız inşaatı unutmuşsunuz

Avatar
Mehmet 10 yıl önce

maritaş'ın olmaması -yine- göz doldurdu.

maritaş'ın ne yaptığını bilen birisi var mıdır acaba?

Avatar
Tugay Yılmaz 10 yıl önce

sevgili yapı ile ilgili neden haber yapmıyosunuz

Avatar
sevde 10 yıl önce

insanların emeklerine saygınız olsun bu haber size ait değil. çalıntı haber site ismi vermek istemiyorum ama saygınız olsun.