Bu haber kez okundu.

Devlet İlk defa ev alacaklara 25 bin TL destek verecek..
 Devlet ilk kez ev alacaklara aylık 25 bin TL’ye varan destek ödemesi yaparken kirasını ödemeyenlere ise Aile Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı tarafından kira destek ödemesi yapıyor. Takvim’de yer alan habere göre, Devlet tarafından sağlanan konut alım desteği ve kira desteklerinin nasıl alınacağına ilişkin bilgiler oldukça merak ediliyor. Peki devlet kira yardımı nasıl alınır? Kiracılara devletten kira desteği yardımları yapılıyor. İstanbul, Bursa ve İzmir’de kentsel dönüşüme katılacak olan konutlar için Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri de başvuru alıyor.

İLK DEFA EV ALACAKLARA 25 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ

Kira yardımlarının dışında devlet tarafından sağlanan bir diğer destek de ilk defa konut alacak vatandaşlara yönelik verilen karşılıksız yardım. Bu ödemede sistem şöyle işliyor. Konut alma hayali kuran, planlama yapan vatandaşlar bunun için birikim yapmaya karar verirlerse devlet bu konuda yardım yapıyor.

Bankadan konut hesabı açanlar belli bir süre bu hesapta para birikimi yapıyor. Bu birikim belli bir zaman dolana kadar devam ederse 25 bin TL’ye ulaşan karşılıksız destek sağlanıyor. Konut hesabı ile hibe destek almak için “Türk vatandaşı olmak, 07 Nisan 2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmamak, Ev satın almadan önce en az 36 ay boyunca bankada konut hesabı açarak düzenli birikim yapmak, Ev satın aldıktan sonra 6 (altı) ay içinde gerekli belgelerle banka hesabı açtığı bankaya başvuruda bulunmuş olmak,” şartlarının sağlanması gerekli.

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.