Bu haber kez okundu.

 Fikirtepe kentsel dönüşümünün merkezinde kalan ve hala yıkılmadığı için genişletilemeyen Mandıra Caddesi, Hızır Bey ve diğer sokaklarla alakalı olarak Fikirtepehaber.com'a açıklama yapan uzmanlar, yol güzergahı üzerinde kalan parsel ve hisselere ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığın'ın çıkarttığı kanun ve yönetmeliklerin yetersiz kalması durumunda ya da sürecin hızlandırılması için Karayollarının da kamu yararına kamulaştırma yapması mümkün dediler...



Kamu Yararı var!

Cadde üzerindeki bazı parsellerin kendi konumlarının diğer parsellerden daha değerli olduğu ve bundan dolayı daha fazla almaları gerektiği iddiasıyla çoğunluk kararına uymayarak imza atmadıkları belirtilmekte. Bu yaklaşımla bazı parsel ve şahısların süreci tıkama girişimlerine karşılık yapılan resen tevhit ve satış uygulamalarının Mahkemelerden dönmesi durumunda özellikle genişleyen yollar üzerinde kalan parsellere ilişkin karayollarının kamu yararına kamulaştırması ihtimali ağırlık basmakta...



Yollar iş yükünü kaldırmıyor , Büyükşehir yol genişletme çalışmalarını hızlandırmalı

Fikentder Dernek Başkanı Yasin BEKTAŞ konuya yönelik yaptığı açıklamada bakanlığın Fikirtepe'de artan iş yükü ve makine yoğunluğundan dolayı artık ara sokak ve caddelerin bu iş yükünü kaldıramaz noktaya geldiğini görmesi gerektiğini belirtti. Bektaş, yaptığı açıklamanın  devamında '' İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cengiz Sokak ve Yumurtacı Abdi Bey Caddesindeki yol genişletme çalışmalarını diğer alanlarda da vatandaşları mağdur etmeden başlatması hem bölgeyi canlandıracak hem de süreci hızlandıracaktır'' dedi.



Vatandaşların sağlıklı yaşam kaliteleri ve hayatları tehlike altında

Bir yandan toz toprak, diğer yandan çamur ve yoğun iş makinalarının çıkardığı ses ve çalışma esnasında yollarda saçtıkları tehlike Fikirtepelilerin sağlık ve yaşamlarını tehdit ediyor. Bu arada Fikirtepeli vatandaşlar, Bakan Özhaseki'nin verdiği sözün karşılığı olarak, Fikirtepe'de iş yapmayan ya da yapma potansiyeli olmayan firmaları da bölgeden uzaklaştırmasını ve süreci hızlandırmasını bekliyor!



Geri dönüş yok '' Bu iş ya bitecek, ya bitecek!''

Fikentder Derneği yol güzergahında kalan vatandaşlar başta olmak üzere imza atmamış olan tüm vatandaşların, ileride ciddi bir mağduriyet yaşamaması için kendilerine dayatılan sözleşme içeriğindeki haksızlıkları ortaya çıkarıp mecburiyetten dolayı atacakları imzadan önce kendi şerhlerini koyduktan sonra imza atmalarının süreci hızlandıracağını belirtti. Dernek, koyulan itirazi şerh sonrası atılan imza sonrasında mahkeme yoluyla firma tarafından yapıldığı iddia edilen haksızlığa karşı kendilerine sözleşme dayatan firma ve diğer üçte iki çoğunluğa karşı açacakları dava yoluyla da iddia edilenlerin doğruluğunun kesinleşmesi durumunda haklarını alma ihtimallerinin de bulunduğu, konuyla ilgili herkesin Fikentder'den bilgi alabilecekleri gibi kendi hukukçularıyla da görüşerek hızlı hareket etmelerinin kendi menfaatlerine olduğunu söyledi.

İşte Fikirtepe'nin ana hat damarı sayılan Mandıra Caddesinin harita üzerindeki konumu



ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
feyibil 7 yıl önce

İnşaAllah olur da imza atmayan pek saygıdeğmeyen ticarilere bir tokat olur.

Avatar
fikirtelim 7 yıl önce

çok güzel olur hiç değilse bi yerlerden başlanssın

Avatar
KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce

hangi yasaya dayanarak kamulaştırma yapacak .6306 ya dayanarak bir sefer kamulaştırma yapamaz

Avatar
Mehmet 7 yıl önce

ne bu caddedekilerin kaprisi, zaten kendi bulundukları yerlerden alacaklar daha ne istiyorlar

Avatar
KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce

arka parselde 10 kişiye imza attır .çogunlugu yakaladm .istedigimi yaparım yok öyle yagma .

Avatar
KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce

BEN FİKİRTEPEDE 3 TE 2 YASASIYLA SATIŞA GİDEN YERDE GÖRMEDİM

Avatar
KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce

BEN FİKİRTEPEDE DANIŞTAY İPTAL KARARLARI GÖRDÜM

Avatar
KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce

BEN FİKİRTEPEDE BİR TANE KAMULAŞAN YER GÖRMEDİM