Bu haber kez okundu.

Bakanlık Fikirtepe'de Yıkılacak Derecede Tehlikeli Yapılar'ı Resmen Onayladı..
BAKANLIĞIN ÇEVREDEKİ YAPILARA ACİL MÜDAHALESİ BEKLENİYOR ..!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'un değişik semtlerinden aşırı hafriyat alımlarından dolayı meydana gelen bina çökmeleri sonrası Fikirtepehaber.com olarak da daha önceden uyarısını yaptığımız bazı şantiye sahalarına '' İMAR KANUNU 39. MADDE GEREĞİNCE YIKILACAK DERECEDE TEHLİKELİ YAPILAR '' olarak tespit tutanağı düzenleyerek bugün bazı iksa alanlarındaki saha girişlerine astı.

Fikirtepehaber.com olarak 14 Ocak 2019 tarihinde Fikentder Derneği'nin bu tespitini
''Fikirtepe'de Bazı Firmaların Proje Alanlarında Göçük Riski!'' başlığıyla tüm Türkiye kamuoyuna duyurmuş ve yetkilileri uyarmıştık.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Harita Mühendisi, Jeoloji Mühendisi ve Yapı Denetim Mühendisleri tarafından yapılan denetleme ve tespitler sonucu bu alanların yıkılacak derecede tehlikeli yapılar olarak görüldüğü, çevredeki yapılar için birinci derece risk teşkil ettiği tespitini içeren bir tutanak tutuldu.

FİKENTDER ''Bakanlık Fikirtepe'de ki riskli yapıları bir an önce yapmak zorunda''

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş konuyla ilgili yaptığı açıklama'da '' Bu güne kadar yaptığımız tüm uyarı ve ikazları dikkate almayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kendi tutturduğu bu tutanak sonrası; nasıl diğer hafriyat alalarının çevresindeki binaların yıkımı ve yapımında rol oynaması söz konusu ise, aynı şekilde bu riskli yapıların etrafındaki binalarda da hızlı bir şekilde aynı pozisyona sahip olmak zorunda olduğu, bu risk içeren yapı ve etrafındaki yapılarında hızlı bir şekilde yıkılıp yapılması gerekmektedir.'' dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ulusal basına da yansıyan Kartal, Beylikdüzü ve en son Kağıthane'de hafriyattan yada zeminden kaynaklı kendiliğinden yıkılan binalarla ilgili insiyatif almış, çevrede tespit edilen diğer riskli yapılarla beraber yıkılarak, yeniden yapılıp vatandaşlara teslimi yönünde karar almıştı. 

İşte Bakanlığın fore kazık ve hafriyat göçüğü oluşmasından dolayı risk taşıyan alanlarda yaptığı inceleme sonrası sahaya astığı tutanaklardan bir örnek.



İşte Fikentder Derneği'nin tespitlerine göre, Fikirtepe'de yıkılacak derecede risk taşıması olası yapı alanları

Fikirtepehaber.com olarak 14 Ocak 2019 tarihinde Fikentder Derneği'nin bu tespitini ''Fikirtepe'de Bazı Firmaların Proje Alanlarında Göçük Riski!'' başlığıyla tüm Türkiye kamuoyuna duyurmuş ve yetkilileri uyarmıştık..



Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde firmaların yarım bıraktığı hafriyatı alınmış ve 'Fore Kazık İksa Duvarlarında' aşırı yağışlar büyük risk oluşturmaya başladı. Yağan aşırı yağmurlar sonrası yumuşayan toprakla beraber her hangi bir faaliyet olmayan alanlarda Fore Kazık İksa Duvarlarının her an göçme riski bulunmakta. Fikentder Derneği'nin başta Barsan İki Yaka Fikirtepe proje sahası, Pana - Selimoğlu City - Dream - Life proje alanları, Başaran İnşaat Mina Proje sahası, Teknik Yapı uplife Kadıköy Proje sahası, Mist İnşaat Optimist proje sahası olmak üzere Fikirtepe genelinde yaptığı denetimler ve Fikirtepehaber.com objektiflerine yansıyan son durum görüntüleriyle yaptığımız tespitleri sizlerle paylaşıyoruz. Yapılan tespitlere göre Fikirtepe'de bazı Proje adalarında olası bir toprak kayması ve can güvenliği riski kaçınılmaz görünmekte.



Fikentder ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Dernek Başkanı Yasin Bektaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu alanlarda yapılan derin kazılar ve alınmış olan hafriyatların yerine projelerin hızla yapılmaması durumunda Fore Kazık İksa Duvarlarının çok fazla dayanma ihtimalinin bulunmadığını ve yetkililerin bu proje sahalarının etrafında yaşayan vatandaşların can güvenliği açısından gerekli önlemleri acilen alması gerektiğini belirtti. İşte Fikirtepe proje adalarında, Fikirtepehaber.com objektiflerine yansıyan son durum görüntüleri ve Fikentder Derneği'nden yapılan açıklamalar eşliğinde haberin detaylarına ulaşmak için buraya tıklayın ... 












Yasin BEKTAŞ
_________________________________
ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FİKİRTEPE 5 yıl önce

BAKAN ACELE ETMESİN FİKİRTEPE DEKİ İKSA VE BİNALAR YIKILINCA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILIR BİR DE ÜZÜNTÜLÜ POZ VERİR

Avatar
fikirtelim 5 yıl önce

büyük ada neoldu yasin bey böyle cvp olmaz

Avatar
cebel elnur 5 yıl önce

çşb hangi fikirtepelinin sesini duyduki yasin beyin sesini duysun

Avatar
Erhan 5 yıl önce

Sayın çevre ve şehircilik bakanı insanlara mahkemeye verin diye akıl veriyor sanki insanların aklı yokmuş gibi .lakin bilmiyor ki insanlar evine ekmek götüremiyor avukat parasımı tutsun yoksa ekmek mi alsın .hadi onu da geçtim mahkemeye verdi insanlar .sağolsunlar mahkemelerimizde çok hızlı olduğundan 3-5 sene sonra karar açıklanır .tabi o arada ortada ne insan kalır nede ev .ondan sonra gelir yaparlar.sahte gözyaşları dökerler .geç gelen adalet adaletmi dir ?yazık çok yazık

Avatar
Hasan 5 yıl önce

İnsanlara zarar gelmeden coksede butun fikirtepe haritadan silinsin kurtulalim bu iskenceden

Avatar
Erhan yıldız 5 yıl önce

Yasin bey siz uyandınız duymadık bilmiyorduk diyemezler tedbir alırlar bu sefer hayırlı sı

Avatar
FIKRİ nin FİKRİ 5 yıl önce

Fikirtepe kardeşlerim size bir fikrim var işi bilmiyorsunuz boşaltılmış bir binayı insan can kaybı olmadan yıkın yada çatlaklar oluşturun başına bildirsin bakın maltepede kağıthanede esenyurtta nasıl devlet el attı hemen boşalttılar evleri biz türklerde bir genetiktir hastalığımız var bir çukur acar orayı sadece bir insan düşüp ölmeyince doldurup kapatmayız sizde bir boş binanızı şöyle veya böyle bir gece bir yöntemini bulup yıkın bak o zaman devlet nasıl el atacak bu fikrinin fikri...!

Avatar
B.S 5 yıl önce

Allah'tan tek dileğim bizi bu duruma dusurenler günün birinde bizden daha beter duruma düşüp 1 kuruşa muhtaç kalirlar