Bu haber kez okundu.

FİKİRTEPE ÇALIŞTAYI VE FİKİRTEPE FİKİRLERİ !
Dönüşüm, daha iyi bir yarın uğruna dünü geride bırakmaktır.

 
Konuk Yazar: Şeref Oğuz / Sabah


Kentsel dönüşümden muradımız da budur. Daha iyi bir kent uğruna, dünü inkâr etmeden, geride bırakmak. Fikirtepe eğerülke için model olacaksa, bir sonraki dönüşüm alanlarını daha şanslı kılacak olan da budur zaten.

Zira yasa koyucudan uygulayıcıya, kamudan yatırımcıya, hak sahibi, sosyal dokunun bütün paydaşları olarak, hayatın içinden, uygulamadan öğrenebiliyoruz. Hataları düzeltiyor, başlangıçta öngörülemeyenleri düzeltiyor, tıkanan alanlardayeni çözümler geliştiriyoruz.

Çalıştaylar, amacı net ve katılımcıları doğru seçilmiş ise iyi bir moderatörle harika sonuçlar doğuran etkinliktir.

Dünkü Fikirtepe Çözüm Çalıştayı, bu açıdan son derece verimli geçti ve bende oluşan kanaat, kentsel dönüşümün yeni sürümünün Fikirtepe'den çıkacak fikirlerle oluşacağıdır.


Kentsel dönüşüm neden önemli?
...
Kentsel dönüşümü ben yerel kabiliyetlerin zihin yapılarını geleceğe akort etmesi olarak tanımlıyorum Nitekim bir kentin yarını o kentin kanaat ve eylem önderlerininzihin yapısından başka bir şey değildir. Fakat sorun, artan fert başına milli gelire paralel olarakfert başına yaşam kalitemizin gelişmemesidir. Eğer bina iştahımız yaşam kalitemizden hızlı gelişiyorsa, bu bizi daha iyi bir yarına taşımayacak.

Fikirtepe Çalıştayı'na dair biri iyi diğeri kötü 2 haberim var. Önce kötü haber: Dönüşüm zor olacak. Nitekim "kolay" demedik, "mümkün" dedik. İyi haber ise pilot uygulama başarılı olursa yakın gelecekte Fikirtepe Kriterleri'ni konuşuyor olacağız. Kahramanlarını minnetle anarak...

Netice; dönüşmeyi bekleyen 6.5 milyon konut var ülkede...

Tamamını okumak için Kaynak; http://www.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2014/10/23/kentsel-donusumun-fikirtepe-fikirleri

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akil 10 yıl önce

KAMULAŞTIRMA BAŞLADI MAHKEME KARARI EMSAL NİTELİKTE MILLETIN MALIYLA KUMAR OYNATMAYIN

Avatar
Ali 10 yıl önce

Metreyi kaç TL den kamulaştırma yapıyorlar? Bilen varmi

Avatar
Ali Zor 10 yıl önce

Kamulaştırma yapıldı ve firma battı sorumlu kim?
Yerim gitmesin diyerek anlaşmayı anlamadan Korkarak imza atan hak sahiplerimi? bunu ona zorlayan devletimi?
Arkadaslar kamulaştırma yapılıp tekrar geri verilen yerler mevcut
Bu işin mahkemesi onun üst mahkemesi ve devamı var öyle fikirtepe ye gel insanları kandir çoğunluk imzayı al teminat verme proje ne olduğu ne zaman başlayıp biteceğini belli değil bu iş daha çok uzar

Avatar
Ali 10 yıl önce

Kamulastirma icin Kadikoy Belediyesi kendi yerlerine m212000 olarak istiyordu bu baz alinacakmi?