Fikirtepe'de sorun sadece imza çoğunluğunu sağlamak değil; sözleşmelerdeki problemler ve inşaat sektöründeki kriz.
Semtte 50'ye yakın firma var. Sadece 15'i Bakanlık denetiminden geçti. Kalanların bir bölümü de daha inşaatlara başlamadan iflas etti ya da vatandaşları sözleşme aşamasında dolandırmaya çalışmakta. Sonuçta henüz hiç bir iş yapmamış imza toplamaya çalışan ama bakanlık denetiminden geçmemiş bir sürü firma mevcut.
Vatandaşların tapuları ise hemen hemen yok hükmünde. Vatandaş kamulaştırma korkusu ile yatıp, kamulaştırma korkusu ile kalkıyor.
Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, 500 sayfalık bir raporla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kapısını çaldı. Sıkıntılar Bakanlığa iletildi. İleri dönük bir çok vaat ve beklentilerin oluşmasına rağmen, somut elle tutulur bir gelişme yok. 4 yılın sonunda gözle görünür bir yol katedilemedi.
DENİZ ÇAĞLAYAN - ULUSAL KANAL
DENİZ ÇAĞLAYAN - ULUSAL KANAL
ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber







bu kentsel dönüşüm zenginin başına gelseydi 4-5 garanti uygulanırdı ve çifte sıtandart olayı göz önüne serilirdi