Bu haber kez okundu.

Fikirtepe'de Mahkeme Yoluyla İlk Fesih!!
 Fikirtepe - Eğitim Mahallesinde kentsel dönüşüm alanı içerisinde 2012 yılında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi, firmanın aradan geçen zaman içerisinde imzaları tamamlayamaması ve vaat edilen sözlerini yerine getirememesi iddiasından dolayı davalık olmuştu. 
Sözleşme içerisindeki maddelere dayandırılarak bir buçuk yıl önce açılan fesih davası bugün Anadolu Adliyesinde görülen mahkemede, bir üst mahkemeye temyiz yolu açık olmak üzere fesihle sonuçlandı.

Bu Fikirtepe'de açılmış ve mahkeme yoluyla karara bağlanmış ilk fesih davası olarak bir ilk olmaktadır. Fikirtepe'de farklı adalarda, farklı firmalarla da imzalanmış kat karşılığı inşaat sözleşmelerine yönelik açılmış ve halen devam eden başka davalarda bulunmakta.

Dava konusu olan 3058 numaralı adanın alan büyüklüğü 9044m2 iken,  davacı olan 24 hissedarı oluşturduğu alan  büyüklüğü 1580 m2 civarında bulunmakta. Fikirtepehaber.com'a konuşan bazı hak sahipleri " dava açanlar haricinde, henüz hiç imza atmayan vatandaşların da olduğunu ve Firmanın bu ada içerisinde fesih edilen sözleşmeler dahil üçte iki çoğunluğu  henüz yakalayamadığını " söylediler.

İşte 15. Asliye Hukuk Mahkemesinin dava kararı...

'' Beşiktaş 25. Noterliğinde yapılan değişik yevmiye numaralı Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinin Feshine karar kesinleştiğinde sözleşmeler nedeni ile tapuya konulan şerhlerin kaldırılmasına ... ''

Fikirtepehaber.com olarak mahkemenin fesih kararını verdiği belgenin aslını yayınlıyoruz...



ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com.
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bomba 7 yıl önce

bomba haber... helal olsun. diğer adalar için emsal olacak

Avatar
KIZIL CEPHE 58 7 yıl önce

EN DOGRUSUNU YAPMIŞLAR .

Avatar
erhan 7 yıl önce

helal olsun insanlar hakkını aramış kazanmış.emsal teşkil edecek bu dava Allahın izni ile.ey fikirtepe halkı korkma hakkını aramaktan .sadece beklemekle çözülemeyeceğini görün artık bu işlerin

Avatar
özkan akb 7 yıl önce

yeter artık birileri alsın buraları pislik yuvası ve fuhuş yuvası haline geldi adam gibi birisi çıksın alsın....

Avatar
4.ada 7 yıl önce

4.ada madurları keleşoglu ve ali bey yalanlarıdevam ediyor bizde buna seyirci kalıyoruz ne saf adamlarız

Avatar
Enver oktay 7 yıl önce

Darisi tas yapi magdurlarinin basina,Allah bizi bu sirketten kurtarsin

Avatar
Ibrahim 7 yıl önce

NESI EMSAL OLACAK ADAM ZATEN 3 DE 1 INE BILE ALAMAMIS

Avatar
Adem 7 yıl önce

Adamlar bosa masraf etmis gidip vekaleti iptal edeceklerdi keh keh keh