Fikirtepehaber.com 'da çıkan haberler ve FİKENTDER DERNEĞİ tarafından yayınlanan Fikirtepe son durum raporunda vatandaşlardan gelen ''ciddi bir muhatap bulamıyoruz'' şikayetlerine atfen iki hafta önce göreve başlayan ve Babacan İnşaat Kentsel dönüşüm Müdürü Seyfettin Gündüz Fikirtepehaber.com'a yaptığı özel açıklamada, ''ofislerinin devamlı açık olduğunu, bundan sonra da devamlı açık olacağını ve kendisininde yetkili olarak sabahtan akşama tüm gün boyunca burada ofiste bulunacağını '' söyledi. Gündüz, firma olarak süreci başından beri takip ettiklerini ve Fikirtepe projesinin Babacan İnşaat'ın vizyon projesi olacağını söyledi.
Babacan adasının Fikirtepedeki konumu ve terk alanları
Babacan İnşaat'ın Fikirtepe'de anlaşma yaptığı alan, Mandıra Caddesine cepheli olan 286 pafta, 2229 - 2230 - 2231- 2232 - 2233- 2234 nolu adalardan oluşuyor.

Babacan Üçte İki yazısını ne zaman aldı ?
Babacan İnşaat Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 20.10.2016 tarihinde yaptığı müracat sonrası 20.12.2016 tarihinde üçte iki yazısını alarak, resen tevhit işlemlerini başlattı.
İşte Babacan İnşaat'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı ve resen tevhidin önünü açan belge
.jpg)
Babacan İnşaat Sözleşme Şartları
Babacan İnşaat Fikirtepe Projesi için vatandaşlarla % 56 oranında anlaştıklarını ve imzalar bitip boşalt yazısından sonra evini teslim eden vatandaşlara birer yıllık kiralarını peşin vereceklerini söyledi.
Peki bundan sonra Babacan adasında süreç nasıl işleyecek?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından üçte iki yazısını alarak resen tevhit işlemlerini başlatan Babacan İnşaat, Resen tevhit sonrası imzaların tamamlanmaması durumunda yapılacak girişimler sonrası resen satış işlemini başlatacak. Bu süreçte, vatandaşlara 15 gün süre tanıyan tebligatlar sonrası İmza atmak istemeyen vatandaşların arsalarının üçte ikiye ihale usulü satış işlemi gündeme gelecek.
Resen satış Mümkün mü? Yapılmış bir emsal ortada var mı?
Fikirtepe'de Mandarins adasında yapılan bir girişim mevcut ancak, burada vatandaşların açtıkları dava sonrası resen tevhidin yürütmesinin durdurulmasını aldıklarını ve buna rağmen gerçekleştirilen resen satışın iptali için bakanlıktan alınan yazılı belgeyi tapuya götürerek tapularının eski haline döndürülmesini talep ettikleri bilgisi mevcut. Tapuda mahkeme kararı gerektiği ve bunun için vatandaşlarla firmanın mahkemelik oldukları ve mahkemenin halen devam ettiğini söyleyebiliriz. Konuya ilgili Fikirtepehaber.com'da daha önce yayınlanan ''Selka-Nsk 'Mandarins' 2/3 Fikirtepe kamulaştırma yürütmesinde durdurma!'' başlıklı haberimizi okumak için buraya tıklayınız. Mandarins Firmasının yapılan resen tevhit ve resen satış işlemlerine rağmen bu adada şu anda her hangi bir faaliyeti bulunmamakta.
ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com







Rahat ol mehmet yıldız o hint kınasını biz sevinenlere yakacagız .geçmişte kamulaştırmada yaktıgımız gibi