Bu haber kez okundu.

Fikirtepede Ölenler adına atılan imza iddiaları sonrası sahte imza skandalı
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 27 Ağustos 2016 tarihinde tüm ulusal basında da yer alan, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği Fikirtepe hakkında dengeleri değiştiren açıklamalarda bulunmuştu. 

Bu açıklamalarında, Fikirtepe’de 1 milyon 350 bin metrekarelik alandaki dönüşüm çalışmalarını yavaşlatan etkenler hakkında önemli konulara değinen Özhaseki, bölgedeki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini söylemişti. 

tam bir yıl önce, Toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan ile tamamlandığında 160 bin kişinin yaşamasının hedeflendiği Fikirtepe için bakanlıkta bir grup kurduklarını belirten Özhaseki; müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin iyi niyetli davranmasını, aksi taktirde bakanlığın gerekli bütün önlemleri alacağını belirtmişti. 

Tıkanıklık hala devam ediyor! 

Dumlupınar, Eğitim, Fikirtepe ve Merdivenköy mahallelerinde toplam 61 adada devam eden kentsel dönüşümde anlaşmaları gerçekleştiren 
bazıları da gün sayarken, bazı firmalar da teslime başladı bile. Ancak, bazı firmaların ise kendi ekonomik durumlarını gizleyerek, vatandaşları iknadan ziyade bazı kanunların arkasına sığınmaları ve bakanlık bürokratlarının uygulamalarını bahane etmeleri sürecin tıkalı olarak devam etmesine ve imza atan atmayan tüm vatandaşların mağdur olmalarına sebep olmakta. 

Bölgedeki çalışmalarda; arsa sahibi, vatandaş ve müteahhit tarafından bugüne kadar çeşitli şekillerde engellenmesi nedeniyle tıkanıklıklar yaşanmaya devam ediyor. Süregelen sorunları önlemek için çalışmalarına devam eden Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği toplantı ile bölgedeki sürecin çözüleceğine dair sözler aldı. Toplantının en önemli sonuçlarından biri de; Fikirtepe’de oluşan mağduriyetlerin son bulacağı, şuan yüzde 40 olan ve yılsonuna kadar yüzde 70-80 civarına çıkması beklenen anlaşmalarda gerekli uzlaşmaların sağlanamaması durumunda devreye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gireceği notu oldu.

Bakanın ziyareti ve girişimlerine rağmen !

Bundan tam bir yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cuma günü öğle saatlerinde Fikirtepe bölgesindeki inşaat şantiyelerini ve sorunlu bölgeleri gezerek, Bölgedeki vatandaşlar ve müteahhitlerle konuşmuş ve dertlerini dinlemişti. Hatta Bakan Özhaseki, bir inşaatın 25’inci katından bölgeyi izleyerek şu an kapatılmış ve ffesih edilmiş olan Fikirtepe Müteahitler Platformu temsilcilerinden ve bakanlık yetkililerinden bilgi almıştı.

Fikirtepe ziyaretinde eski Fikirtepe Müteahitler Platformu müteahitleriyle görüşen bakan Özhaseki, bu görüşme esnasında müteahhitlerin sorunlarını dinlemiş, vatandaşları ve Bölge STK'larını es geçmişti.!

Özhaseki burada yaptığı açıklamada, "Biz, Fikirtepe’yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada 3’te 2 çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. 3’te 2 çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe’de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz" demişti.

Ölüler, İhtiyarlar sonrası Firma ve Kurumlarda sahte imzalar ..!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası olarak da bilinen 6306 sayılı yasa gereği bir çok firma bu açıklama sonrası üçte iki çoğunluğu sağlamak için kanunları da vatandaşların aleyhine kullanma girişimi dahil ellerninden gelen tüm gayreti gösterirken bazı adalarda ölmüş insanların, bazı adalarda da yaşlı ve sağlık raporu olmayan ihtiyarların imzalarının raporsuz ve ailesinden habersiz bir şekilde atıldığı görüldü. Ancak tüm bunların üzerine şim di de Yerel bir belediyeye ait olduğu iddia edilen sahte imza ile üçte iki çoğunluğun sağlandığı yönünde haberler gündeme geldi. 

Fikirtepehaber.com olarak Bakan Özhaseki'nin ilk Fikirtepe ziyareti sonrası yaşanan gelişmeleri kısaca özetledik. Bölgede yaşanan güncel gelişmeler haricinde bugün Sözcü Gazetesi'nde de Özlem Güvemli'nin kaleminden gündeme gelen ''Fikirtepe'de dönüşüme sahte imza skandalı!'' başlıklı, üçte ikiyi sağlamak için firmaların ve bazı işbirlikçi temsilcilerin çevirdiği sahte imza fırıldaklığıyla ilgili ulusal basın haberini şeffaf ve tarafsız bir şekilde sizlerin takdirine sunuyoruz.

FİKİRTEPE'DE DÖNÜŞÜME SAHTE İMZA SKANDALI!

Kentsel dönüşümün yılan hikayesine döndüğü İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de şimdi de sahte imza ile arsa satışı skandalı yaşandı. 4 katlı apartmanın bulunduğu arazide ''pay sahibi'' olan Karakoçoğlu Ailesi'nin arazisi müteahitle tek taraflı kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalamadığı için açık artırma ile satışa çıkarıldı. Taşınmazınsatışı için tüm pay sahiplerinin üçte ikisinin ''evet'' demesi gerekiyordu.



Bu satış kararına Karakoçoğlu Ailesi ve birçok pay sahibi onay vermedi. 4 katlı apartmanın bulunduğu arazi boş bir alan gibi değerlendirilerek sahte imzalar atılarak satışa çıkarıldı. Mağdur aile suç duyurusunda bulundu ama soruşturma açılmadı.

Fikirtepehaber.com olarak Fikirtepe bölgesinde yaşanan güncel gelişmeleri şeffaf ve tarafsız bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TRAJİ KOMİK 7 yıl önce

48. Adaya hala kör bakan firma/lar tam 5.5 yıl oldu ne yapmak istiyorsunuz Bu ada ile ilgili muhatab bulamıyoruz. Pana'nin bu ada ile ilgili kurduğu şirket tamam SAYIN ŞAŞMAZ'lar bu zulme artık bir son verin. Adamızı bir an önce yıkın. FİKİRTEPE haber yetkilileri sizlerde bu ada ile ilgili daha önce haber yaptınız.Pana 5' bir yerde projesi ve "Brooklyn Family" 2016 Şubatında boşaltılacsktı. 2017 nin Kasımına geldik. Yeter artık her iki firmaya da %95 imza atılmış.Pana yetkililerini göreve davet ediyoruz. İNSANLARIN umutları ile oynayıp DENGE leri ile oynamasınlar lütfen.

Avatar
fikirtelim 7 yıl önce

ankada öyle üçte iki çoğunluğu yakalamış yıkmıyo neyi bekliyon kiptaşta ortada yok yeterya be yıkın artık

Avatar
ada 6 yıl önce

Yaw şu vermeyenlere bir türlü anlam veremiyorum fikirtepe olmuş fuhuş uyuşturucu mahallsei millet daha bakıyor bana az sana çok yarın birgün imar hakkıda elinden alınacak bak bakalım o zaman ne yapacaksın

Avatar
Ali 6 yıl önce

Ceylan insaat 3031..3032 ada %100 imza tamam 5 yilag. Geldik..tik yok...