Bu haber kez okundu.

YENİ FİKİRTEPE'DE TAHLİYE KRİZİ '' FİKİRTEPELİLER TEDİRGİN!''

FİKENTDER ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Dernek Başkanı Yasin Bektaş '' zaten biz gönüllü olarak evlerimizi kentsel dönüşümden dolayı devlete güvenerek boşaltacağız. Buna rağmen, vatandaşın ne alacağı hususunda herhangi yazılı bir evrak ortada yokken, tahliye tebligatı gönderilmesi vatandaşı tedirgin etmiştir..''

Fikentder Derneği, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler sonrası tahliye ilanından önce gelmesini beklediği Emsal - Paylaşım ve Kiralarla ilgili hususları içeren bilgi edinme hakkına yönelik örnek dilekçe yayınladı.

FİKENTDER DERNEĞİ BİLGİ EDİNME HAKKI VE TAHLİYE İTİRAZ DİLEKÇESİ WORD FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLA

Fikentder Derneği bilgi edinme hakkı örnek dilekçesinde neler yazıyor?

_________________________________________________________

                                              T.C ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI                                          

İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Altunizade Mahallesi Ord. Prof. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No: 34 Üsküdar / İSTANBUL

                FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI içerisinde “Merdivenköy Mah. Mandıra Cad. Koçtaş Sok. No:5” adresinde bulunan …… Ada ……. Parsel içerisinde …… m2 Arsa üzerinde …….. m2-  ……. Adet Daire ve ………. m2 - …….. Adet İşyeri olmak üzere toplam ..…… adet bağımsız bölüm bulunan taşınmaz mülkün  sahibiyim.

Bugünkü tarih (06.05.2021) itibariyle binamızın kapısına asılı gördüğüm ve vakıf olduğum 03.05.2021 tarih, E-…………………………………………… sayı ile ÇŞB İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün gönderdiği (………) no’lu Tahliye ve Yıkım konulu ilanen tebligat başlıklı metninde, 6306 sayılı kanunun 6/A maddesi uyarınca, yerimizin afet riski taşıyan riskli bir yapı olduğu belirtilmekte olup 150 günlük süre içerisinde tahliye edilmesi istenmektedir.

Yine 6306 sayılı kanunun 3. Maddesi’nde: “(1) Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esastır. (Değişik cümle:29/11/2018-7153/22 md.) Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilir.” denilmektedir.

23 Kasım 2020 tarihinden itibaren bakanlık tarafından yapılan tüm şifahi açıklamalarda, daha önce yapılan sözleşme şartları baz alınacağı ifade edilmesine rağmen, gelinen süreçte tarafımıza yapılması düşünülen proje ile ilgili olarak yazılı herhangi bir bilgi ve daire tespit formu sunulmamış ve ne alacağımız resmi olarak tarafımıza tebliğ edilmemiş olmasına rağmen evlerimiz  boşaltılması talep edilmektedir.

Sürecin başladığı 23 Kasım 2020 tarihinden bu yana, Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Alanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1. Etap uygulama alanı içerisinde bulunan ve daha önce yıkılmış alanlarda hak sahiplerinin alacakları yerler ve kiralarla ilgili hususlar netleşmemiş olup belirsizlik hala devam etmektedir. Bu belirsizlik devam ederken, yıkılmamış evinde oturan vatandaşların kanuni kazanımlarına yönelik resmi yazılı bir bildirim talebimiz bakanlık tarafından cevapsız bırakılmaktadır. Pandemi süreci ve mevcut ağır ekonomik koşullar da göz önüne alındığında, söz konusu belirsizlikler, vatandaş nezdinde ciddi tereddütler oluşmasına sebep olmaktadır.

FİKENTDER DERNEĞİ BİLGİ EDİNME HAKKI VE TAHLİYE İTİRAZ DİLEKÇESİ WORD FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLA

Tüm bu kararlar göz önünde bulundurulduğunda;

  1. Kanunun 3. Maddesine göre; Yapımızın riskli yapı olduğuna dair bir tespit yapılmış mıdır? Yapılmışsa tarafımıza tebliğ edilmiş midir?
  2. Yetkili idarenin “uygulama bütünlüğü” ilkesinden hareketle yapımızla ilgili tasarrufta bulunmadan önce kanunun 5. Maddesinde göre; “(1) Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esastır. (Değişik cümle:29/11/2018-7153/22 md.) Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilir.” denilmesine rağmen tarafımıza anlaşma teklifinde bulunulmaksızın sürecin yürütülmesinin gerekçesi nedir?
  3. Vatandaşın bu bölgede yapılacak olan inşaattan alacağı paylaşım şekil ve oranı nedir?
  4. Bölgede yapılacak inşaatlarda vatandaşa verilecek net emsal nedir?
  5. Vatandaşlara ödenecek kira miktarı ve süresi nedir?
  6. Vatandaşa ödenecek taşınma, kira destek payları hangi şart ve şekillerde nasıl ödenecek ve ne zaman ödenmeye başlayacaktır?

Tahliye sürecinden önce yukarıdaki sorularımızın cevaplanarak belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını ve güncel ekonomik koşullar göz önüne alınarak tanzim edilmiş taşınma ve kira destek ödeme plan ve şartlarını içeren belgelerin tarafıma gönderilmesini talep ediyorum.

Sorularımın cevaplarının aşağıda belirttiğim adresime yazılı olarak iletilmesi ve bundan sonra yapılacak tüm bildirim ve tebligatların e-devlette de kayıtlı olan aşağıdaki iletişim bilgilerim üzerinden yapılması hususunda, gereğini arz ederim.''

RESİMLERİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN 

FİKENTDER DERNEĞİ BİLGİ EDİNME HAKKI VE TAHLİYE İTİRAZ DİLEKÇESİ WORD FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLA

Yasin Bektaş - 0549 8413716

FİKENTDER ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Dernek Başkanı

_________________________________________________

ajansFİKİRTEPE / www.fikirtepehaber.com

instagramda takip için @fikirtepehaber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OrhanÇankaya 3 yıl önce

Emeğinize ellerinize sağlık mübarek günler yüzü suyu hürmetine büyük TC devletimiz bu konuda da vatandaşını üzmeyecektir lakin işin Tarihe Kayıt düşmesi hususiyeti mukabilinde bunun da mükemmeliyeti tamamlayan nasıl ki Yardımlar, Anlaşmaklar, Devletin işlerinin hususiyeti tamamlayan karşılıklı sözleşme mutabakatı kayıt altına alma adına tamamlaması Tarihe de not düşecektir.emeği geçenlere özelikle Fikirtepe Derneğinde Başkan Yasin Bektaş teşekkürler Şükranlarımızı sunuyoruz.

Avatar
Ertan 3 yıl önce

Haber kanalında izlerken kendimi yabancı mülteci gibi hissettim.Yahu devlet görevlisi demeç veriyor"150 günlük evleri boşaltma süreci verdik"diyor.Devamında "yoksa elektrik su ve doğalgaz hatlarını kesicez"Bu insanlar sığınmacımı? Öz be öz bu Ülkenin vatandaşları.
Bari konuşma yapıyorsun en azından yarım asırdır burada doğup büyümüş yer edinmiş insanların yüreklerine su serpecek ve umutlarını yeşertecek açıklama yap.
Herkesin Kadir gecesi Mübarek olsun.
Allah sonumuzu hayırlı kılar inşAllah

Avatar
Tuba 3 yıl önce

Boşuna beklemeyin devletiniz sizi kayda değer almıyor...

Avatar
Alev.tuzlamagduru 3 yıl önce

Gerçekten çok üzücü ve vahim bir durum
Devlet vatandaşına evini yıkacağız diyor fakat her hangi bir güvence sunmuyor
Hatta muhatap almıyor
Oysaki Devlet vatandaşının canını malını asayişi korumakla mükelleftir.
Bu dilekçeye çvb acil cvp vermelidir
İnsanların endişe ve korkularını gid

Avatar
Mehmet Çetintaş 3 yıl önce

Bizim ada ne zaman yilmaz çıkmaz sok

Avatar
Bu zihniyet yine AKP ye oy verir 3 yıl önce

Fikirtepeliler oy verirken AKP ye memnunsunuzda yerleriniz elinizden alınınca sakına ağlamayın demekki AKP den darbe yerseniz anlayacaksın AKP nin bu ülkeyi ne hale getirdiğini hiç üzülmüyorum mağdurlara sizler bunlara oy verdikçe bunlar dediğim dedik oldular olacaklar

Avatar
Sağır Sultan 3 yıl önce

Kat karşılığı inşaat işlerinde tüm koşullar önceden belirlenmez ise işin soru bulanık olur. Arsalarımızdan 4 Emsalden fazla inşaat alanı üretip, (İmar planında bu durumundan anlaşılıyor.) bizlere 4 emsal hesabı üzerinden paylaşım yapacaklar. İnşaat yoğunluğu artacak, çok daha büyük bloklar yapılacak. İnşaat işlerini en düşük fiyatı veren firmaya ihale edecekler. Bu durum doğal olarak işin kalite ve değerlerini düşürmüş olacak. İşi yürütebilmek için sosyal konut fiyatına satıp bir oldubittiye getirecekler. (Ortada ne teknik şartname ne de bir mahal listesi var.)

Avatar
Fatma Güney 3 yıl önce

Büyükada projesinde bizleri muhatap dahi almadan kazmayı vurmakta ne demek tır bu kadar mağdur olmuş garibanlarin sığındığı evleri boşaltın biz yaptık oldu anlayışıyla hareket ediyorsunuz devlet önce vatandaşının hakkını korumalıdır yüzde elli bir cami okul yol diyorsunuz bize daha önce böyle bir teklifle gelmediler ben bu olayda kötü niyet olduğunu düşünüyorum insanların tek güvencesi baslarini soktukları evleri iken ondanda olacaklar