Bu haber kez okundu.

Fikirtepe'de Yeni Bir Skandal ''BAKANLIK FİKİRTEPELİLER'İN MALINA MI ÇÖKÜYOR?''

FİKİRTEPE PLATFORMU: ''YETER FİKİRTEPE'DE Kİ SATIŞLARI DURDURUN ARTIK!''

BAKANLIK FİKİRTEPELİLER'İN MALINA MI ÇÖKÜYOR ? 

Bu Uygulamanın Aynısını Müteahhit Yapmaya Kalksa Hapse'mi Düşerdi? 

Türkiye'nin en büyük örnek Kentsel Dönüşüm Projesi olan Fikirtepe de skandallar bitmiyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yıllar evvel Fikirtepe'de tapuları hazine adına tescil/el koyma işlemi yapmıştı.

İlk Fikirtepe Kentsel Dönüşümün de başlattığı bu uygulamayı şimdilerde tüm ülkede yapmaya başladılar. Ve bu keyfi uygulamalar çok tepki çekiyor.

VATANDAŞIN HAKKINI VERMEDEN EN DEĞERLİ YERLERİ SATMAYA BAŞLADILAR !

Emlak Konut idaresi Fikirtepeli vatandaşların  payını belirleyip kağıt üzerinde bile olsa dağıtmadan ortak yeşil alanları bile ilanlarla satmaya başladı.

İLGİLİ EL KOYMA YASASININ ASIL AMACI NEYDİ ? UYGULAMADA NE YAPIYORLAR ? 

Fikirtepeliler'in gayrimenkullerine  el koyma yasasının kağıt üzerinde ki anlamı "vatandaşların faydasına,menfaatine,çıkarına " yapılan bir işlem olarak tanımlanıyor.

İlgili yasayla vatandaşların tüm gayrimenkullerin in tapusu basit bir sms mesajıyla hazinenin mülküne geçirildi. 

NE SÖZ VERDİLER ? 
NE YAPTILAR ? 

Devlet ve onu yöneten siyasiler kısa bir süre sonra tüm vatandaşların payına düşenler belirlenip dağıtılacağını her seçim döneminde beyan ettiler.

Peki bugüne kadar verilen sözler tutuldu mu ?

Hayır tutulmadı.

Ve bırakın vatandaşın payının verilmesi.Bakanlık keyfi biçimde istedikleri  değerli yerlerin satışlarını yapmaya başladı.

Peki bu durumda Vatandaş Lehine El Koyma Yasasının Gerekleri Gerçekleşti mi ? 

Yapılan uygulamalar vatandaş faydasına değilse.Tam tersi vatandaş aleyhine ise bu olayın tarifi sokak diliyle ÇÖKME /EL KOYMA olmuyor mu ? 

BU İŞ VE İŞLEMLERİ YAPANLAR İLERİDE YARGILANIR MI ? 

Türkiye'nin örnek projesi Fikirtepe de işler hiçte iyi gitmiyor.

Çok komik rakamlarda olsa Kira yardımlarının zamanın da ödenmemesi.

Proje bitmeden kira yardımının kesilme ihtimali.

Projede biten bölümleri satın alanlara teslimi yapılırken.Esas mal/ toprak sahibi olan Fikirtepelilere hala teslimlerin yapılmaması.

Merkez bankası çalışanlarına yapıldığı gibi bazı değerli yerlerin blok blok özel olarak yapılıp satılması.

En kötü değersiz alanların Fikirtepelilere bir oldu bittiyle verilme ihtimali.

Yada son dakika hak sahibini  kapalı bir odaya sokup

 "ya şu kağıda imza at verdiğimizi kabul et.Yada bankaya senin adına arsanın rayiç komik bedel parasını yatırıyoruz" işlemi yapma ihtimalleri.

Emlak Konutun çok ucuz fiyata yüzlerce daire ve ticari alanı kendi şirketi üstüne geçirmesi.

Gibi iş ve işlemler bir gün savcıların önüne gelme ihtimali çok uzak değil.Bu iş ve işlemleri yapan.İmzası olanları iyi bir gelecek beklemiyor.

Güç ve yetkilerinin olması ileride bu tür etik olmayan işleri yapanların incelenmeyeceği anlamına gelmiyor.

Fikirtepeli Arsa Sahibi Vatandaşlar Bir An Önce Yerlerinin Belirlenmesini.

Tapularının Verilmesini.

Kira Yardımlarının  En az 10-15 bin TL'ye Artırılarak Zamanında Ödenmesini.Ve Daire Teslimine Kadar Kira Yardımlarının Sürmesini İstiyorlar.

FİKİRTEPELİLER BUGÜN OLMAZSA YARIN. HUKUKİ HAK ARAMALARINA DEVAM EDECEK ! 

Fikirtepe'li Sivil Toplum Kuruluşlarının Hukuk Birimleri. Vatandaş Çıkarı Aleyhine Haksız Yapılan Tüm İşlemler de İmzası Bulunanları Not Alıyor.Arşivliyor.

Önümüzde ki dönemde Fikirtepe de yaşanan  yanlışlar ülke gündemine gelip çok konuşulacak gibi gözüküyor.Buna paralel hukuki hak arama çalışmaları da yapılacak gibi.



VATANDAŞIN HAKKINI VERMEDEN EN DEĞERLİ YERLERİ SATMAYA BAŞLADILAR !

Emlak Konut idaresi Fikirtepeli vatandaşların  payını belirleyip kağıt üzerinde bile olsa dağıtmadan ortak yeşil alanları bile ilanlarla satmaya başladı.

İSTANBUL KADIKÖY MERDİVENKÖY'DE 6.488,93 M² ÖZEL SOSYAL KÜLTÜREL TESİS ALANI SATIŞI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çatısı altında Bakanlık ve Toki iştiraki olan Emlak Konut Fikirtepe'de kat karşılığı yaptığı projlerde terk alanlarında yapılaması düşünülerek hiçbir sosyal donatı ve kültürel alan yapmazken, bu amaçla vatandaşın arsasından ayrılan alanları da ihale usulü satmaya devam ediyor.

Köy Kanunu'nda değişiklik teklifi ile kabul edilen ve Resmi Gazete'de de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun değişikliği gündemde sıcaklığını korurken. Vatandaşlarda yaşanan tedirginliğe örnek bir emsal olarakFikirtepe'de yeşile terk edilen alanların satışı, gecekondu Kanunu'nda yapılan değişiklik ve İmar Hakkı Kanunu'na "imar hakkı aktarımı" tanımının rant amaçlı mı çıkartıldığı sorularının sorulmasına sebep oldu.

İstanbul Başta olmak üzere birçok büyükşehir merkezlerinde kanunun bu şekilde uygulanması sonrası oluşacak yeşil ve sosyal alanların yarın satılmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor.

İstanbul Depremi beklenirken, İstanbulda durma noktasına gelen trafik ve sosyal donatı alanı eksikliğine çare olacak diye sevinilen imar hakkı transferi gündeme gelen bu satışla yeniden şüpheleri artırdı. 

Köy Kanunu'nda değişiklik teklifi ile kabul edilen ve Resmi Gazete'de de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun değişikliği gündemde sıcaklığını korurken. Vatandaşlarda yaşanan tedirginliğe örnek bir emsal olarakFikirtepe'de yeşile terk edilen alanların satışı, gecekondu Kanunu'nda yapılan değişiklik ve İmar Hakkı Kanunu'na "imar hakkı aktarımı" tanımının rant amaçlı mı çıkartıldığı sorularının sorulmasına sebep oldu.

FİKİRTEPE'DE NEFES ALACAK ALAN KALMADI!

İstanbul Başta olmak üzere birçok büyükşehir merkezlerinde kanunun bu şekilde uygulanması sonrası oluşacak yeşil ve sosyal alanların yarın satılmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor.

İstanbul Depremi beklenirken, İstanbulda durma noktasına gelen trafik ve sosyal donatı alanı eksikliğine çare olacak diye sevinilen imar hakkı transferi gündeme gelen bu satışla yeniden şüpheleri artırdı.

 

Yasin Bektaş / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 5 ay önce

Yaza varol akepe te fikirteoe helal olsun

Avatar
Gökhan kaya 5 ay önce

Yani abartıyosunuz bekleyin verirler yerleri

Avatar
Nurdan 4 ay önce

Verirler ama nasıl verilir muamma

Avatar
Kazim 2 ay önce

80m2 hakki olan birinin neti 40 m2 olacak bilginize iyi öpücükler bizi