Bu haber kez okundu.

Fikentder ve D.Muhtarlığı Fikirtepe için CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda
Fikirtepe Mağdurları ve Sorunları, Fikentder Derneği ve Dumlupınar Muhtarlığı öncülüğünde TBMM' ne gitmeye hazırlanıyor!

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş ve Dumlupınar Muhtarı Ahmet Gediz'in öncülüğünde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ziyaretinde bulunan Fikirtepe Heyetinde; Kiptaş - Anka Büyük Adadan Bilge Öztürk, Kiptaş - Vartaş 2. adasından Yasemin Kapramcı, Necati Coşkuner, Eğitim Mahallesinden May Palmadore Adasından Ali Erkan Aygün, Taşyapı Adasından Müslüm Çelen, Pana - Selimoğlu Projesi Brooklyn City Adasından Hamdi Bıçakçı, Mutlu Adasından Faruk Yangöz, Panaroma Adasından Ergun Çavuş bulunurken, heyet 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, Fikirtepe'nin sorunlarını ve çözüme yönelik beklentilerini dile getirdiler.



CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan CHP TBMM Grubuna katılım noktasında destek sözü.. ''Fikirtepe mağduriyetinin bitirilmesi için yeni bir kanun lazım. Fikirtepe Mağdurları için özel olarak ilgilenecem ve elimden geleni yapacağım''

Fikentder Derneği ve Dumlupınar Muhtarlığı öncülüğünde Fikirtepe Heyeti'ni dün (05.10.2018) CHP İstanbul İl Başkanlığında kabul eden Canan Kaftancıoğlu sırasıyla; Dumlupınar Muhtarı Ahmet Gediz, Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş ve Heyetteki diğer vatandaşları tek tek dinleyerek notlar aldı. TBMM CHP Grubuna katılım noktasında destek sözü verdi. 

Canan Kaftancıoğlu'ndan ''Birlik ve Beraberlik'' vurgusu

Kaftancıoğlu, Heyeti dinledikten ve Fikentder Derneği'nin hazırladığı raporu aldıktan sonra yaptığı açıklamada, yaşanan tüm sorunları genel olarak bildiklerini, heyetin aktardığı güncel sorunlar ve çözüm önerileri ışığında süreci daha sıkı takip edeceklerini ve vatandaşların barınma haklarının yerine getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kaftancıoğlu, Fikirtepelilerin birlik ve beraberlik içerisinde haklarını aramaları durumunda problemlerin daha hızlı bir şekilde aşılacağı tavsiyesinde bulunurken, aksi takdirde mağduriyetliklerin bitmesinin çok zor olacağına vurgu yaptı. Kaftancıoğlu daha sonra sözlerinin devamında, Fikirtepede yaşanan problemler ve karmaşa çözülmeden, başka hiç bir yerde kentsel dönüşüm başlatılamaz.! Burada yaşanan mağduriyetlikler ve yapılan hatalar'ın yeni mağduriyetlikler oluşturmaması ve yenilenmemesi için başka yerlerde de tekrar edilmesine müsade etmeyeceğiz.'' dedi. Kaftancıoğlu ayriyeten Fikirtepe Heyetinin CHP TBMM Grubuna katılımı içinde her türlü desteği sunma sözü verdi. 



Dumlupınar Mahalle Muhtarı Ahmet Gediz ''Zenginken Fakir Olduk!''

 Dumlupınar Mahalle Muhtarı Ahmet Gediz, ''Fikirtepe'de yaşanan süreç, bürokratik tıkanıklık ve çantacı firmaların talanı sonrası süreç uzadı da uzadı. Sürecin uzaması tüm Fikirtepe Halkını mağdur etmiştir. İnsanlarımız yaşadıkları mağduriyet ve imkansızlıklar sonrası çadırlarda yaşamak zorunda bırakılmışlardır. Vatandaşı dolandıranlar ellerini kollarını sallayarak dışarda gezmekte ve bu bizim zorumuza gitmektedir, kesinlikle kabul edilemez'' dedi.

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş ''Fikirtepe bir laboratuvar, Fikirtepeliler'de maalesef Kobay olarak kullanılmış ve mağdur edilmişlerdir. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesten TBMM çatısı altında destek arıyoruz''

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş ''Fikirtepe'de ciddi bir mağduriyet bulunmakta. İnsanlarımızı çadırlarda yaşamak zorunda bırakanlar, vatandaşı dolandıranlar, aldatandalar kanunlardaki açıkları kullanmaktalar. 6306 sayılı yasadaki tek taraflı uygulamalar, bazı firmaların aymazlığıyla durum içinden çıkılmaz hal almıştır. Defalarca söylememize ve yazılı rapor olarak bakanlık kayıtlarına girmemize rağmen, vatandaşların haklarını ve mallarını güvence altına alan tek taraflı bir sözleşme örneği ortaya konulmamış, vatandaşların gizli ve hilei bazı sözleşmelerle aldatılarak barınma hakları ellerinden alınmaya çalışılmıştır.'' dedi.

Bektaş sözlerinin devamında, ''Kentsel Dönüşüm alanları içinde kira yardımı yapılmayan 
 tek istisna Fikirtepe, bu ayrımcılığın vatandaşın lehine ortadan kaldırılması gerekmektedir. Pana-Selimoğlu, Taşyapı mağdurları başta olmak üzere, bir çok adada evini boşaltanlar kira ve barınma hakkı ihlalinden, bir kısmı da eski ve köhne yapılarda yaşamak zorunda kalmış olmaktan dolayı ciddi deprem ve çökme tehlikesi ve can kaybı yaşam riski altında kalmış bulunmaktadır. Fikirtepe'de ki sorunların çözümü adına vatandaşların hakları korunarak, devlet güvencesiyle hızlı bir ihale süreci yapılmalı ve vatandaşların emniyet ve güven içerisinde adil barınma hakları karşılanmalıdır'' dedi.

Fikentder Dernek Başkanı Bektaş, Fikentder Derneği olarak hazırladıkları Fikirtepe geneli son durumu, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren iki raporunu elden sunduktan sonra Kaftancıoğlu'ndan TBMM 'de CHP olarak sorunların çözümü ve mağduriyetliklerin son bulması için yek vücut destek talebinde bulundu. 

Gelen Heyetteki Fikirtepe Mağdurlarından Bilge Öztürk'ün Fikirtepe'de güvenlik sorunu , metruk binalar ve bunların yıkılması esnasında yaşanan hak kayıplarını güvence altına alınması yönündeki talepleri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tek tek not etti. Heyetteki tüm vatandaşlar birebir sorunların anlatılması sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yakın ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederek oradan ayrıldı.

Ziyaret edilen tüm Partilerin, il ve ilçe başkanlıklarından Fikirtepe'ye destek sözü..

Fikentder Derneği ve Dumlupınar Muhtarlığı öncülüğünde Fikirtepe Heyeti daha önce sırasıyla; Kadıköy İlçe - İl Meclisi ve AKP , CHP Parti Gruplarını ayrı ayrı ziyaret etmişti. Heyet daha sonrasında ''Yerelden Genele, En Tepeye'' sloganıyla ve sırasıyla ilk önce MHP İstanbul İl Başkanlığını ve daha sonrasında ise AKP İl Başkanlığını ziyaret etmiş ve aynı raporları bizzat elden sunarak problemlerin çözümü ve mağduriyetliklerin bitirilmesi için destek taleplerinde bulunmuşlardı. Fikirtepehaber.com olarak Fikentder Derneği'nden edindiğimiz bilgilere göre, yapılan tüm ziyaretler esnasında sırasıyla AKP, MHP ve CHP İstanbul İl Başkanlıkları da Fikirtepe'de mağduriyetliklerin bitirilmesi için ayrı ayrı destek sözü verdiler.
__________________________________________________________

Fikentder ve D.Muhtarlığı Fikirtepe için AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda haberi için buraya tıklayın

  

Fikentder ve Dumlupınar Muhtarlığı'ndan, MHP İst. il Başkanlığı Ziyareti haberi için buraya tıklayın
____________________________________________________

Yerelden Genele En Tepeye ''Hedef Ankara - TBMM''


Fikentder Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Fikentder Derneği ve Dumlupınar Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde Fikirtepe Ankaraya, TBMM' ne gitmeye hazırlanıyor. Bu amaçla çalışmaları başlatan heyetin' konuyla ilgili detayları ilerleyen günlerde açıklaması ve kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Fikirtepehaber.com olarak konuyla ilgili güncel gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

''Fikentder ve Dumlupınar Muhtarlığı, Fikirtepe'yi AKP ve CHP İBB Gruplarına taşıdı..'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN



Fikentder Derneği İrtibat
0549 841376 - fikirtepedernegi@hotmail.com
______________________________________
ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
x.vyz 6 yıl önce

Sussam gönül razı değil ,Söylesem lafım tesir etmiyor .

Avatar
fikirtepe magduru 6 yıl önce

Arkadaş fikirtepeyi bu hale temsilciler ve temsilcilere inanıp imza atanlar düşürdü.

Avatar
X VYZ . 6 yıl önce

Karanlık bodrumda kaybettiği anahtarı ,Aydınlık avluda arayanlar .

Avatar
TEK ÇARE 6 yıl önce

Kimse hiç bir şeye inanmasın .FİKİRTEPE MÜTEAHHİTLERİN İNSAFINA VE VİJDANINA TERKEDİLDİ .EYLEMDEN ÖTESİ GERİSİ YALAN .

Avatar
TEK ÇARE . 6 yıl önce

Aynı şeyleri yaparak aynı şeyleri söyleyerek farklı bir sonuca ulaşmayı beklemek DOGRU DEGİLDİR .

Avatar
başaran magduru 6 yıl önce

Başarandaki neclamı cözecek sorunları .o dış kapının dış mandalı o firmanın maaşlı kapı kulu .onun arsa payı tavuk kümesi yapmaya bile yetmiyor .Arsa sahipleri temsilci diye kimlere yetki vermiş haberleri yok .

Avatar
FİKİRTEPE 6 yıl önce

Yerelden genele en tepeye olarak çıkılan bu yolda en tepedeki adam cumhurbaşkanının kapısına kadar hak aramaya devam edilmeli bence başarılar diliyorum fikirtepe için hayırlısı olur umarım.

Avatar
Pana 6 yıl önce

Allah yardımcınız olsun inşAllah herşey çok güzel olacak