Bu haber kez okundu.

Bahçeşehirde Emlak Konutun yaptığı sitenin istinat duvarında göçük

VATANDAŞLAR BİZ UYARMIŞTIK..
Başakşehir Kayaşehir'de bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu göçük altında kalan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Evrensel'in haberine göre, Kayabaşı Mahallesi İshak Paşa Sokak'ta Emlak konutun yaptığı söylenen bir sitenin istinat dün büyük bir gürültüyle yola doğru çöktü. Bu sırada yolda seyir halinde olan bir minibüs göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş makinelerinin de yardımıyla bölgede arama kurtarma çalışması yürütüldü.

DÖNEMİN EMLAK KONUT MÜDÜRÜ MURAT KURUM


Bölgedeki binalarda yaşayan yurttaşlar, yapılardaki sorunlarla ilgili 3 yıldan bu yana Emlak Konut ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunduklarını, dönemin Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ile yüz yüze görüşerek problemleri aktardıklarını ancak ciddiye alınmadıklarını iddia etti. "Burada kaybolan canın bedelini kim ödeyecek?" diyerek isyan eden halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olaya el atması gerektiğini söyledi. 

1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALI OLARAK KURTARILDI

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu, göçük altındaki minibüs içerisinde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaralı olarak kurtarılan 1 kişi ise ambulansla hastaneye gönderildi. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerinde yapılan inceleme ve görgü tanıklarının ifadeleri sonucu enkaz altında başka kimsenin olmadığının belirlendiği aktarıldı.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bazı araçların yoldan geçmesinin hemen ardından istinat duvarının çökmesi ve bir aracın göçük altında kalması yer alıyor.



"BURADA İHMAL OLDUĞU KESİN"

Basına konuşan mahalle halkı, "Burada oturuyoruz, yemek yerken 'pat' diye bir ses duyduk. Herkes panik halindeydi dışarı çıkıp baktığımızda bu görüntüyle karşılaştık. Burayı kapattılar ve burada bir ihmalkarlık olduğu kesin. Duvar yıkılıyor, arabalar altında kalıyor ve altında kaç insan olduğunu bilmiyoruz. Şu anda 3-4 binayı boşalttılar." ifadelerini kullandı.

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
007,5 5 yıl önce

Yine bir seçim dönemi yine sessizlik.işimiz fonlara kaldı. Ne çektin be fkirtepe. Sivil toplum örgütleri. Svil sivil dolaşmayın. Sesinz çıksın nerdesinz yahu.

Avatar
Sefa koyuncu 5 yıl önce

Artık ben bütün Umutlarımı kaybettim bizi böyle yaşamaya mecbur bırakanlar utansın