Bu haber kez okundu.

ANKA YAPI TEKRAR ULUSAL BASINDA ...

  






   



FİKİRTEPE HALKI İSİMLİ FACEBOOK HESABI SAHİBİ HÜSEYİN YILDIZ ANKA YAPIYLA OLAN MÜCADELESİ GAZETELERE HABER OLUYOR !!!

Facebook’da  açtığı ‘Fikirtepe Halkı’ isimli hesabıyla tanınan ve Fikirtepede ki ilk protesto yürüyüşünü de organize edenler arasında bulunan Hüseyin Yıldız Anka Yapı’nın iflasıyla ilgili çeşitli gazetelere mağdur sıfatıyla röportaj verdi ! İlgili haberleri sizlerle paylaşıyoruz…


 

Özlem Güvemli / CUMHURİYET GAZETESİ / 

Yayınlanma Tarihi: 03 Temmuz 2014 Perşembe

Kentsel dönüşüm iflas etti

 Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesinde ilk kazmayı vuran firma olan Anka Yapı, iflas erteleme talebinde bulundu.

Kadıköy Fikirtepe’de 4 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projesinde kazmayı ilk vuran firma olan Anka Yapı’nın iflas aşamasına geldiği öne sürülüyor. 50 bin metrekarelik 3 ayrı adada 1000’e yakın kişi ile sözleşme imzalayan Anka Yapı, 31 Aralık 2013’te gözlerden uzak Gebze 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iflas erteleme başvurusunda bulundu. Firma yetkilileri, iflas erteleme için başvuran şirketin Anka Group’un Gebze’deki başka bir şirketi olduğunu, Fikirtepe’deki projeyi yürüten şirketleri ile organik ve ticari bir bağı bulunmadığını savunuyorlar. Ancak iflas erteleme talebinde bulunan şirket ile Fikirtepe’deki inşaat için yapı ruhsatı alan firma resmi belgelerde aynı gözüküyor.

Anka Yapı Turizm ve Organizasyon tarafından Gebze’de açılan iflas erteleme davasının 3. duruşmasında mahkeme, firmanın Kartal, Pendik, Sancaktepe ve Silivri’deki gayrimenkulleri ile Kadıköy’de bulunan iş makineleri ve demirbaşlarının değerinin tespiti için bilirkişi tayin edilmesine karar verdi. Mahkeme tarafından daha önce verilen ihtiyati tedbir kararının şirkete ait tüm gayrimenkuller üzerine 3. kişilere devir ve satışının önlenmesi için ihtiyati tedbir konulmasına ve bu konuda Tapu Müdürlükleri’ne yazı yazılmasına hükmetti.

Ticari bağ yok

Fikirtepe’deki projeyi yürüten Anka Evim Kadıköy A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Anka Group’a bağlı Gebze’deki firmanın yaşadığı alacak sorunu nedeniyle iflas erteleme talebinde bulunduğunu, bu durumun kendi firmaları ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. Grubun 4 ayrı firması olduğunu ve aralarında hiçbir organik-ticari bağ bulunmadığını savunan Temel, hepsinin farklı tüzel kişilikleri bulunduğunu dile getirdi. Temel, “Kadıköy projemiz için ayrı şirket kurduk. Gebze Çayırova’da da 5 bin konut ve AVM projesi gerçekleştirdik. Gebze’ye giden firma kira ödememek için adresini oraya taşıdı” dedi. Temel’in iflas noktasına gelen firma ile aralarında ticari bağ bulunmadığını söylemesine karşın, iflas erteleme talebinde bulunan Anka Yapı Turizm Organizasyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin adı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan yapı ruhsatında da yer alıyor. Üstelik yapı ruhsatı, aynı isimli şirketin iflas erteleme başvurusundan 3 ay sonra düzenlenmiş.

İflası gizliyorlar

İflas erteleme davasına Fikirtepe’de Anka Yapı ile sözleşme imzalayan hak sahiplerinden Hüseyin Yıldız da müdahil oldu. Yıldız, “Anka büyük-orta-küçük ada diye adlandırılan 3 bölgede sözleşme imzaladı. Şu an sadece küçük ada bölgesinde 224 kişinin hak sahibi olduğu 12 bin metrekarelik alanda yıkım yaptı. Göstermelik bir çalışma yapıyor. 200 işçinin çalıştığı şantiyede şu an 20 işçi var yok. Amaç da projeyi bitirmek değil iflası gizlemek. Ayrıca tapular daha onlara geçmedi. Tapuyu alabilmeleri için sözleşme gereği inşaatı belli bir seviyeye getirmek için çalışıyorlar” dedi. Yıldız’ın evinin bulunduğu orta adada firma 250 kişiyle anlaşmaya vardı ama henüz yıkım başlamadı. Büyük ada denilen 25 bin metrakarelik bölgede sözleşme imzalayan 650 kişi ise 3 yıldır Anka Yapı’yı bekliyor.

Uzman hukukçular, firmanın 3 yıla kadar iflası erteleyebileceğini belirtiyorlar. Kat malikleri bu sürede sözleşmenin iptali için başvurabilir. Ancak hak sahipleri bu durumda davanın 10 yıla kadar uzayabileceğini düşünerek firmanın iflasının açıklanmasından sonra sözleşmenin kendiliğinden feshedilmesini beklemeyi tercih ediyor.

Arif KOŞAR / EVRENSEL / İstanbul / Yayınlanma  Tarihi: 03 Temmuz 2014 Perşembe

İflas eden şirkete belediye ruhsatı

Kentsel dönüşüm arazisinin ortasında kalan evle tekrar hatırlara gelen Fikirtepe’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iflas eden inşaat şirketine yapı ruhsatı verdiği ortaya çıktı. Mahallelinin “Giderek yaşanmaz hale geldiğini” söylediği Fikirtepe’de bakanlık ve belediyenin onayladığı projelerde sözleşme imzalayan mahalleli öfkeli ve mağdur.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde sorunlar bitmiyor, mahalleli ile firmalar arasındaki kavga giderek büyüyor. Bu atmosfer içinde bölgeye ilk projelerden birisiyle giren Anka Yapı şirketinin ruhsat almadan önce iflas ettiği, mahkemeye iflas erteletme başvurusu yaptığı ortaya çıktı. 30 Haziran’da görülen ‘iflas erteleme’ davasında ise şirketin mallarına tedbir konuldu.

‘TALİH KUŞU KONDU’ DENMİŞTİ

Fikirtepe 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamına alındığında, “Mahallelinin başına talih kuşu kondu” havası estirilmiş, “Firmanızı seçin, imzalarınızı atın, 4-5 yıla kalmaz Fikirtepe Manhattan olacak” denmişti. İnşaat firmaları da bölgeye adeta hücum etmişti. 3 mahalleden oluşan Fikirtepe bölgesinde tapular çok parçalı olduğu için yüzlerce aile bir araya gelip bir ‘yapı alanı’ oluşturmuş; bu alan için inşaat şirketleri vatandaşla pazarlık yaparken bol bol vaatler dağıtmıştı. Ama iş inşaata gelince vatandaşın eli boş kaldı. Şimdi mahalleli iflas erteleme davası sürse de ‘iflas etmiş’, birçok yere borcu bulunan Anka Yapı şirketiyle olan anlaşmasının feshedilmesini, kendilerine söz verilen, başlarını sokabilecekleri bir daire sahibi olmayı bekliyor.

ŞİRKETİN RUHSATI İPTAL EDİLMELİ

İnşaat şirketlerinin vaatleri karşısında sözleşme imzalayanlardan birisi de Hüseyin Yıldız... Firmaların mahalleye “bin türlü” ilişki ve “gizli kapaklı” anlaşmalarla girdiğini anlatıyor.  “Bakanlık ve belediye hiçbir yönlendirme yapmadı. Ne yapacağımızı bilemedik. Firmalar istedikleri sözleşmelerle insanlardan imza toplamakta, adeta ileride ellerinde patlayacak maddelerle esir alınmaktadır. Birkaç ay içinde kurulmuş tabela firmaları, sermayesi bile olmayan şirketler kendilerine buldukları yandaşlarla işlerini yürüttü.” diyor. Anka Yapı’nın iflas ettiğini ve iflas erteleme davasının sürdüğünü açıklarken şunları söylüyor: “Bakanlık böyle bir şirkete yapı ruhsatını nasıl verir? Vatandaş şirketin hukuki durumunu nereden bilsin? Belediye ve bakanlığın bunu güvenceye alması ve ona göre ruhsat vermesi gerekiyor. Son duruşmada şirketin mallarına tedbir kararı verildi. Bir sürü alacaklısı olduğu söyleniyor. Hiçbir iş yapamaz hale geldi. Mahalle zaten bitti, insansızlaştı. Bu nedenle ruhsat iptal edilmeli, şirketle yapılan ve bizi mağdur eden anlaşmaya son verilmeli.”

BAKANLIK: RUHSATI BAKANLIK VERDİ, BELEDİYE ONAYLADI 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklama ise mahallelinin tepkisini çekecek nitelikte: “Fikirtepe’de kentsel dönüşüme yönelik plan Bakanlığımızca onaylanmıştır. Plan notları uyarınca Avan projeler İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanmakta ve ruhsatlar Bakanlığımız tarafından verilmektedir. Anlaşmalarını tamamlayan vatandaşlarımızın önünde hiçbir engel kalmamıştır.”

Fikirtepe’de yaşayan 130 bin nüfusun 40 bini binaların yıkılacağı korkusuyla mahalleyi terk etti. Yıkılmayan binalara ise aynı kaygıyla yeni kiracı gelmedi. Savaş sahnelerini çekmek üzere film platosu haline gelen penceresiz, kapısız, elektrik ve suyu olmayan boş binalara Suriyeliler yerleşirken bölge neredeyse tüm sosyal hizmetlerden arındırıldı.
Hüseyin Yıldız’ın da dahil olduğu Anka Yapı projesinde 1100 aile sözleşme imzaladı. Yıldız’ın ifadesine göre; ancak 225 kişilik bina yapıldı, 800 civarında aile için ise tek bir çivi çakılmadı.  

HÜSEYİN YILDIZIN KENDİ FİKİRTEPE HALKI İSİMLİ FACEBOOK HESABINDA YAYINLADIĞI GAZETE KÜPÜRÜ










HAKAN YILMAZ / ajansFİKİRTEPE

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zülfi Bilken 9 yıl önce

Anka yapının sahibi şaadet beyi tebrik ederim.O bir kahraman gibi şirketi sırtına yüklemiş ve yol almakta çevresinde o kadar fuzuli ve o kadarda dalkavuk olmasına rağmen vermiş olduğu mücadelesine Allah Yardımcısı olsun çünkü üretken bir insan yolu açık olsun

Avatar
ümit dokuz 10 yıl önce

anka yapı(yakacık) daire sahibiyim. itelefon numaram:535 208 4188. topluca hareket etmeliyiz.

Avatar
vural 10 yıl önce

anka iflas etti şimdi tek çırpınışı orta ve büyükadayı kime satabilirim hesabında.

Avatar
eyüp 10 yıl önce

anka nın kartal yakacıkta da projesi var onuda bitiremiyor

Avatar
İsmail 10 yıl önce

işıl residance kartal işçi yok inşaat bomboş allah yardımcımız olsun bir sene geçikti hala birirecem diyor iki ay sonra

Avatar
eyüp @İsmail 10 yıl önce

bizde kartaldan yakacıktaki projesinden aldık telefonları açmıyorlar evler geçikti bunları denetleyen bir kurum yokmu

Avatar
Eyüp 10 yıl önce

Ne iki ayı bir seneye bitiremez

Avatar
sefa 9 yıl önce

anka armutludaı devremulk projesını yarım bıraktı hala ortada bıten bır sey yok