Bu haber kez okundu.

MUTLU TURİZM ADASINDA ANLAŞMA YİNE SAĞLANAMADI
HAKLI GEREKÇELER KAMULAŞTIRMAYA ENGEL ...

Mutlu Turizm adasında çoğunluk imzaları alıp kamulaştırma için başvuru yapılmasına rağmen bu adada daha önceden yapılmış olan birden fazla sözleşme sebebi ile bakaMUTLUDA nlık firmanın diğer vatandaşlar ilede sözleşme içeriğinde anlaşması gerektiği yönünde fikir beyan ederek kamulaştırmayı işletmemişti.



Mutlu Turizm adasında vatandaşlar ile firma arasında anlaşamama nedeni nedir ?

Mutlu Turizm adasında son imzalara kalan vatandaşlar firmanın daha önceden vatandaşlar ile karşılıklı anlaştığı diğer sözleşme maddelerinin kendi haklarını koruyacağı inancı ile bu sözleşmeler üzerinden imzaya gitmek istemelerine rağmen firmanın yeniden hazırlayıp sunduğu sözleşme metnine imza atmak istemiyorlar.



Mutlu Turizm firması kamulaştırma kararının bakanlık tarafından alınmasından sonra yeni hazırladığı sözleşme metnini tip sözleşme diye bakanlığa sunmuş ancak vatandaşların uyarıları ve delillendirmeleri ile ada içerisinde daha farklı ve sayıca fazla birden fazla sözleşme metninin olduğu anlaşılmıştı.



Vatandaşlar firmanın vaat ettiği diğer sözleşme maddelerinden ve haklarında yararlanmak istiyor.

Daha önceden de çekilen  ihtarname ile vatandaşlar anlaşamamış olmalarına rağmen geçen hafta dün için randevu vermek koşulu ile ikinci bir ihtarname çekmişlerdi.

P.tesi saat 10:00 da Kadıköy 11. Noterinde vatandaşlar ile Firmanın avukatları noter huzurunda bir araya gelerek tekrar anlaşamadılar ve tutanak tutarak Noterden ayrılmak zorunda kaldılar.

İşte Noterde tutulan tutanak




Notere gelen ve firma ile henüz anlaşamış bulunan vatandaşların bize ilettiği bilgilere göre, Vatandaşların talepleri ve firmanın daha önceden uzlaşma heyetine gönderdiği sözleşmeden daha farklı 11.11.2014 tarihinde yeni düzenlenmiş bir sözleşme metnini vatandaşların önüne sürerek imzalamalarını istemesi anlaşamamalarının nedeni oldu.



Vatandaşlar firmanın daha önceden bazı vatandaşlara farklı sözleşme içeriklerinde imzalatarak vaatlerde bulunduğu bazı maddelerin değiştirilmeden imzlayacakları sözleşme içerisine eklenmesini talep ediyorlar.

Firma avukatı sözleşme içeriğini ve anlaşma koşullarını bilmediğini sadece kendisine verien sözleşme metnine imza attırılmak üzere notere gönderildiğini detaylara hakim olmadığını belirtti.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber


banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ferhat 9 yıl önce

Beklenilen birşeydi.yatırımcı daha önce imzaladığı bir sözleşmeyi bir başka hak sahibi ile neden imzalamak istemez siz düşünün. Bence yatırımcı imzaları bitirmek istemiyor dirsek gösteriyor. Bu bu anlama gelir.

Avatar
hasan 9 yıl önce

Ferhat bey bende sizin gibi düşünüyorum
Mütahit her sözleşmeye davetde farklı farklı sözleşmeler sunuyor
İmza atmayanlar davet eden arsa sahipleri mütahidin daha önce kabul edip imzaladığı sözleşmeyi istemişlerdir bu durumda imza atmayanlar.haksızmı
Mütahit tarafından bazıları söylediklerine göre ben kamulaştıcağım sizde göreceksiniz gibi tehtitler gelmekter hatta yazıkkk demekteler imza atmayanlar bilmiyormu ne olup olmayacağını mütahit ciddi ise daha önce imzalamış olduğu arsa sahiplerininde kabul ettiği sözleşmeyi imzalarlarsa olurbiter kendi kararları budurumda devlet de sen niye bu sözlemeyi imzalamıyorsun demez herhalde arkadaş mütahit 1parselle yapılmış olan sözleşmeyi dayatmaktadır.
Başka birşeydahavar 1parselde 3 ayrı sözleşme var buradan nasın çıkılır bilinmiyor

Avatar
Mutsuz 9 yıl önce

Mutlu adası sözleşme çöplüğüne döndü. Elini sallasan farklı farklı sözleşmeler çıkıyor ortaya. Ahmet'in sözleşmesi Mehmet'inkinden farklı. Ya arkadaş yokmu bu adamın tek tip sözleşmesi.

Avatar
kazım 9 yıl önce

Tip sözleşme arsa sahiplerinin memfatini oln mütahidinde kabul ettiği daha önce imzaladığı sözleşme olmalı

Avatar
Mutsuz 9 yıl önce

Köşe adayız, belkide Fikirtepe nin en güzel konumundaki adasıyız. Lakin uğraştığımız işlere bakın. Bulamadık adam gibi bir yatırımcı.

Avatar
Mutsuz 9 yıl önce

Birlik olan,dik duran,birbirinin kuyusunu kaZmayan, birimizin menfaati hepimizindir diyen, adam gibi bir yatırımcı ile anlaşan ada sakinleri aldılar başlarını gittiler.bize bir ara ardıardına mesajlar geliyordu. "İhtşyacı olan kiralarını alabilir, teminat yolda"banka ile görüşüyoruz"kamulaştırma geliyor " diye toplantıda atıp tutan yalandan bir gösteriş amaçlı proje ile karşımıza çıkan yatırımcı ve çakma emlakçı sıfatlı kişilerden haber çıkmıyor. Hani en yakın zamanda ikinci toplantıyı yapacaktı.ne oldu. Yaw çık kardeşim bir toplantı yap. Açıklama yap. Şu durumdayız, şu aşamadayız, bu şahıslar şu sebeplerden dolayı imza armıyorlar de. O zaman bir ayıralım haklıyı haksızdan yana. Hepimize yazık geçen zamana yazık.

Avatar
taci 9 yıl önce

Anlaşma yapmak üzere gelen insanları kim caydırdi. ; farklı dediğiniz anlaşmaların hepsini bakanlığa verdi muteahhit arasında fark mark yok

Avatar
Yaşar yılmaz 9 yıl önce

Yaziklar olsun size üç senedir takilmissiniz bir simsarin arkasına allah aşkına atın şu imzaları yahu