Bu haber kez okundu.

FİKİRTEPENİN TEHLİKE SAÇAN EVLERİ KİRAYA VERİLİYOR
EMLAKÇILARIN VE EV SAHİPLERİNİN PARA KAZANMA HIRSI İNSAN HAYATINA MAL OLABİLİR

İçinde bir insanın medenice yaşamasını sağlayacak yeterlilikde olmayan evler ev sahiplerinin ve emlakçıların  para kazanma hırsına yenik düşüyor.Bu evler genellikle 300 tl ile 650 tl arasında kiraya veriliyor.Mahalle emlakçılarının bilgi almak isteyen vatandaşlara ‘yıkılmayacak yerde’ ‘en az bir senesi var’ araştırdım en az 5 senede yapılmaz’ gibi yanıltıcı beyanlarıyla kiraya vermeye çalışıyorlar.

RİSKLİ ALAN VASFINDA  OLAN FİKİRTEPEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNDE  MÜLKÜNÜ KİRAYA VEREN MAL SAHİPLERİ VE  ARACI EMLAKÇILAR HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUMDA BAŞLARI HUKUKLA BELAYA GİREBİLİR…

Bölgeyi dolaştığımızda bakkal,anahtarcı,tamirci dükkanlarının camında kiralık satılık ilanları bol miktarda görülebiliyor.Ekonomik olarak çökmüş küçük esnaf ayakda kalabilmek için her türlü yöntemi deniyor.

Bunun yanında sokak aralarında ki emlakçı dükkanlarıda bol miktarda varlar.İnternette ki emlak sitelerine ilanlar vererek ucuz fiyata düşmüş metruk yerleri gelir seviyesi düşük zor durumda ki insanlara kolaycana kiraya verip büyük vurgun yapıyorlar.Bu emlakçıları incelediğimizde çoğunun kayıtsız olduğunu tespit ediyoruz.Vergi levhası olanlarda işsiz kalmış insanları komisyon karşılığında kaçak olarak çalıştırdığını,ssk yapmadığını tespit ettik.Bu emlakçıların vergi levhalarına bakdığımızda ki halleride işler acısı.Ya zararda kendilerini göstermişler yada çok komik vergiler ödüyorlar.Yaptıkları işleri göstermeyerek büyük vergi kaçırma işi sadece bölgedeki emlakçıların değil tüm ülkemizin sorunu zaten.Bu meslek dalının acilen ıslah edilmesi avrupa birliği yasalarına uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

FİKİRTEPELİ MAL SAHİPLERİ MÜLKLERİNİ KİRAYA VERİRKEN İKİ KERE DÜŞÜNMELİ. HERHANGİ BİR DEPREM,BİNA ÇÖKMESİ YARALANMALI VE ÖLÜMLÜ KAZALARIN ORTAYA ÇIKMASI DURUMUNDA TÜM SORUMLULUK MÜLK SAHİPLERİNE AİT OLACAKTIR.

Mülk sahipleri evlerini kiraya verirken standart bir kira sözleşmesinde  ‘tam ve eksiz teslim’ ibaresi yer alır.Deprem yönetmeliklerine uygun olmadan yapılmış,kullanım ömrünü tamamlamış,riskli alan ilan edilmiş bölgedeki evleri kiraya verdiklerinde cana ve mala gelen zarar durumlarında sorumluluk taşıdıklarınıda bilsinler.

Doğalgaz,soba sızıntı ve patlamaları.Elektirik tesisatı yetersizliklerinde çıkabilecek yangınlar.Deprem riskleri.Bina çökme ve yıkılması gibi risklerin hepsinden mülk sahiplerininde maddi manevi surumlulukları bulunuyor.Kira sözleşmelerine ek madde koyarak mülklerinin kentsel dönüşüm bölgesinde olduğu ibaresi koymaları bu sorumlululukdan kurtarmıyor.Yaşanabilecek olumsuzluklar sonucu zarar gören taraf yeterli iskan yani oturma izni taşımayan mülkelerini kiraya veren tarafa davalar açabilir.Yüklü tazminatlar ve hapis cezalarına  mülk sahipleri  mahkum olabilirler.

Bölgede bunu bilen bazı bilinçli mülk sahipleri boşalan gayrımenküllerini tekrar kiraya vermiyor.Ya kendisi kullanıyor yada boş bırakıyorlar.

MAHALLE EMLAKÇILARINA,SAHTE İLANLARLA KAÇAK EMLAKÇILIK YAPANLARA MESLEK ODALARI VE MALİYEDEN BÜYÜK TAKİP BAŞLAYABİLİR.

Özellikle bölgemizde muhabirlerimizin yaptığı araştırmalar sonucu tespit ettiğimiz bazı emlakçıları bağlı oldukları meslek odalarına bildirdik.Meslek etiklerine uymadan işi yapanları binlerce liralık maddi cezalar bekliyor.İş yerlerinin mühürlenmesi ve kapatılması maliyenin vergi yönünden incelemelerde bulunması bu tür iş yerlerini ve kişileri bekliyor.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNDE BAZI EMLAKÇILARIN VERDİĞİ İLAN ÖRNEKLERİ


 

 

 

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nesli gül 9 yıl önce

İstanbulda verilen en yüksek imar hakkı 100m2 arsaya 400 m2 ev yapma hakkını Fikirtepelilere verdi.Kadıköyde 100m2 arsaya şu an 202 m2 ev yapma hakkı varken daha fazla kar hırsına kapılmamak lazımdır.Bizler propagandaya hırslarımıza kapılıp,bonuslara kapılıp yanlış müteahhitlere imza attık ve zarar ettik.Siyasetçilerin ve mütahitlerin yalanına inanmayacak ve şu anda şikayet etmiyecektik.Aklımızı kullanmamız lazımdı.Şimdi kendimizi hep haksızlığa uğramış sadece biz haklıyız bakışıyla hurda her an çökebilecek bir ailenin insan onuruna yakışmayan şekilde yaşamasına engel gecekondularımızı kiraya vermeyelim.Devlet kira yardımlarını nasıl bağdat caddesine yapıyorsa fikirtepelilerede yapmalı.Binalar boşaltılmalı ve yıkılmalıdır.Bunun dışında bu gecekonduları kiraya verenler,üç kuruşa tenezzül edenler azıcık kendilerinden şüphe etsinler.....Biz fikirtepelilerin ne başına geldiyse hırsımızdan gelmedimi? Hep daha fazlasını istedik..Artık yeter !!!