Bu haber kez okundu.

GYO 'LARA TANINAN VERGİ MUAFİYETİ KALDIRILIYOR !
Amacı dışına taşan GYO vergi muafiyeti ile ilgili yeni düzenleme yolda. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın rant sebebiyle eleştirdiği konut sektöründe ilk radikal değişiklik GYO'lara geldi. Bu kapsamda gayrimenkul yatırım ortaklıklarına sağlanan yüzde 20 oranındaki vergi avantajının kaldırılması gündemde.
 
Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, TBMM’de görüşülmeyi bekleyen gelir vergisi tasarısının yanı sıra birtakım yeni düzenlemeler de gündeme geldi. Bu çerçevede ilk etapta gayrimenkul yatırım ortaklıkları’na (GYO) sağlanan vergisel avantajların durumu gözden geçirilecek.

Geçmişte teşvik edilmesi için gayrimenkul yatırım ortaklıklarına vergisel avantajlar sağlandığını dile getiren bir yetkili, şu anda inşaat şirketlerinin neredeyse tamamının GYO’ları olduğunu söyledi. GYO’ların ilk teşvik edildiğinde amacın yeni gayrimenkul yapılması, kira geliri elde etmesi onun da menkul kıymete dönüştürüp yatırımcıya dağıtması olduğunu belirten yetkili, günümüzde  GYO’ların yap-satçılığa döndüğünü ve kurumlar vergisi ödemediklerini belirterek, Gayrımenkul Yatırım Ortaklıklarında amacın tamemen değiştiğini söyledi.

ajansFİKİRTEPE/Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.