Bu haber kez okundu.

Değişim Teknik Yapı ile Başlıyor

İstanbul’un ilk yerleşim merkezi ve geçmişte Kalkhedon adıyla bilinen Fikirtepe’de yaklaşık 50 bin konutluk yeni bir yerleşim merkezi doğuyor. Kadıköy ve Bağdat Caddesi'nde yer alan yüzlerce binanın dönüşüme katkı yapan Teknik Yapı, bu kez
Türkiye’deki en büyük sivil kentsel dönüşümüne ilk resmi imzayı atıyor. 6306 Sayılı Afet Yasası kapsamında kentsel dönüşüm kararı alınan Fikirtepe’de inşaat ruhsatı alan Teknik Yapı, ilk projesi Concord İstanbul’u satışa sunuyor. E- 100 otobanına paralel bir şekilde yükselecek Concord İstanbul, yaklaşık 21,5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşuyor.

Teknik Yapı, toplamda 1.175 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansı satışa sunuyor. Homeofis ve ticari birimleri barındıran söz konusu karma proje, Teknik Yapı’nın Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerinden ilki olacak. Çarpık yapılaşma ve riskli binaların yerine yükselecek olan Concord İstanbul arazisinin yüzde 70’i yeşil alan ve sosyal tesislerden oluşacak. Concord İstanbul’un tasarımı uluslararası ve ulusal birçok üst düzey projede imzası olan Eren Yorulmazer, tarafından gerçekleştirildi.

Çekirdek aileler ve çalışan çiftlere uygun olarak tasarlanan Concord İstanbul 1 etap projesinde ağırlıkta 1+1 olmak üzere stüdyo, 2+1 ve 3+1 tipi daireler yer alacak. Büyüklüğü 48,40 ile 133,29 metrekare arasında değişen dairelerin tiplerine göre dağılımı ise 46 adet stüdyo, 348 adet 1+1, 182 adet 2+1 ve 41 adet 3+1 olarak gerçekleşecek. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yer alacağı projedeki otopark alanının tamamı kapalı olacak. Sauna, fitness, kafeterya gibi sosyal alanların yer alacağı projede temel ihtiyaçların karşılanması için de 5 adet ticari ünite yapılacak.

Yaklaşık 650 milyon liralık bir büyüklükte olan Concord İstanbul, Mart 2014’de başlayacak ve 30 aylık süre içinde tamamlanacak.
2013’ün avantajlarına sahip Concord İstanbul projesindeki fiyatların ilerleyen dönemlerde sağlayacağı prim potansiyeli göz önünde bulundurularak belirlendiğine vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım “Bağdat Caddesi kalitesini yansıtacak proje için bankalarla özel bir anlaşma yaptık. Concord İstanbul’daki rezidans daireleri 60 ay vadeye kadar kredi kullanarak almak isteyen müşterilere yüzde 0.90, 120 ay vadeye kadar kredi kullanmak isteyenlere ise yüzde 0,99 seviyesinde faiz oranı uygulanacak” açıklamasını yaptı.

Projenin ilk etabında satışa sunulacak 1+1 tipi rezidans daireler 307.400 TL, 2+1 tipi rezidans daireler 553.100 TL, 3+1 tipi rezidans dairelerin baz fiyatı ise 759.800 TL’den başlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe’yi afet yasası kapsamına alarak önemli avantajlar sağladığına değinen Nazmi Durbakayım, Concord İstanbul’un yüzde 1 KDV ile satılacağını, aynı zamanda vergi ve harç muafiyeti de olacağını da belirtti.

‘Ataşehir’in önüne geçecek’

Bugüne kadar Teknik Yapı’dan daire alan herkesin yüksek oranda kazandığının altını
çizen Nazmi Durbakayım “Prim potansiyeli olan Fikirtepe’de de Ataşehir, Kartal, Tuzla, Halkalı gibi kazandıran projeleri yükselteceğiz. Nitekim son örnek Tuzla oldu. Gelecek potansiyeli olan Tuzla’ya gittik ve haklı olduğumuz ortaya çıktı. İki yıl üst üste en çok satan proje unvanı aldık. Fikirtepe’ye de çok güveniyoruz. Fikirtepe’nin birkaç yıl içinde gerek yaşam alanı gerekse yatırım bölgesi olarak Ataşehir ile yarışacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Fikirtepe’nin Ataşehir’e göre daha özenle tasarlandığına da dikkat çeken Durbakayım “Trafik ve yeşil doku da Fikirtepe’deki kentsel dönüşümün mihenk taşlarını oluşturacak. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni imar planı ile daha yoğun bir donatı alanı sağlanıyor. Diğer taraftan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için de iki önemli değişiklik yapıldı ve daha geniş ana arterlerin yanı sıra her projede kapalı otopark zorunluluğu getirildi” bilgisini paylaştı.

‘Proje sayısı 4’ün üzerine çıkabilir’

Yeni plan sonrasında 60 imar adasına dönüştürülen Fikirtepe’de 4 imarlı adada yer alan arsa sahipleriyle sözleşme imzalandığını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım “Sözleşme imzalayan adalardan ikincisinin ruhsatını almak için girişimlerimizi başlattık ve bir kaç ay içerisinde satışa çıkmayı hedefliyoruz. Yılın sonuna doğru diğer iki adayı da projelendirip satışa çıkmak hedeflerimiz arasında. Sözleşme imzalayan dört ada satışa çıktığında toplam 55,5 bin metrekarelik bir alanda 555,1 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirilmiş olacağız” bilgisini paylaştı.

Yaklaşık 2 yıldır 1,056 malik ile görüşüldüğü bilgisini veren Durbakayım, dört adayı oluşturan kat maliklerinin yüzde 85 ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Durbakayım bir adada yüzde 100’ü oranında sözleşme imzalandığını, diğer 3 adada ise bu oranın yüzde 85 seviyelerinde olduğu bilgisini paylaştı. Proje sayısı yılsonuna kadar daha da artabilir diyen Başkan Durbakayım, Fikirtepe’de yer alan diğer imar adalardan görüşme teklifi geldiğini belirtti. Nazmi Durbakayım, bu adalardan sadece kendi aralarında en az yüzde 80 oranında fikir birliği yapmış olanlarla anlaşma masasına oturulduğunu ifade etti. Kaynak; Hürriyet

 

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.