Bu haber kez okundu.

Baysaş'ın Anadolu' da, "Adana’nın da Deprem İzolatörlü" İlk Projesi

6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler Adana’yı da vurdu ve 500’den fazla kişi hayatını kaybetti. Çukurova ilçesinde toplam 13 bina yıkılırken il genelinde 7 binden fazla bina hakkında ağır ve orta hasarlı raporu verildi.

Yıkılan binaların tamamının Çukurova’da olmasına karşın en büyük hasarın Seyhan ilçesinde görülmesi de dikkat çekiciydi. 

Gerek zemin etüdünde gerek inşaat yapımında gerek statik projelerdeki noksanlıklar Adana’da maddi olduğu kadar manevi zarara da yol açtı. Adanalı haftalarca sokakta yatarken ‘güvenli konut’ arayışına girdi.

DEPREM İZOLATÖRÜ KAVRAMI DEVREDE…

Kentteki konut algısını silbaştan yapan 6 Şubat depremleri, en hafif şekilde sadece Adana Şehir Hastanesi’nde hissedildi. Sebebi, bu hastanenin yapımında (oturum alanı 430 bin metrekare) toplam 1512 adet deprem izolatörünün kullanılmasıydı.

2017 yılına kadar dünyanın en büyük izolatörlu ikinci binası olarak kayıtlardaydı. 

Deprem izolatörlerlerinin olası bir deprem anında önemli bir işlev gördüğü son depremde kendini kanıtladı. Bu noktada bilinmesi gereken; sismik izolatörün, yapının binaya gelen deprem kuvvetlerini, yapıların periyodunu artırarak azaltma esasına dayanan bir teknoloji olmasıdır. 

İzolatörlü yapılarda, deprem sonrasında da o binaya girip yaşamınızda kaldığınız yerden devam etme şansına sahip olabiliyorsunuz. Adana Şehir Hastanesi’nde de 6 Şubat‘ta olduğu gibi. 

Dolayısıyla deprem bölgesi olan Adana’da da bina yapımında bu tür önlemlerin alınması artık zorunlu.

ADANA’DA SİSMİK İZOLATÖRLÜ İLK KONUT PROJESİ

Ve Adana bir ilke imza atıyor. Mavi Bulvar üzerindeki bir arsa üzerindeki yükselecek olan konutlar deprem izolatörlü olacak ve tarihe geçecek. Kentimizdeki inşaat sektörünü de kökten etkileyecek bu proje diğer müteahhitlere de öncülük yapmış olacak. 

MERİDİEN GmbH İnşaat A.Ş. Mavi Bulvar üzerinde (Baraj Lisesi çaprazı) 4 bin 240 metrekarelik arsada farklı konseptte 85 konut ve işyeri yapımına başladı. 

KALE REZİDANS, Adana’nın izolatörlü ilk binasında depreme dayanıklılığın yanısıra deprem sonrasında da kesintisiz ve konforlu bir yaşam sunacak. 

Dev projenin 1.5 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. 

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.