Yoga Antrenörü Neval KÜTÜK, bundan sonra kendi alanıyla ilgili olarak, Fikirtepehaber.com'da sağlıklı yaşam bölümünde kendi köşesinki yazılarıyla sizlerle beraber olacak. ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com ailesi olarak kendisine hoşgeldiniz diyor ve özgeçmişiyle beraber keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz ilk yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

ajansFİKİRTEPE/FİKİRTEPEHABER.com 
_______________________________

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİYLE KEŞFET KENDİNİ

Orijinal Yoga Sistemi, sekiz aşamalı bilimsel bir yöntembilimdir. Bu yöntembilimi uygulayan herkes fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal ve psikolojik boyutlarda dönüşüm yaşar. Bu dönüşüm hem maddi boyutta hem de spritüel boyutta olur. Bu kişisel yöntembilim kişiye tam bir bütünsel sağlık sunar .

Orijinal Yoga Sistemiyle içsel yolculuğa çıkarsınız ve kendinizi keşfedersiniz. Varlığınızın derinliklerine inerek hiç bilmediğiniz yönlerinizle karşılaşır ve kendinizi yeniden tanırsınız. Orijinal Yoga Sisteminin sekiz aşaması sizi adım adım tekamül yolunda ilerletir. Bu basamaklardan biri atlandığında gelişim ve değişim sekteye uğrayarak organizma hasar görür. Spritüel ve ruhsal gelişim önce fiziksel sağlıkla mümkündür. Beden huzurlu ise zihin ve duygular da sakin ve dengelidir. Orijinal Yoga Sistemi'nde 'Asana' olarak adlandırılan vücut çalışmaları bedenin duruşunu düzenler. Vücuda esneklik sağlayarak bedeni eğitir. Çalışmalar sırasında yapılan nefes teknikleri solunumu düzene sokar; nefes alışverişlerini yavaşlatarak ve bedeni ve zihni pozitif yönde geliştirir.


Bu özel çalışmalar kişiyi duyuların kölesi olmaktan kurtarır. Gün içinde zihin oldukça aktif çalışmaktadır. Aktif çalışan zihin farkındalığı düşürerek negatif alışkanlıkların sergilenmesine neden olur. Orijinal Yoga Sistemiyle negatif alışkanlıklar terk edilerek ; duyuların beden ve zihin üzerindeki olumsuz etkisi geri çekilir. Böylece beş duyu organı kişiyi gün içinde etkilemez hale gelir. Dikkatin dağılması engellenerek zihin terbiye edilir. Artık kontrol kişinin elindedir. Bu da en güzel özgürlüktür. Orijinal Yoga Sisteminin aşamalarından biri de Konsantrasyon ve Meditasyondur. Konsantrasyon teknikleri ile zihin tek odaklı hale gelerek başarı artar. Düşüncelerin zihin dalgalanmalarını etkilemesi önlenir. Meditasyon teknikleri ile de; kişi öz doğasına kavuşur. Yoğun farkındalıkla egoyu aşabilir. Egoyu aşınca yaşamaktan varoluşa kuantum sıçrama yapar. Son aşama olan Üstün Yoğunlaşma yani Samadhi ile de ; tüm isteklerden ve arzulardan özgürleşerek ebedi yuvasına kavuşur.

Orijinal Yoga Sistemi ani bir aydınlanma değildir. Aşama aşama ilerlenilen bu yolda her adımda kendinize biraz daha yaklaşırsınız. Kendinden uzaklaşmışsanız ve kendinizi unutmuşsanız değişim ve gelişim yaşamanız zorunlu hale gelmiştir diyebiliriz. Çünkü kendinden uzaklaşma mutsuzluğun ana nedenidir. Olmadığın şey olma çabaları ve her türlü mücadele gerilime neden olur. Gerilim ve stres kişilikte hasara yol açar. Orijinal Yoga Sistemi çalışmaları ile kendi yolunuzda ve kendi hızınızla ilerlersiniz. Bu yolda rekabet ve savaş yoktur. Bu yol, yapıcı ve onarıcı bir yoldur. Her çalışmada yenilendiğini, tazelendiğinizi hissedersiniz. Kendinizin kaşifi olarak, bütünleşmenin tadına varırsınız. En önemlisi Orijinal Yoga Sisteminde yürünen yol varılacak noktadan daha önemlidir. Bu sonsuz yolculukta her gün ve her an kendinizi yeniden keşfetmenin hazzını yaşayın...

Neval KÜTÜK


Neval Kütük Kimdir ?

ÖZGEÇMİŞ

Merhaba;Fikirtepehaber.com da bundan sonra sağlıklı yaşam köşesinde yer almaktan ve kendi alanım üzerine yazılar yazacağım. Fikirtepehaber.com'a bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim.

06.04.1983 İstanbul doğumluyum. Liseyi Sakıp Sabancı Lisesi'nde üniversiteyi de Eskisehir Anadolu Üniversitesi'nde okudum. Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversite'sinde Eğitim Bilimleri üzerine yüksek lisansımı tamamlayıp, Sosyoloji ve Felsefe Grubu öğretmenliği yaptım. Öğretmenlik sürecinden önce hizmet sektöründe birkaç deneyimim oldu fakat öğretmenlik hep icra etmek istediğim bir meslek olduğundan öğretmenliğe yöneldim. Lise ve dersanelerde felsefe grubu öğretmenliği ve Rehber Öğretmenlik yaptım.

Bir takım sağlık problemleriyle yüzleşince bu sorunlar; iş hayatımı olumsuz etkiledi . Çok sevdiğim öğretmenlik mesleğinden ayrı kalmak zorunda kaldım çünkü kronik olarak günlük seyreden baş, boyun, sırt ağrıları işe gitmeyi imkansız hale getiriyordu. Migren krizleri hayatımı alt üst ediyordu. Gitmediğim doktor kalmamıştı. Hepsi ilaçları zorunlu almam gerektiğini, bu rahatsızlığın kronikleştiği için geçmeyeceğini söylüyorlardı. Bir umut ışığı arıyordum ama her yer karanlıktı. Hayatıma ışık getiren Yoga Academy ve Orijinal Yoga Sistemi oldu. Bir gün gittiğim bir doktor yoga ve meditasyon çalışmaları yapmamı önerdi. Kendimi araştırmalar sonucunda Yoga Academy' de buldum. Salona ilk girdiğimde, eğitmenle ilk tanıştığımda ve ilk çalışmaya katıldığımda farklı bir etki aldığımı hemen hissettim. Daha önce yoga deneyimim olmuştu ama Orijinal Yoga Sistemi hiç daha önce katıldığım yoga seanslarına benzemiyordu. Etkisi ilk derste bile çok güçlüydü. Gevşeyip, rahatlamış ve ağrıyan, gerilen bölgelerimin nefesle dolduğunu hissetmiştim. Bir süre geçince Yoga Academy kurucusu Büyük Üstad Akif Manaf ile tanışıp, onun Çakra çalışmalarına katıldım. Bu çalışmalar daha kuvvetli etki yapan, enerjisel ve özel çalışmalardı. Mevcut tüm bedensel, zihinsel, duygusal rahatsızlıklara şifa veren ve önleyen bu çalışmalara da düzenli katılınca hayatım tamamen değişti. Kişilik ve karakter yapım da değişti. Bendeki değişimleri önce çevrem hissediyordu. Akif Manaf ile tanıştığımda kendisi tamamen iyileşeceğimi ve her şeyin çok güzel olacağını söylemişti. Bu cümle, beni hayata bağlayan en büyük ışık oldu. Sonrası zaten en güzel şekilde geldi.

Düzenli çalışmalar bir mucizeyi gerçekleştirdi. Her gün aldığım ilaçlardan kurtuldum ve zamanla ağrılar dinmeye başladı. Gerçek hayata geri dönmüştüm ve iş hayatının gerginliklerinden kurtulmuştum. Acılar, beni uyandıran bir etken oldu. Neden acı çekiyorum? Sorusunun cevabını Orijinal Yoga Sistemiyle buldum. Eski hayatımı geride bırakarak yeni bir beyaz sayfa açtım. Yeni bir mucize daha geldi. Bir süre eğitim alarak Yoga Academy'de Yoga Antrenörü oldum ; sonra ise Yoga Academy Ataşehir'de merkez açtım. Şu an halen Yoga Academy Ataşehir'in merkez yöneticisiyim ve Yoga Antrenörlüğüne devam etmekteyim. Bu muhteşem yöntem bilimi insanlığa sunmak ve insanlığın acılarının dinmesinde yardımcı olmak en büyük mutluluğum.

Çok severek ve büyük bir aşk ile yaptığım bu iş, beni her geçen gün daha da heyecan ve sevinçle dolduruyor. Her gün hayatımın yeni sürprizlerine ortak oluyorum. İnsanların hikayelerine ortak olmak, çalışma sonrası ve önceleri onlarla sohbet etmek, koşulsuz sevgiyi paylaşmak hayatın bana sunduğu en güzel hediye. Orijinal Yoga Sistemi'ni tüm insanlığa sunan, kalbinin ve yüreğinin kapılarını ardına kadar herkese açan , nedensiz merhameti ,şefkati ile tüm insanlığa ışık olan Yoga Academy kurucusu Büyük Yoga Üstadı

Akif Manaf'a teşekkürü bir borç bilirim...................

Neval KÜTÜK
____________________________________
ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Madam 7 yıl önce

Hayırlı olsun

Avatar
Asuman 7 yıl önce

güzel ve akıcı bir yazı olmuş

Avatar
Mert 7 yıl önce

Çok güzel bir yazı, keyifle okudum. Takip edeceğim