Bu haber kez okundu.

Vartaş'tan son deneme ve mülkiyet hakkına ters bürokratik uygulama ..!
Vatandaş imzaya hazır firmadan ses yok !

FİKENTDER Derneği olarak Vartaş İnşaat'ın yetkilendirdiği aracılar vasıtasıyla gelen teklife karşılık vatandaşın evet demesi de yetmedi. Vartaş İnşaat'ın anlaşamadığını söylediği parselle ilgili mutabakatın sağlanmasına rağmen, Firmanın bürokrasiyi devreye sokarak vatandaştan habersiz binasından karot almaya çalıştığı iddia edilmekte.


Süreci tıkayan firma mı vatandaş mı?

FİKİRTEPEHABER.com olarak duyurusunu yaptığımız ve bitti gözüyle baktığımız flaş haberimizin detaylarını ve Vartaş adasında yaşanan son gelişmeleri sizler için paylaşıyoruz. FİKENTDER Derneği aracılığı ile teklifin sunulup vatandaş tarafından kabul edilmesinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen vartaş sessizliğini koruyor. Bu sessizlik devam ederken yeni bürokratik baskı yollarını denemesi ise vatandaşları tedirgin etmeye ve Fikirtepede sürecin sağlıklı ilerlemesini engellemeye devam ediyor. Uzun uğraşlar ve görüşmeler sonucu varılan mutabakat sonucu, vatandaş vartaş inşaat ile sözleşme imzalayarak, Fikirtepe'nin de önünü tıkadığını düşündüğümüz tüm davalardan vazgeçecekti.  Teklifin firma ve her türlü yetkiyi verdiği aracısından gelmesine rağmen, Vartaş inşaat'ın son noktayı koymayarak sessizliğe bürünmesi ve bu sessizlik esnasında vatandaştan habersiz bürokratik yolları zorlayarak tek katlı evden kimse yokken karot örneği alması vatandaşları tedirgin ederken, güven noktasında kafalarındaki soru işaretlerinin de artmasına sebep oldu. Firmanın baskısı ve kentsel dönüşüm tedirginliği daha öncesinde aynı vatandaşın felç geçirmesine sebep olmuştu.



Vatandaş firmanın hukuksuz girişimlerinden ve bürokratik baskılardan dolayı tedirgin !

Kadıköy Kaymakamlığı aracılığı ile vatandaşın rızası ve muvaffakati olmadan polis eşliğinde, evde kimse yokken yapıldığı iddia edilen karot alma girişimleri ne kadar hukuki ve bu çalışmalarda bakanlık taraf mı? Firmanın arabuluculuk amacıyla yetkilendirdiği kişiler aracılığı ile FİKENTDER'e sunulan teklifin vatandaş tarafından kabul edilmesine ve firma ile sözleşme imzalamak istemesine rağmen, firma neden hala sessiz ve dolanbaçlı yolları seçiyor? Bakanlık vatandaşa sunulan teklif üzerinden yapılan bu mutabakattan haberdar mı?

Yeni hükümetimiz hayırlı olsun diyor ve FİKİRTEPEHABER.com olarak Sayın Başbakanımızın ve bakanımızın dikkatlerini bürokratların yaptığı bu yanlışlara çekmek istiyoruz !

Bakanlık bürokratları 4 yıldır Fikirtepe kentsel dönüşüm uygulamalarında yaptıkları yanlışlara yeni hükümet döneminde de giderayak devam ediyor ..! Vatandaşa ve yapılan yanlışlara rağmen her ticari firma desteklenmeye devam mı edilecek ? Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın bu konular hakkında ne kadar doğru bilgilendirildikleri noktasında ciddi şüphelerimiz var ancak, yeni hükümetimizle beraber gelecek yeni kadroların geçmişte yapılan bazı yanlışaları tekrarlamayacaklarını ümit ediyoruz.

Anayasal koruma altında olan Mülkiyet ve serbest girişimcilik hakkına Bürokratik baskı mı var?

Kadıköy Kaymakamlığının polise verdiği iddia edilen ancak vatandaşa tebliğ edilmeyen bir evrakla yapıldığı iddia edilen bu girişim ne kadar hukuki ? Tek katlı bir gecekodu ne kadar riskli olabilir ? Vatandaşın ailecek oturmaya devam ettiği evinden kendisinden habersiz ticari bir firmanın talebi doğrultusunda karot alınması kentsel dönüşümün gönüllülük ilkesine ne kadar uymaktadır? Amaç gönüllülük esasına göre yeni ve sağlam yapılaşma yaparak depreme hazırlıklı olmak mı, yoksa ticari firmaların talepleri doğrultusunda vatandaşların mülkiyet haklarını görmezden gelerek rantsal bir oluşumu desteklemek midir?

Beş ada ile anlaşıp üçünü ortaklarına devreden Firma işe ne zaman başlayacak ?

Her seferinde vatandaşın imzaya yanaşmadığını iddia eden firma yetkilileri, vatandaşın sunulan teklife evet demesine rağmen neden bir haftadır sessiz ve imza almaktan imtina ediyor? Firma, bürokratlar aracılığı ile  kanunları zorlama yöntemiyle vatandaşın mülkünü ele geçirmeye mi çalışıyor? Bürokratlar vatandaşın imza  atmak istemesine rağmen, neden tek taraflı olarak ticari firma lehine kararlar alıyor görüntüsü veriyor ? Hukuka rağmen alındığı iddia edilen kararlarla, vatandaşı tedirgin edici ve bir o kadar da baskıcı görünen yöntemlere baş vurulması kentsel dönüşüm problemleri için bir çözüm müdür? Bu kararları alan bürokratlar Fikirtepe gerçeğine ve gerçek doğrulara ne kadar hakimler? Bakanlık bürokratları, ticari firmalar ile her türlü diyaloğa girerken STK' ları neden bilgilendirmiyor ve dışlıyor !?

Ticari firmanın yüzde yüz imza almadan resen tevhid girişiminin İBB' den geri döndüğü ve yapıldığı duyurulan tevhidin bozulduğu iddia edilmekte. Oluşan bu son duruma göre, henüz avan projesi onaylanmadan proje üzerinden şerefiyelendirme yöntemiyle yapılacağı iddia edilen bağımsız bölüm paylaşımı ne kadar sağlıklı ve hukuki !?



Firmalar emsal oluşturma telaşındalar !

Vartaş İnşaat adasında hukuksuz olarak yapıldığı iddia edilen vatandaşın haberi ve muvaffakti olmadan yapılan son karot alma girişimi vatandaşların mülkiyet hakkına bir darbe olarak algılanmaktadır.

Kentsel dönüşüm çerçevesi ve Fikirtepe Plan notları içeriği doğrultusunda vatandaşların kendi yerlerini yenileyebilme ve istedikleri ticari firmalar ile hür iradeleri ile anlaşabilmeleri yazılı kanunlarda mümkün iken uygulamalar bunun tam tersini göstermektedir.

Kentsel dönüşümün önünde en büyük engel kim .!?

Fikirtepe başta olmak üzere tüm kentsel dönüşüm uygulanan alanlarda çantacı olarak tabir edilen firma ve vatandaşlar yüzünden her hangi bir ilerleme sağlanamamakta. 

Pilot bölge olarak seçilen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde vatandaşlar artık bürokrasinin kendileri üzerinden, kobay gibi yeni denemeler yaparak emsal oluşturma girişimlerinden bezmiş bulunmakta. Ticari firmaların ticari işbirliği içerisindeki bir kaç vatandaşla beraber mülk sahiplerinden habersiz belirledikleri şartlar üzerinden, vatandaşlara imza atmaları için baskı uygulamaları ve bu yönde kanunları bazı bürokratları da yönlendirerek zorlamaları serbest piyasa şartlarına , tüketici haklarına ve yasalara ters düşmektedir.

Sunulan teklife rağmen masadan kalkanı haberleştireceğimizi daha önceden duyurmuştuk 

FİKİRTEPEHABER.com olarak daha önceden duyurusunu yaptığımız bu haberimizle ilgili olarak; vatandaş imza atmak isterken firmanın farklı yollar ile vatandaşı kendi sunduğu teklife rağmen saf dışı bırakma girşimini haberleştireceğimizi daha önceden belirtmiştik. Bugüne kadar vatandaşlardan gelen tüm soruları kendilerine iletmemize rağmen firmadan tarafımıza her hangi bir dönüş yapılmamıştır. Bu haberimizle ilgili yine şeffaflık ve tarafsızlık ilkesi gereği firmadan gelebilecek tüm açıklamalara sayfalarımızın sonuna kadar açık olduğunu sizlere deklare etmek istiyoruz. FİKİRTEPEHABER.com olarak sunulan teklife rağmen firma veya vatandaş ayrımı yapmaksızın masadan kalkarak, imza atmış onlarca vatandaşı mağdur eden taraflarıı deşifre etmeye devam edeceğiz ...

Vatandaş hukuksuz olduğunu iddia ettiği girişim hakkında suç duyurusuna hazırlanıyor!

FİKİRTEPEHABER.com olarak aldığımız bilgilere göre, FİKENTDER Derneği'nin arabuluculuğunda ve firmanın teklifi doğrultusunda, vatandaşın imza atmak istemesine rağmen firmanın sessizliğe bürünerek bürokratik yolları zorlamasının resmi ve ilgili tüm birimlere raporlaştırarak iletileceği. Tek katlı evinden, kendinden habersiz ve rızası olmadan karot alındığını iddia eden vatandaşın da, malını korumak için hakkını hukuk dairesi içerisinde sonuna kadar arayacağını, bu durumla ilgili gerekli suç duyurularında da bulunulacağı belirtilmekte.

Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinin önünün açılması ve herkesin gönül rızalığı ile makul ölçülerde anlaşmasını destekleyen FİKENTDER Derneği Bakanlığın ve bürokratların kanunlar çerçevesinde, plan notlarına sadık kalınarak firma vatandaş ayrımı yapılmaksızın eşit mesafede işlem yapılmasının tüm T.C. vatandaşlarının hakkı olduğunu belirtmekte. Dernek yaptığı açıklamada deprem tehlikesine karşın binası riskli dahi olsa vatandaşların kendi evlerini yenileme haklarının ellerinden alınmadan devlet desteğinin sunulmasının gerekliliğini vurgulamakta.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan 8 yıl önce

3 adayı devrettiğini belgeler misiniz, lütfen dayanağını göstermeden böyle habercilik yapmayın.

İkincisi, bu adam kaç kere Evet deyip son dakika masadan kalktı siz daha iyi biliyorsunuz. Birde siz röportaj yapmıştınız, hani bunun derdi teminattı şimdi ne oldu da imza atıyor? Firma tabiki imzalamasın sonuna kadar katılıyorum. Bu yanlışı yaparsa bu arkadaş gibi uyanık geçinen tüm tilkiler demekki sonunda karşılığı alınıyor öantığıyla süreci tıkayacak farkında değil misin?? Ek olarak benden size bir haber, tanıdığım çook kişinin ortak fikri de bu arkadaşı sizin kobay gibi kullandığınız yönünde!
Sizin derneğinizin zihniyetini tam çözemedim, daire paylaşımı yapıldı bunu dahil eleştiriyorsunuz çok güzel de bir şerefiyelendirme yapılmış. Sonuç olarak bu adamla anlaşılsa da anlaşılmasa da planda ciddi değişikliik olmayacak, bu şekilde firma alavağımızı belirledi diye yine mi suç?? Artık sürece destek olun Yasin bey, tıkayarak çok ah alıyorsunuz benden söylemesi. Tek haklı bu mardinliler diye düşünmeyin. Nice amcalar teyzeler mağdur perişan oldu o adam yüzünden, Allah çıkartır.

Avatar
Enes 8 yıl önce

adminde çok iyi biliyor süreci vatandaşın tıkadığını. İllaki vasat firmalar iş yapmayacak firmalar var o da vatandaşın aç gözlüğü yüzünden buralara geldi. Oysa çok uyarılmıştık çantacı firmalara dikkat edin diye.

Avatar
Hakkı 8 yıl önce

Firmalar ve bakanlık bütün Fikirtepelileri kobay olarak kullanmış. Kullanmaya da devam ediyor. Millet hala ayakta uyuyor :)

Avatar
Ali 8 yıl önce

Vartas cant.....! Bunu 3 senedir yaziyorum

Avatar
Fikirtepe 8 yıl önce

Madem anlaşacaktı niçin bekledi bunca zaman.gidip ropörtaj yapsanıza firma ne verdi sen ne istiyorsun.anlaşmaya hazır demekle iş bitti mi?

Avatar
hakan 8 yıl önce

vartaş diğer adaları da devredecek , çünkü çant...... , hiç bir ciddi inşaat şirketi 5 adada imza toplamadı fikirtepede.

Avatar
Celal hoca 8 yıl önce

Erhan arkadasim 3 adayi devrettigini belgeleyiniz demissiniz.acin ticaret sicil gazetesini orada gorursunuz.bizde vartasa imza attik orda gorduk.3 senedir magduruz.

Avatar
Fikirtepe 8 yıl önce

Bu vatandaş, bizler gibi vartaş firmasıyla bizim imzaladığımız şartlarda anlaşma sağlamaya hazırsa niçin bunca zaman bekledi? Vatandaşın imza şartlarını yazsanızda bizde bilsek