1 - Yapım işini üstlenen firmaların idareye yüzde 10 teminat yatırma mecburiyeti.
2 - Fesih hakkının kullanılabilmesi için gerekli şartların yani 2/3 çoğunlukla paysatışı dahil tüm edimlerin yerine getirilmiş olması.
3 - Fesih şartları yerine getirilmiş bile fesih sonrası normal hukuk yolları işlemeye devam eder.
FİKENTDER'in Tespit ve Yorumu
Netice itibariyle;
* 2/3 pay satışı yapılıp bakanlığa ruhsat müracatı yapılmayan bu erler ile ilgili herhangi bir değişiklik yok.
* Fikirtepe'de Başaran, Pana , Selimoğlu,Keleşoğlu, May Palmadore, Aksun , Teknik Yapı adalarında 2/3 süreci işletildiği ve bazı adalarda projeler devam etmediği için vatandaşlar alacak verecek konusunda hukukun kaşılıklı haklarını koruyacağı bilinciyle isterlerse ve en az bir yıllık iş yapmama koşulunun tespiti sonrası fesih yoluna başvurabilirler.
*Fikirtepe'de yukarıda saydığımız firmalar arasında uzun süredir faaliyetsiz görünen ancak, yakın zamanda faaliyete başlayan Barsan inşaatla ilgili detaylı bir görüntülü röportajımızı yakında sizlerle paylaşacağız.
Yeni yatırımcı bulunursa bakanlık Fesih hakkını kullandıracak!
Fikirtepehaber.com olarak bakanlık yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre, Vatandaşlar firmanın 2/3 çoğunlupu yakalamasına ve uzun süredir hiç bir faaliyette bulunmaması dan kaynaklı olarak. Firmanın başvuru yapmaması sebebiyle kendileri söy konusu pay satışı istenen yerlerle ilgili alıcı olmaları yada bulmaları koşuluyla 2/3 pay satışına müracaat ederlerse yeni 6306 sayılı kanun değişikliği ve yönetmelikte bahsedilen tek taraflı fesih hakkından faydalanabilirler.
Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik için aşağıdaki linke tıklayın
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/10/20191019-1.htm
Yasin BEKTAŞ
6306 sayılı kanun uygulamasına yönelik yeni yönetmelik yayınlandı
6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte nasıl bir değişiklik var ? ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
19 Ekim 2019 Cumartesi 10:29
Bu haber kez okundu.

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
bu güral inşaatın aq karaktersiz ibişler