Bu haber kez okundu.

Turkcell'den ''hotspot'' yoluyla internet paylaşımına ek ücret..
 Mobil internet paketini başka cihazlarla paylaşanlar GSM aboneleri artık bunun için ücret ödemek zorunda kalacak. Şimdlik ilk uygulamaya geçen Turkcell oldu.  Turkcell'in abonelerine gönderdiği mesajda yer alan ifadeler ise şöyle: 

“15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.”

Vodafone ücretli hotspot konusunda açıklama yaptı!

Şirket yetkilileri tarafında yapılan açıklama ile birlikte, kullanıcılardan hotspotyoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceği müjdeledi.


Turkcell vakit kaybetmedi, Türk Telekom sessiz

Turkcell'in abonelerine gönderdiği bir mesajla ortaya çıkan durumla ilgili şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi. Turkcell dışında Vodafone ücret almayacağını açıklarken, Türk Telekom hotspot internet paylaşımını ücretlendirme konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmış değil..


Turkcell'in abonelerine gönderdiği bir mesajla ortaya çıkan durumla ilgili şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi. Turkcell dışında Vodafone ya da Türk Telekom hotspot internet paylaşımını ücretlendirme konusunda bir adım resmi olarak atılmış değil.


Özelliği açtığınızda ücret yansıyacak!

Turkcell, mobil internet paketi paylaşmlarda, kullanıcı hotspot özelliğini açtığı anda faturasına bir ücret yansıyacak. Cnn Türk'te yazan habere göre, 9 TL'lik ücret karşılığında kullanıcıya internet paketi hediye edileceği bu hediyenin de 2 GB olacağı konuşuluyor. Turkcell'den yeni uygulamayla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. 

Hotspot nedir?

Mobil interneti olan bir telefondaki bu internetin başka cihazların (Tablet, bir diğer telefon, bilgisayar ve benzeri) kullanımı için paylaştırılmasına hotspot adı veriliyor. Uzun yıllardır birçok cihazın standart özelliği olan hotspot işlemi bugüne kadar ücretsiz olarak yapılıyordu.

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.