Aidatları Enerji Tasarrufu, Yağmur suyu ve Güneş enerjisi Geri dönüşü İle Düşürmek Mümkün
Fikirtepelilerin sözleşmelerinde dikkat etmediği veya gözlerden kaçırdığı bir nokta. '' Site içi ortak alanların getiri ve götürüsünden hisse oranında pay almak.'' Kat karşılığı sözleşme imzalamış olan vatandaşların geneline baktığımız zaman , oran , emsal ve kira miktarına odaklanıldığını bunun haricinde site yönetimi aşamasında söz hakkı alınıp alnmayacağı dahil ortak alanların yönetimi ve gelirlerinin hisse oranında paylaşımı es geçilen konuların başında gelmektedir. Site ortak alanlarından elde edilecek kira gelirleri ve bununla beraber yapılacak projede yeşil sertifika kullanılması ve yağmur suyu , güneş enerjisi ve gün ışığından maksimum yararlanılmasına yönelik projelerin bu doğrultuda çizilmesi ve maksimum fayda sağlanması gerekmektedir Yazımızda belirttiğimiz gibi tasarruf etmek ve israfı önlemek ve olabildiğince minimum tutmak bunlara ek sayılabilir ve vatandaşlar için büyük bir kazanç olarak geri dönecektir.

Sadece enerji tasarrufu ile ya da ortak alanlarda kullanılan yenilenebilir enerji ile site aidatlarının en az yüzde 30 düşürülmesinin mümkün olduğunu ifade eden Erkanlı, ayrıca atık ayrıştırmasının da enerji giderlerini azalttığını açıkladı.
Erkanlı “Türkiye enerjinin yüzde 70’ini ithal ediyor. Ülkenin ithal ettiği enerjinin yaklaşık yüzde 40’ı binalarda kullanılıyorken, bina bazında alınacak önlemler sadece aidatı değil, ülkenin cari açığını da düşürecektir” diye konuştu.
13.12.2013 / Fikirtepe Haber