Bu haber kez okundu.

3. Boğaz Köprüsü'nde Çalışmaların Yüzde 50'si Tamamlandı
 

3. Boğaz Köprüsü'nde Çalışmaların Yüzde 50'si Tamamlandı

Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, 3. köprüde yürütülen çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığını ve köprüsünün hizmete açılması ile birlikte İstanbul trafiğinin rahatlayacağını belirtti.. orjinal__3-bogaz-koprusu-nde-calismalarin-yuzde-50-si-tamamlandi__10_01_2014__12_41_40 3 bin 500 personel ve bin 50 iş makinesinin çalıştığı 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde, çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı.
 
3.Köprü projesinin son durumu hakkında bilgi veren Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, son yıllarda hayata geçirilen projeler ve 3. Boğaz Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla İstanbul trafiğinin rahatlayacağını vurguladı.
 
Kartal, "İstanbul trafiğinde büyük bir rahatlık sağlayacak. Her şeyden önce ağır taşıt trafiğinin tamamı 3. köprüyü kullanacak. Dolayısıyla ufak taşıtlarda, trafik hareketliliğinde büyük bir fayda sağlayacak. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde büyük bir rahatlama olacak" ifadelerini kullandı.
 
"Karadan itibaren 155'inci metreye gelmiş durumdayız"
 
Kartal, İstanbul, 3. köprü ve bağlantıları yolları, ana gövdenin tamamında, viyadük ve tünellerde çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek şunları kaydetti:
 
"Her 4 ayağın tamamında çalışmalar var. Her birinde günde ortalama 2-2,5 metre bir beton imalatımız söz konusudur. Bugün geldiğimiz noktada karadan itibaren 155'inci metreye gelmiş durumdayız. Çalışmaların yüzde 50'sini tamamlamış, yani geçmiş durumdayız. Köprümüz bağlantı yollarıyla birlikte 2015 yılında bitirilmesini hedefliyoruz. Köprümüzü Hyundai firması yapmaktadır. Yine malzemelerin bir kısmı yurt dışı ağırlıklı olmakla birlikte diğer imalatların tamamı Türkiye'den sağlanmaktadır. Çok büyük bir proje. Bağlantı yolları, viyadükler, tüneller var. Köprümüzün geçiş ücreti 3 dolar olacak.
 
Köprüde, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki gibi dekoratif aydınlatma olacak. Bu köprümüzü diğer köprülerden farklı kılan en büyük özelliği, bu alanda dünyada bir ilk oluşudur. Köprü, tasarımı, şerit girişi ve kulelerin yüksekliği itibariyle dünyada bir ilktir. Kulelerin ortalama boyu 320 metredir. Garipçe tarafındaki kesim 322, Poyrazköy kesimindeki 318 metredir. Ortalama tünel yüksekliğimiz 320 metredir. 4 gidiş, 4 geliş ayrıca 2 demiryolu hattı bulunmaktadır. 10 şeritli bir platform söz konusudur. Eğik askılı ve eğik gergili iki yapının birleşiminden oluşan bir tasarımdır. Bu durum itibariyle dünyada bir ilk olma özelliğini taşımaktadır."
 
Emlak Haberleri - 11.01.2014 / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.