Bu haber kez okundu.

VARAN 3 - Fikirtepe'ye 6306 Sayılı yasa çerçevesinde Kira yardımı olacak mı?
6306 sayılı yasa kapsamında olan Fikirtepe'ye de kentsel dönüşüm kira desteğinin verilmesi lazım

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 27.05.2019 p.tesi Kozyatağı Hilton'da Fikirtepe STK'ları ve bazı hak sahiplerinin katıldığı dar kapsamlı istişare toplantısında var olan şikayetleri dinledi ve vatandaşlardan gelen sorulara cevap verdi.

Bazı Firmalar kira ödemeyerek vatandaşa baskı yapıyor...

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş; firmaların vatandaşlara baskı amacıyla kiralarını ödemediği, bir çok yarım kalan alanlar dahil insanların ciddi mağduriyet yaşadığı, Fikirtepe'nin 6306 sayılı yasa içeriğinde olmasına rağmen, Fikirtepe'ye de kentsel dönüşüm kira desteğinin verilmesi yönünde talep ve şikayette bulundu.

Bu soru ve şikayetler üzerine Bakan Kurum; Fikirtepe'nin tamamına kira desteği sunmamız şu an için zor ancak, acil ihtiyacı olanların tespit edilmesi durumunda öncelikle onlara bu kira desteğini verebileceklerini söyledi..

Bakan Kurum ''Kira verelim verelim ama nereye kadar ? Buraların bir an önce dönüşmesi lazım''

Bakan Kurum sözlerinin devamında; kira vermenin çözüm olmayacağını , verilen kiranın da belli bir zaman sonra bitince aynı mağduriyetliklerin tekrarlayacağını ifade etti, Kurum ayrıca amaçlarının, bir an önce buraları dönüştürerek vatandaşlara evlerini teslim etmek olduğunu bu amaçla fesihleri kolaylaştıran tek taraflı fesih kanunu meclise sunduklarını ve kanun çıkar çıkmaz firmasından memnun olmayanların öncelikle fesihe giderek firma ile hukuki bağlarını koparmalarını daha sonrasında isterlerse kendilerine gelerek anlaşabileceklerini söyledi.

Bakan Kurum Fikirtepehaber.com'da ''VARAN 2- Fikirtepe'de emsal düşüyor, Bakanlık devreye giriyor ancak...'' başlığıyla yayınlanan haberde de detaylı olarak bahsi geçen, sözleşme fesihlerinin yapılması sonrası, sadece maliyet karşılığı evlerin yapılacağı, bu bağlam da 36 ay sonra bağımsız bölümler teslim edilene kadar her türlü kira ve taşınma bedellerinin vatandaşlara verileceğini söyledi. Bakan Kurum Bakanlıkla anlaşılması durumunda bina moloz bedellerinin de ödenerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi..

İlbank - Kiptaş proje adalarında aksayan kira ödemeleri

Bakan Kurum bir soru ve Şikayet üzerine İlbank - Kiptaş tarafından yapılan projelerdeki kira aksamalarını tekrarlanmaması ve 8 aylık birikmiş kiralarında en kısa sürede bayramdan önce vatandaşlaraödenmesi talimatını verdi. Kurum, bundan sonra ödemelerin aksatılmadan aydan aya ödenmesinin de talimatını verdi..

Yasin BEKTAŞ
________________________________
ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇADIRCI 5 yıl önce

Zamanında evlerinizi metruk bina haline sokmayacaktınız .

Avatar
Fikret 5 yıl önce

Yasin bey evlerimize kadıköy belediyesinden metruk binanızı yıkın aksi takdirde biz yıkar ücretini alırız diyor.ne yapmamız gerekiyor

Misafir Avatar
Yasin Bektaş 5 yıl önce @Fikret

Şimdi bu yetkinin bakanlığa geçtiğini duydum. eğer yıkılmasını ve ileride doğabilecek bazı mağduriyetlikler yaşamak istemiyorsan gerekli tüm önlemleri alıp tadilat yapar kullanıma açarak kiraya verebilirsin yada binanın kendiliğinden göçme riski yok ise tüm girişlere duvar örerek muhafaza altına alabirisin

Beğenmedim! (0)
Avatar
fikirtepe magduru 5 yıl önce

Kanun yıkıyor metruk binalarınızı .

Avatar
Fikret 5 yıl önce

Hem bizleri mağdur etsinler birde evimizi yıkalım hangi parayla

Avatar
AHMED 5 yıl önce

Peki bu maliyeti vatandasmi karsilayacak vatandas maliyeti karsilasa zaten kendi yapar yerini.Yoksa devletmi maliyetine yapip teslim edecek tam anlamadim.Aciklik getirirseniz memnun oluruz.

Avatar
vatandaş22 5 yıl önce

bizim daha 9 yıllık bina yıkıldı şimdi biz 2 kere daire parası ödemiş oluruz bunlardan bahsedin yasin bey yeni yapılandan malıyet parası almasınlar