Bu haber kez okundu.

TOKİ İstanbul'da 4 bin ucuz konut yapacak!
 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, faiz oranlarının yüzde 1'in altında olması gerektiğini belirterek, faizlerin geldiği noktada konut edinmek isteyen vatandaşların bir şey yapmasının mümkün gözükmediğini söyledi.

Vatan Gazetesinde yazan habere göre Turan, şu anda vatandaşın böyle büyük rakamları karşılayamayabileceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Bunun için de faiz oranlarının mutlaka yüzde l'in altında olması gerekir. Şu haksızlığı da yapmak istemem. Bütün bunların olması için Türkiye'nin toplam tasarrufunun yeterli olması gerekir. Ama bir şey var. Herkesin zorlandığı bir yerde bankalar kârlarını artırıyorsa ortada bir sorun var demektir. Herkes kârlarını minimize noktaya çekip fedakarlık ediyorsa bankalar da bu rakamları gözden geçirmeli"

Konut sektörüne de değinen Turan, özel sektörde lüks segmentte fazla konut yapıldığını belirterek, "Metrekaresi 5 bin lira olan konutun Türkiye'de 1.000 alıcısı varsa 10 bin alıcı varmış gibi üretim yapıldı. Bu yüzden bir yarış başladı. Sauna, hamam yapıldı, otoparklar birken üçe çıkarıldı, spor tesisler yapıldı. Bunlar rakamları şişirdi" diye konuştu. Turan, hasılat paylaşımlı işlerde maliyet artıracak şeylerden uzak durduklarını, özel sektörün de bu işe başladığını söyledi.

İSTANBUL'A DAR GELİRLİ İÇİN 4 BİN KONUT MÜJDESİ

Ergün Turan, istanbul'da Silivri, Kayabaşı, Hoşdere ve Tuzla bölgesinde yeni projeler yapacaklarına dikkati çekerek, "Amacımız sosyal konuta erişmek isteyen vatandaşlarımıza sosyal konut yapmak. Bu yıl içerisinde Silivri'de Mart'ın ortalarında 1.400'e yakın konuta başlamış olacağız. Bu yıl içerisinde de kuralarını çekerek, seneye de teslim etmiş olacağız" diye konuştu. Turan, Kayabaşı ve Hoşdere arasında 1.000'e yakın konuta bu yıl başlayacaklarını ve üretim aşamasında olan 1.000'e yakın konutu da satacaklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Tuzla'da orta ve dar gelir grubuna sosyal konut anlamında yapacağımız konutlar var. istanbul'da bu yıl 3 bin 500 4 bin konut arz etmiş olacağız. Silivri'deki konutlarımız daha uygun. Şehir merke zine yaklaştıkça fiyatlar biraz daha yükselecektir." 

Kayabaşı ve Pendik'e 'TOKİ Park' geliyor

TOKİ'nin ilk defa büyük çaplı park projeleriyle ilgilendiğini aktaran Ergün Turan, TOKİ Parklar hakkında da bilgi verdi. Turan, şunları kaydetti: "istanbul Kayabaşı'nda tamamlandığında 2 milyon metrekare olacak park yapıyoruz. 350 bin metrekaresini ihale ettik. Bu sonbahar aylarında da acmıs olacağız. Bunları, TOKİ Park olarak isimlendirdik. Birincisini bu yıl içinde açmış olacağız. Pendik'te bir arazi satın aldık ve orada çalışmalar yapıyoruz. 300 bin metrekare kesintisiz bir koru alanı inşa ediyoruz. Bu şekilde müjdeleyeceğimiz önemli 2-3 yer daha var. istanbul'da şu anda 4 tane büyük çaplı çalışmamız var."

80'IN ÜZERİNDE ÜLKE İLE GÖRÜŞME

Ergün Turan, TOKİ'nin toplu konuttaki hızlı üretim teknolojisi ve başarısıyla Türkiye'nin dışardaki en önemli markalarından biri olduğuna işaret ederek, "80'in üzerinde ülke ile görüşmeler yapıyoruz. Bize zaman zaman bu tür teklifler de geliyor. Bunu Türkiye'ye gelir getirici bir şeye çevireceğimiz kanaatindeyim" dedi.

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.