Bu haber kez okundu.

Sadece Fikirtepe'de Değil ki! İsmetpaşa Mahallesi'nde de Kentsel Dönüşüm Çilesi
 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü, Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapmasında İsmetpaşa Mahallesi'nde yürütülen yıkım çalışmaları sırasında bölgeye atılan moloz yığınları mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. gecekondu yapıların yıkımı sırasında çıkan moloz yığınlarını gören bazı kişilerin de işyeri ve evleirnden topladıkları moloz yığınlarını İsmetpaşa Mahallesi'nin sokaklarına gelişigüzel bıraktığını belirten mahalle sakinleri bölgede hiç denetim olmamasından şikayet etti. Evlerini terk etmeleri için bir nevi yıldırma politikasının uygulandığını da belirten mahalle sakinleri mahallenin son birkaç yılda ciddi sorunlar yaşadığını ve evlerini terk etmeyen hak sahiplerinin problemlerinin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Kentsel dönüşüm uygulanmaya başlandığı günden beri kendi mahallelerine yabancılaştıklarını belirten İsmetpaşalılar, sağlık koşullarının kötüye gittiğini, boşalan alanlara Suriyeli mülteciler ile madde bağımlıların yerleştiini ve can güvenliklerinin olmadığını belirterek, son dönemde boş olan ancak davası devam eden yapılarda sebebi belli olmayan yangınlar çıktığını bunun sabotaj olduğunu düşündüklerini ifade ettiler.Emlakhaberleri

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber


banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gökhan 10 yıl önce

halk hak ettiği yöneticilerle idare edilir.