Bu haber kez okundu.

Hükümet'ten zorda kalan İnşaat Sektörüne bir destek daha..

Hükümetten İnşaat Sektörüne sağlanan yeni desteğin şartları, katılım kriterleri neler ve kimler nasıl faydalanabilir?

Sektör içinde bulunduğu zorlu süreç içerisinde mali sorunlarını Hükümete çeşitli kanallardan aktarmaya devam ederken, bir destek de Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak' tan geldi. Hükümetin sektöre destek mahiyetinde bu güne kadar aldığı bazı mali tedbirler, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Şimdi alınan yeni bir karar ile daha önce açıklanan diğer tedbirlerin dışında sektörde çalışan firmalardan gelir gider dengesi bozulmuş, bankalar ile sıkıntıya girmiş, takipte olan veya  konkordato ilan etmiş firmalar ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı kaynak ile Bankalar Birliği Genel Müdürlüğü planlamasında, görevlendirilen Emlak Konut GYO tarafından, aşağıda izah edilecek olan çerçevede ve adil bir yaklaşım ile destek planlanmakta. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da kontrolüyle sektöre sağlanan bu destek ile özellikle ilk aşamada iskanı alınmış ama elindeki stokları eritemeyerek mali sıkıntı içerisinde olan firmaların bu sıkıntıdan kurtarılması hedeflenmektedir. Fikirtepehaber.com olarak yaptığımız araştırmalar ve yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre bu kriterlere uyan ve faydalanma olasılığı yüksek ilk üç firma olarak sırasıyla; Baysaş İnşaat ''İstanbul 216'' Erkan İnşaat ''Pırlanta Göztepe'' , Nuhoğlu İnşaat ''Yenitepe Kadıköy'' firma ve Projeleri öne çıkmakta. Bu firmalardan Nuhoğlu İnşaat iskan almış olmasına rağmen, yaşanan kriz ve ani fiyat artışlarından dolayı Konkordatoya gitmişti. Nuhoğlu firması haricinde Fikirtepe'de konkordatoya giden diğer Ceylan İnşaat ve Emay - Kent Plus Firmaları haricinde yapımı devam eden ama satış sıkıntısı yaşayıp diğer iskan almayan firmaların stoklarıyla ilgili ise nasıl bir çalışma yapılacağı henüz netlik kazanmış değil... 


İşte Hükümet tarafından Planlanan ve basında ilk defa Fikirtepehaber.com tarafından yayınlanan yeni destek paketi ve kriterleri ..

Fikirtepehaber.com olarak yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre, bu paketin şartları, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu görevi yürüten Emlak Konut GYO ve Bankalar Birliği başkanlığınca alınan karar gereği hızlı bir şekilde geliştirilmekte olup aşağıda belirtilen hususları kapsamaktadır.. 

* Bu programa, öncelik ile gelir gider dengesi bozulmuş, bankalar ile sıkıntıya girmiş, bankalar nezdinde takipte olan veya  kongardato ilan etmiş firmalar ile banka kredi borçlarını azaltmak veya kapatmak isteyen firmalar katılabilir.

* Öncelik ile elinde iskanı alınmış orta segmentte konut stoku bulunan firmalar katılabilir. Konutun yanında, elinde ofis ve işyeri bulunan firmalar, dilerler ise bu mallarını ikinci bir liste ile sunabilirler. Bu gün için henüz böyle bir talep bulunmamakta ancak, ileri dönük olası destek mahiyeti için bu bilgiler değerlendirilecektir..

* Emlak Konut GYO verilen bu listelerdeki gayrimenkulleri kendi ekspertiz elemanlarınca değerlemeye tabi tutarak iskontolu bir bedelden karşılıklı rıza ile satın alacaktır.  Satın alınan bedelin %70 lik kısmı o firmaların banka borçlarının ödenmesinde kullanılacaktır. %30 lu kısmı da firmalara verilerek işlerinde kullanılması sağlanmış olacaktır.

* Fikirtepehaber.com olarak yetkililerden edindiğimiz bir detey daha, Hükümet Kamu bankalarının dışındaki bankalardan borçların kapatılmasındaki görüşmelerde de bu programa katılan firmalara yardımcı olarak sürecin sağlıklı işlemesine destek olacak. 

Hükümetin oluşturduğu bir fon üzerinden uygulamaya koyduğu ve ilk olarak inşaat sektörüne sağlanan bu destekle ilgili olarak İNDER, GYODER ve KONUTDER'in de destek verdiği gelen bilgiler arasında. İnşaat sektörünün oluşturulan bu fonun başka sektörlere kaymadan faydalanılması için sektörün elini hızlı tutması gerekmekte. 

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
magdut FİKİRTEPELİ 5 yıl önce

Fikirtepe halkını zora sokan müteahhitler için yaptırım düşünmüyormusunuz

Avatar
Fikirtepe sakini 5 yıl önce

fikirtepe dernekleri neden eylem yapmiyor.Bu isin Tekcozumu eylem.Girisimler Istanbuldan ote gitmiyor.Mutlaka Bu isi REIS COZER.CARE REISE ULASMAKTIR VESSELAM

Avatar
Fikirtepeli 5 yıl önce

Hayırlı olsun insAllah sektöre olumlu katkısı olur

Avatar
FİKİRTEPELİ 5 yıl önce

DİKEY MİMARİ YERİNE YATAY MİMARİYE GEÇİŞ YAPACAKLARMIŞ BUDA DEMEK OLUYORKI EMSAL DEĞERİ DÜŞECEK O ZAMANDA KİMSE ARSASINI EVİNİ DÖNÜŞÜME VERMEZ BU KADAR BASİT

Avatar
BENDEN SÖYLEMESİ 5 yıl önce

Dikey mimariye yerimizi verdikte ne oldu yerimizden yurdumuzdan malımızdan mülkümüzden kiramızdan olduk .Şimdi sürünüyoruz .AKLI OLAN KİMSEYLE SÖZLEŞME İMZALAMAZ .OTURSUN YERİNİN BEKÇİLİĞİNİ YAPSIN .

Avatar
Misafir 5 yıl önce

Pana yapı adalarinada el atsa iyi olur

Avatar
fikirtelim 5 yıl önce

her şeyi kursağımızda bıraktınz altı üstü bonus işin içinden nasıl çıkamadınız bilmem başka bi firmaydı okadar elimizi kolumuzu bağladımınz yazıklar

Avatar
Atilla Aytekin 5 yıl önce

Fikirtepe halkının malı 3e bölünmüştür. 1 hisse bu projeyi ortaya atan ve kabul eden bürokrat ve şakşakçılara 1 hisse hakkından fazla almaya çalışan müteahhit bozuntularıa. 1 hissede asıl sahiplerine oda tut diyel sonradan satmak şartıyla.