Bu haber kez okundu.

FİKİRTEPEDE VATANDAŞA KAMULAŞTIRMA BEKLERKEN FİRMAYA İNCELEME ...
KAMULAŞTIRMA BEKLEYEN FİRMAYA ŞOK! FİRMA VATANDAŞ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA BEKLERKEN KENDİSİ İNCELEMEYE ALINDI !!!

Kamulaştırma tebligatlarına rağmen rantsal beklenti haricinde imza atmama iddialarını belgelendiren ve kendisini savunan vatndaşlar haklarını koruyabiliyor. Bakanlık bu konuda acele kamulaştırma değil, acele karar vermeme hakkını kullanarak kendi hukuk birimince vatandaşın arazisinin kamulaştırılması için talepte bulunan ticari firma hakkında tüm belge ve bilgiler ile iddiaları incelemeye alıyor ...

Ç.Ş.B. İSTANBUL İL MÜDÜRÜ YAŞAR GÜVENÇ SÖZÜNÜ TUTTU ...


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği 12 Haziran 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Bey'e bir nezaket ziyaretinde bulunmuş ve Fikirtepe'nin sıkıtıları ile çözüme dönük önerilerini sunmuşlardı. 

Yaşar Güvenç' in o gün görüşmede Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş' ın ısrarlı soruları üzerine , haklı sebep ve gerekçeleri olan vatandaşların yerleri hakkında kamulaştırma kararının uygulamasına yönelik bazı ipuçları vermiş ve bizde Fikirtepe Haber olarak bu bilgiyi haberleştirerek kamuoyuna duyurmuştuk.

Bektaş o gün Yaşar Güvenç ile yaptıkları konuşmada haklı sebep ve nedenlerle imza atmamış olan vatandaşların haklı nedenleri karşısında kamulaştırmadan önce bakanlığın hukuk birimine durumu inceleteceklerini ve ordanda vatandaşın haklı çıkması mukabilinde firmalara dönerek bu işin olamayacağını açıkça söyleyeceklerini belirtmişti.

Peki bugün ne değişti !?

Bugün gelinen noktada bazı firmaların adalarında özellikle % 100 e yakın imza oranı yakalamış firmaların adaları başta olmak üzere ihtarnameler gönderilmiş ve vatandaşların eline ulaşmaya başladı.
Özellikle 600 m2 net mi brüt mü söylemi ve yeni plan notlarındaki bu değişikliğin işlenmesinde istekde bulunan ön firmalardan birisi olan mutlu Turizmin adaında ellerine tebligat ulaşmış bulunan imza atmamış bulunan vatandaşlar ellerinde belge ve bilgiler ile bakanlığın davetine icabet ettiler ve tüm deliller ile kendilerinin haklı nedenler ile imza atmadıklarını iddia ettiler.

Ellerinde belge ve gerekçeli yazışmalar ile örnekler ile gelen vatandaşların haklı ve dirayetli duruşları karşısında daha Önce Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneğine verdiği sözü tutan Yaşar Gvenç tüm evrak ve firma ile iddiaları bakanlığın hukuk birimine gönderdi.

Her ne kadar gönderilen tebligatta 15 gün süre verilmiş, ve randavuya çağrınılmış olunsa bile devletin şefkati, haklılığını belgeleri ile ortauya koyan dirayetli vatandaşların üzerinde. Vatandaşların kararlı ve bilgili davranışı karşısında bakanlık vatandaşların haklarının korunması adına her hangi bir yanlışlık yapılmaması ve gerçeklerin ortaya çıkması için vatandaşlardan gelen tüm belge ve bilgiler ile iddiaların araştırılması ve için bakanlık hukuk birimine gönderdi .

Yaşar Güvenç Sözünü Tuttu

Gelinen aşamada Fikirtepe Haber olarak yetkililerden aldığımız bilgiye göre, süreç henüz netleşmemiş olsa bile Yaşar Güvenç, haklarını savunan imza atmamış vatndaşların ciddi belge ve bilgiler ile iddialarını desteklemeleri karşılığında, vatandaşlar tarafından kendilerine iletilmiş bulunan haklı ve belgeli tüm iddialarını ve belgelerini bakanlık hukuk birimine göndererek vermiş olduğu sözü yerine getirmiş oldu.


Peki sonuç nedir?

Bundan sonraki aşama henüz netleşmedi ama netleştiği anda Fikirtepe Haber olarak buradan tekrar tüm kamuoyuna duyuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın ....

Ç.Ş.B. İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç'e Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneğinden Teşekkür ...

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Bektaş, rantsal beklenti haricinde kararlı bir şekilde iddialarının sağlamlığını belgelendirerek hakkını arayan vatandaşların iddialarını dikkate alıp bakanlık hukuk birimince icelemeye alması ve direk kamulaştırmaya gitmemesinden dolayı memnun olduklarını söyledi. Bu konuda Yaşar Güvenç'in verdiği söz ve davranış tutarlılığı çerçevesinde devlet adamlığına yakışır davranışından dolayı da teşekkür etmek istediklerini ama bakanlıktan bekledikleri 4 maddelik isteklerine karşı duyarsız kalınmasını ise anlamadıklarını söyledi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneğinin talep ettiği 4 madde nedir ?

1 -Vatandaşa teminat ve güvence verilmesi
2 -Firmaların mali yapısının denetlenmesi , kentsel dönüşüm alanında faaliyette bulunacak firmaların sertifikalandırılması
3 -Tek taraflı sözleşme dayatmalarına son verecek örnek ve adil bir sözleşme metninin ortaya konulması
4 -Vatandaşın alacağı bağımsız bölümlerin metraj ve konum olarak takribi de olsa sözleşme esnasında belirlenmesi




Bektaş haklı nedenler ile imza atmamış olan vatandaşların haklı talepleri ve iddialarını destekler belgeler ile kendilerine gelmeleri takdirinde Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği olarak imza atmış veya atmamış fark etmeksizin mağdur tüm vatandaşlara her türlü desteği sonuna kadar vereceklerini söyledi.

Bektaş iş yapmak isteyen bazı firmalarında vatandaşların haklı iddialar ve belgeler ile kendilerini ve geleceklerini sağlama alma istek ve taleplerini görmezden gelememelerini ve bu haklı talep ve beklentilere bir an önce cevap vererek süreci hızlandırmalarını beklediklerini söyledi.

Bektaş 
son olarak vatandaşların haklı oldukları noktada kimseden çekinmeden belgeler ile haklarını sonuna kadar savunmaları gerektiğini ama rantsal ve farklı talepler doğrultusunda diğer komşularının haklarına da saygı duyarak mağduriyete sebep olmamaları gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; gereçekten yapabilecek kapasitede bir firma ile anlaşma imkanı ve haklı bir gerekçe yoksa işi daha fazla uzatmadan bir an önce imza atarak süreci hızlandırılmasına tüm vatandaşların katkıda bulunmalarını beklediklerini, bakanlık veya vatandaş olarak herkesin adil ve eşit oranda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirerek halkların haklarının korunmasına yardımcı olmalarını ısrarla istediklerini söyledi. bektaş tüm tarafların bu yönde çalışılmasını tavsiye etti.
Dernek olarak kendilerine gelen başvuruların ve bakanlıktaki işleyen tüm süreçle ilgili takipleri ve kamusal denetimleri yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.



İSTANBUL İL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTISI VE DUYURUSU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğünden Ağustosun 26. da yapılan son açıklamaya göre, Kentsel dönüşüm uygulaması yapılan Fikirtepe Bölgesinde anlaşma sağlanamayan adalardaki mülk sahipleri ile görüşmeler yapılarak çoğunluğun anlaşma yapmasına rağmen neden anlaşma yapılmadığı sorgulanarak müteahhit firmalar ile yaptırılmaktadır.
Bu güne kadar yapılan görüşmelerde üç firmanın görüşmeleri olumlu sonuçlanmış olup ikisi ise olumsuz neticelenmiştir. Olumsuz olan parsellerde acele kamulaştırma başlatılacaktır '' açıklaması yapılmıştır.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuz çakmak 10 yıl önce

tamam da şimdi ne kadar bekliyeceğiz. 3-5 kişi imza atmayan var atanların durumu ne olacak. başaran grup halen çık yazısı verecek bekliyoruz.

Avatar
oğuz çakmak 10 yıl önce

çık kağıdı verilmeden dükkanların ve dairelerin kira bedeli verilmiyor. sözleşmeye göre kiracıları çıkarttık firmanın umurunda bile değil

Avatar
oğuz çakmak 10 yıl önce

bakanlık artık gereği neyse yapsınlar. biz bittik diyoruz kimsenin umurunda değil. seçim günü benimde umurumda olmayacak. vesselam.

Avatar
Fikirtepe Sakini 10 yıl önce

her hafta tebligat beklemekten bıktık.3-5 kişi yüzünden yüzlerce kişi bekliyor.milletin sabrı artık kalmadı.başaran grup neredesin ?

Avatar
fikirtepe madur vatandaşı 10 yıl önce

seçimler geldiği zamanda kapımıza gelmeyin kardeşim.hangi yüzle geleceksiniz.

Avatar
omer faruk dogan 10 yıl önce

Bakanlik inc el em e yapip yetersiz firmalari elemeli islerin ilerlememesinin en onemli sebebi budur

Avatar
FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİ 10 yıl önce

Sayın Fikirtepeli komşularımız ve Fikirtepenin geçmişte olduğu gibi hala kahrını çeken dönüşümzede mağdurları... Hepimiz gibi mağdur tüm Fikirtepelilerin seslerini ve mağduriyetliklerini duyurmak için 28.09.2014 tarihinde ve Merdivenköy Halis Kurtça Kültür Merkezinde saat 13:30 da çeşitli partilerden milletvekillerinin ve çevre ve şehircilik bakanlığından da yetkililerin katılacağı bir toplantı düzenledik. bu toplantıya katılımlarınızı ve öncesinde şikayetleriniz ile ilgili derneğimiz yönetimi ile irtibata geçmenizi bekliyoruz. saygılar ...

Fi̇ki̇rtepe ve Çevresi̇ Kentsel Dönüşüm Derneği̇

ADRES: Merdivenköy Mah. Mandıra Cad. Teker Sok. No:2 Kadıköy / İst.
e-mail : fikirtepedernegi@hotmail.com / tel: 0551 2398898