Bu haber kez okundu.

6306 sayılı kanun uygulamasına yönelik yeni yönetmelik yayınlandı

1 - Yapım işini üstlenen firmaların idareye yüzde 10 teminat yatırma mecburiyeti.
2 - Fesih hakkının kullanılabilmesi için gerekli şartların yani 2/3 çoğunlukla paysatışı dahil tüm edimlerin yerine getirilmiş olması.
3 - Fesih şartları yerine getirilmiş bile fesih sonrası normal hukuk yolları işlemeye devam eder.

FİKENTDER'in Tespit ve Yorumu
Netice itibariyle;
* 2/3 pay satışı yapılıp bakanlığa ruhsat müracatı yapılmayan bu erler ile ilgili herhangi bir değişiklik yok.
* Fikirtepe'de Başaran, Pana , Selimoğlu,Keleşoğlu, May Palmadore, Aksun , Teknik Yapı adalarında 2/3 süreci işletildiği ve bazı adalarda projeler devam etmediği için vatandaşlar alacak verecek konusunda hukukun kaşılıklı haklarını koruyacağı bilinciyle isterlerse ve en az bir yıllık iş yapmama koşulunun tespiti sonrası fesih yoluna başvurabilirler.
*Fikirtepe'de yukarıda saydığımız firmalar arasında uzun süredir faaliyetsiz görünen ancak, yakın zamanda faaliyete başlayan Barsan inşaatla ilgili detaylı bir görüntülü röportajımızı yakında sizlerle paylaşacağız.

Yeni yatırımcı bulunursa bakanlık Fesih hakkını kullandıracak!

Fikirtepehaber.com olarak bakanlık yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre, Vatandaşlar firmanın 2/3 çoğunlupu yakalamasına ve uzun süredir hiç bir faaliyette bulunmaması dan kaynaklı olarak. Firmanın başvuru yapmaması sebebiyle kendileri söy konusu pay satışı istenen yerlerle ilgili alıcı  olmaları yada bulmaları koşuluyla 2/3 pay satışına müracaat ederlerse yeni 6306 sayılı kanun değişikliği ve yönetmelikte bahsedilen tek taraflı fesih hakkından faydalanabilirler.

 Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik için aşağıdaki linke tıklayın
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/10/20191019-1.htm

Yasin BEKTAŞ

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dinazor 4 yıl önce

bu güral inşaatın aq karaktersiz ibişler

Misafir Avatar
Nht 4 yıl önce @dinazor

Bizleri bu Güral inşata mahkum eden o üç beş ada temsilcilerine sevgilerimi yolluyorum burdan bol bol ....anladınız siz onu

Beğenmedim! (0)
Avatar
yalçın 4 yıl önce

Başaran 3 yıldır kiramızı ödemediği gibi 2 yıldan fazla inşaatla ilğili bir adım atmadığı mevcut durumundan da belli olmaktadır.

Avatar
fikirtelim 4 yıl önce

ee degişen ne oldu aynı tas