Bu haber kez okundu.

Tapuda artık e-haciz dönemi ...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet sitesinde yazan habere göre bundan böyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıldönümü olan 21.05.2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına başlanacak.

E-haciz uygulaması ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Uygulama ile tapu müdürlüklerinin iş hacminde önemli oranda azalma olacak, iş hacminde meydana gelecek azalma vatandaş memnuniyetine olumlu bir şekilde yansıyacak.

Türkiye genelinde 2014 yılında toplam tapu işlemleri adedi 7 Milyon 184 bin 361 iken bunların 2 Milyon 457 Bin 465 adedi haciz işlemleri oldu. 2014 yılında yapılan haciz işlemlerinin tüm tapu işlemlerine oranının yüzde 34 olduğu görülüyor. 

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
admin 9 yıl önce

Iyi günler yasin bey ne durumda gidiyor fikirtepe nin hali hide iyi gider hali yok bunu herkes çok iyi biliyor ama bizde birlik beraberlik yok memleketi sayılar şimdide çevre şehircilik Bakanlığı fidem den başka kimseyi tanımam diyor fidem de hertürlü yolsuzluklar almış başını gidiyor kimsede birşey sormuyor sorsada susturuluyorfidemin arkasında akp var