Bu haber kez okundu.

GÜLLÜCE, ''FİRMALAR VATANDAŞLA ANLAŞIRLAR ANLAŞAMAZLARSA BİZİM MESELEMİZ DEĞİLDİR“
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin çevre konusunda Avrupa Birliği normlarında çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Daha da iyi bir yerde olma çabamız var. İyi yetişmiş, işi bilen iyi bir ekibimiz var" dedi.

Bakan Güllüce'den Bayram Tebriği

Herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Güllüce, "Allah, katillerin adam öldürüp çocukları katlettiği zaman, kadınların karşısında kurşun attığı zaman sevinç duyan, dans eden insanları görmediğimiz, bu zulümleri görmediğimiz, bu alçaklıkları görmediğimiz, barış ve huzur içinde bayramları bütün dünya 


-"Biz planı yaparız ve teknik yolu açarız"

Güllüce, kentsel dönüşümün, son 3-4 yılın en çok konuşulan konular arasında yer aldığını ifade ederek, burada da bir kavram kargaşası yaşandığını belirtti.

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yaşananlara değinen Güllüce, "Alma-verme işi. Kaça alır, kaça verir, ne zaman alır, ne zaman verir bizim işimiz değil. Biz planı yaparız ve teknik yolu açarız. Ondan sonrasında arsa sahibi ile inşaatı yapacak kişiler arasındaki hukuk da bizi ilgilendirmiyor. Özellikle basın mensuplarının bu konuyu böyle bilip de böyle yazmalarını isterim. Fikirtepe'de bunun bir örneğidir. Fikirtepe'de en son gelişmeler... Sayın müsteşar, müsteşar yardımcımız ve personelimiz orada çabalayarak daha hızlı ruhsat almalarını sağlayacak bir organizasyon yaptılar. Sanıyorum 8 firma işe başladı. Eğer diğerleri de başlayamıyorsa kendi problemleridir. Vatandaşla anlaşırlar anlaşamazlar bizim meselemiz değildir" ifadelerini kullandı.

Bakanlık Rixos Otelde Açılış Düzenledi

Güllüce, bakanlığınca Rixos Otelde düzenlenen toplu açılış ve araç teslim töreninde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının doğru bilinmediğini ve yeterince iyi tanınmadığını belirtti.

Bakanlığı hakkında bilgi veren Güllüce, TOKİ'nin direkt bakanlığa bağlı olduğuna ilişkin yanlış bir algı bulunduğunu ifade etti.

Güllüce, TOKİ ile plan bağı dışında bir bağlantılarının bulunmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Biz ne TOKİ'nin yöneticisiyiz ne sorumlusuyuz. Gazeteci arkadaşlarımız bile TOKİ'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olduğunu zannederek ya övüyor ya yeriyor. Bunu bir düzeltelim. Bizimle bir bağı yok. İkincisi bakanlığımızın yapısal durumu da Maliye Bakanlığı ile karıştırılıyor. Bu da başka bir problem. Kaynak üreten, kaynağı olan bir bakanlık gibi düşünülüyor. Bu bakanlık, bir mühendislik bakanlığı, teknik bir bakanlık. Kaynakları para üreten, belediyelere para vermek, hibe etmek ya da yardım etmek için kurulmuş bir bakanlık değil. Bu ikisi arasındaki farkı üzerine basa basa söylemek lazım."

-Zamanı ve kaliteyi yakalayamama problemi

İller Bankası'nın 1930'lu yıllarda kurulduğunu ve çok mükemmel bir kadroya sahip olduğuna dikkati çeken Güllüce, bir ara biraz duraklayan İller Bankasını yeniden canlandırıp, güçlendirip, Türkiye'nin imar hareketlerini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Türkiye'deki bütün devlet kurumlarında, zamanı ve kaliteyi yakalayamama gibi iki ana problem bulunduğuna işaret eden Güllüce, şöyle devam etti:

"Bu problem İller Bankasında, bizim bakanlığımızda ve diğer kurumlarımızda da var... Bundan sonra İller Bankasından iş alan kurumlar şunu bilsin ki İller Bankası denetimde, kontrolde yeni model oluşturacaktır. Bir santim hataya göz yummayacaktır. Türkiye'deki kontrol ve denetim mekanizmasının örneğini gösteren bir kurum haline getirmeye çalışıyorum. Bakanlığın tüm kurumlarını zamanla yarışır bir hale getirmeye çalışıyorum. Ben buradan ayrılırken iki şeyi başarmış olursam 'ne mutlu bana' diyeceğim. Zamanla yarışan, denetim ve kontrolü iyi yapan bir bakanlık olursa... Yapı denetiminde hukukun bize verdiği bütün hakları kullanarak sıfır hatalı imalat yaptırmaya çabalayacağız. Bugüne kadar böyle miydi? Bu tartışılır. Devletin tüm organlarında bu sıkıntı var. Çünkü iyi denetleyemediğiniz zaman israf oluyor, kullanımda sıkıntılar çıkıyor, yükleniciler arasında dürüst yüklenicileri cezalandırmış oluyorsunuz."

-Toplu açılış ve araç teslim töreni hakkında

Törende, 69 belediyeye 45 temizlik aracı, 5 arazöz ve bin 800 çöp konteynerinin dağıtımı yapıldı. Programda, Bursa Tapu ve Kadastro IV. Bölge Müdürlüğü, İzmir Kadastro ve Bornova Tapu Müdürlüğü hizmet binaları, Ankara Otizmli Çocuklar Eğitim Merkezi, Elazığ ve Van Bölge hizmet binalarının açılışı da gerçekleştirildi.

Bakanlık, 146 milyon liraya mal olan Antalya bin 500, Aydın Kuşadası 500, Gümüşhane 750, Nevşehir 500, Tokat Erbaa 300 ve Tokat Zile 300 kişilik öğrenci yurtlarının açılışlarıyla da eğitime destek sağlayacak.Memurlar.net

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tülay ayaz 10 yıl önce

i̇yice saptı bu iş ne demek ya bunlar beşinçi yılı bekliyorlar ben bu yazıları nasıl takıp edemiyor cevap yokmu

Avatar
oğuz çakmak 10 yıl önce

belli dört yıldır aynı terane işleri mahvettiler.

Avatar
TEMEL ÇELİK 10 yıl önce

kivirma sayin bakanim 2/3 ve kamulaştirma yasasini benmi̇ çikardim. fi̇rmalar bu hukuksuz kanuna dayanarak bi̇r kiliç gi̇bi̇ vatandaşa saliriyor. onun i̇çi̇n bi̇z vermi̇yoruz çeki̇ldi̇k

Avatar
4'ada 10 yıl önce

bu ne pehriz ne lahana turşusu

Avatar
gökhan 10 yıl önce

bakanlığa helal olsun en azından dürüst cevap veriyor, bütün sorun halkta müteahhitlere imza atmak için yarışıyor, anlayın lütfen yaptığınız anlaşmaların mağduriyetini sizler yaşayacaksınız. hak hukuk aradığınızda yalnızsınız.

Avatar
TEMEL ÇELİK 10 yıl önce

güllüce doğru söylemi̇ş vatandaş onun meselesi̇ deği̇l. çikar yönetmenli̇ği̇ fi̇rma koparsin vatandaşin kafasini sanki̇ çocuk kandiriyor. fi̇ki̇rtepede kentsel dönüşüm tam bi̇r çikmaza bu bakan sokuyor.

Avatar
Berkin elvan 10 yıl önce

anayasaya uygun bir açıklama ,mülkiyet hakkımı devlet korumak zorundadır. ataşehir ve fikirtepeye yapılan baskılar son bulmalı.maltepede yüzde 75 ile yapılan anlaşmalar ataşehir ve fikirtepeye gelince 50-55 oluyor.hep arsa sahibi aç gözlü oluyor,müteahitlere birşey diyen yok...

Avatar
ezgin 10 yıl önce

madem bakanlığın meselesi değil peki imzalamayanlara gönderilen istimlak ihtarnameleri ne oluyor