Bu haber kez okundu.

Fikirtepe 50 Bin TL lik Firmalar Cenneti Oldu !

 Fikirtepe Kentsel Dönüşümü projesinde tüm arazi 62 yapı adasına bölündü.Her bir yapı adasına yapılacak inşaatların yaklaşık mali büyüklüğü 100 milyon dolar civarı olduğu uzmanlarca söyleniyor.Durum böyleyken Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin mali zayıflıkları vatandaşları korkutuyor.

Fikirtepede imza toplayan firmalar güven vermiyor.

Fikirtepede arsa toplayan firmaların çoğunluğunun yeni kurulmuş olmaları.Öz sermayelerinin 50-100 bin TL. gibi komik rakamlar olması Türkiyenin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olan Fikirtepede işlerin çokda iyi gitmediği anlamına geliyor.Bu firmaların yeni kurulmuş olmaları,ekonomik güçlerinin zayıf olması,vatandaşa her hangi bir teminat vermemeleri Fikirtepenin en büyük sıkıntı kaynaklarından birisidir.

Devlet vatandaşını korumuyor.


Devlet kurumları vatandaşını koruma adına firmaların yapabilirlik denetimlerini yapmayı red ediyor.''Serbest piyasadır biz karışamayız'' sözünü söyleyen Fikirtepeden sorumlu bürokrat şu an görevde değil ama yerine gelen diğer yetkililerde vatandaşların haklarını koruyucu herhangi bir girişimde maalesef bulunmadılar.


Nasıl müteahhit olunur? Arsa toplama işleri !


Her hangi bir vatandaşın vergiye tabi olması ve müteahhitlik belgesi almış olmalarını yeterli bir ölçü olarak gören ilgili bakanlık büyük mağduriyetlerin yaşanmasına sebep oluyor.Bakanlığın bu konuda ki kriterlerinin yetersizliği ve denetim yetkisini kullanmayarak firmaları ayıklamaması vatandaşlar tarafından tepkilere yol açıyor.Son dört yılda Fikirtepede yaşanan
adaletsizlik ve dengesizliklere yetkililerin müdahalede geç kalmaları projelerin aksayarak sekteye uğramasına ve vatandaşların güvensizlik gerekçesi ile imza atmamalarına birincil sebepleri arasında olduğu bir gerçektir.

Fikirtepeye 50 Bin TL gibi komik bir sermayeyle arsa toplayan firmalardan örnekler :

1-Ortadoğu - Yeşil Konsorsiyumu ve Borova Endüstri A.Ş. Tarafından Kurulmuş alt bir firma olan Haytek.

2-Vartaş Yapı ile Alman ortağının birlikte faaliyet göstereceği ve geçen sene 7 Şubat tarihinde kurulan Stern Fikirtepe İnşaat Turizm.

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.