Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece Yenimahalle'de kentsel dönüşüme belediye ayarı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı, özel proje ve Kentsel dönüşüm alanı olan Fikirtepe'de bazı firmalar vatandaşları , bazı vatandaşların da firmaları şikayet ederek vakit kaybettirmesi, bunun yanında bakanlığın tavrının tek taraflı gibi gözükmesi ve işlerin ağır gitmesi bir çok çantacı firmanın ekmeğine yağ sürerken, bir çok Fikirtepeli vatandaşın da mağdur olmasına sebep olmakta. Bu sürtüşme ve belirsizlikler altında Fikirtepe'de topyekün bir ilerleme olmazken, Fikirtepe haricinde her yer hızla dönüşmeye devam etmekte.

Kadıköy Belediyesi sınırları içerisinde olmasına rağmen herhangi bir yetkisi olmadığı gerekçesiyle, belediyenin Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde, kendi arsaları haricinde hiç kimseye faydası dokunmakta.

 Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı.


Mevcut yapı stoğunun yenilenmesini amaçlayan kentsel dönüşüm dahilinde, Yenimahalle Tepeüstü Mezarlığı’nın altında bulunan 3.230 metrekarelik alanda inşa edilen rezerv konutları projesi, 108 konuttan oluşacak.

Kapalı inşaat alanı 15 bin metrakare olan toplu konut projesi dahilinde,  108 konutun yanı sıra; 4 mağaza ve 64 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alıyor.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

Rezerv konutlar; 18 adet 3+1 ve 90 adet 2+1 daireler olarak tasarlandı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘Proje o bölgedeki 25 gecekondunun yerine yapılıyor. Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını çok önemsiyoruz. Bu gecekondularda oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. Oradaki hiçbir vatandaşımız başka bir yere gönderilmeyecek. Kalan konutlar ise Fatih Mahallesi’nde oturan ve evi dönüşüme tabi olmuş olan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek ” diye konuştu. Küçükçekmece Belediyesi

 
ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.